Alfa ile Sorgulama 3 (+15)

vejeteryanzombi

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anlamadım şimdi siz neye inanıyorsunuz ? Örneğin bu dünyada yaşama amacımız ne ? Ölünce ne olacak bize ? Bütün bu uzay, gezegenler, bu düzen kendiliğinden mi oluştu ? Ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Edit: Sert çıkışma gibi bir şey anlamayın merak ettiğimden sordum :D

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Anlamadım şimdi siz neye inanıyorsunuz ? Örneğin bu dünyada yaşama amacımız ne ? Ölünce ne olacak bize ? Bütün bu uzay, gezegenler, bu düzen kendiliğinden mi oluştu ? Ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Edit: Sert çıkışma gibi bir şey anlamayın merak ettiğimden sordum :D
Ben Deist'in bir tanrı var olabilir fakat dinlere inanmıyorum. Dünyada iyi bir gelecek kurmak için yaşıyoruz. Ölünce doğmadan önce neredeysen oraya yani hiçliğe gideceksin. Uzay, gezegenler nasıl oluştuğunu hala düşünüyorum bigbang teorisi var şimdilik. :)

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben Deist'in bir tanrı var olabilir fakat dinlere inanmıyorum. Dünyada iyi bir gelecek kurmak için yaşıyoruz. Ölünce doğmadan önce neredeysen oraya yani hiçliğe gideceksin. Uzay, gezegenler nasıl oluştuğunu hala düşünüyorum bigbang teorisi var şimdilik. :)
Teori ama hatırlatırım :D. Deistler o kanıtlanana kadar Tanrı'ya inanmıyorlar diye biliyordum ?

vejeteryanzombi

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hiçliğe gitmek tuhaf geliyor :D

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herşeyi kısa ve öz açıklamak istiyorum ama konumuz din :)
Öncelikle hep iyi bir insan olmak, iyi şeyler yapmak istediğini söylemişsin. Dinin amacı da zaten bu. Yani İslam'ı kabul ederek bu amacından taviz vermiş olmuyorsun.
Mucize konusunda;
Mucizeler genellikle ona inanman için değil, ondan dersler çıkarman için vardır. Eğer ille de mantıklı bir mucize arıyorsan da Kur-an'ı Kerim var. Geçmişte kalmış bir şey de değil. Çünkü böyle bir kitap insan elinden çıkmış olamaz. Ek olarak fiziksel mucizeler (Nuh tufanı, denizin 2'ye ayrılması) doğaya aykırı şeyler değil. Yani Allah bir mucize göndermiş ise bu fizik kurallarıyla bağdaşır. Orada anlatılmak istenen "Sizin önünüzde duran atomları biz sizin yapamayacağınız şekilde şekillendiriyor, hareket ettiriyoruz." dur. Yani insan şu anda istese teknolojiyle denizi 2'ye ayırır fakat bunun için inanılmaz bir çaba ve fedakarlık gerekir. Buradaki mucize bunun Allah'ın kudreti ile çok kolay bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır. Ve dini sorguluyorsan mucizelerden başlama derim. Önce Allah'ın varlığını araştırıp sonra bunlara odaklanmalısın. Kur-an'ı Kerim meali de okursan çok mutlu olurum. Hatta mümkünse tefsir oku çünkü ilk bakışta Kur-an'dan ders çıkarman mümkün olmayabilir (belki çoğu Müslüman'ın bile yapmadığı bir şey istiyorum senden ama 2 arada 1 derede kalmışsın bir bak derim). Nedir diye sorarsan tefsir , Kur-an'da anlatılmak istenen mesajları bize ayrıntılı şekilde açıklayan, bilgili insanların yazdığı kitaplardır. İmana gelmen umuduyla... :)

EDIT: Kuran'ın değiştirildiğine dair hiçbir kanıt bulamassın. Değerlendireceksen rahatlıkla bu haliyle değerlendirebilirsin.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Teori ama hatırlatırım :D. Deistler o kanıtlanana kadar Tanrı'ya inanmıyorlar diye biliyordum ?
Biraz karışık o durumlar. :D
Hiçliğe gitmek tuhaf geliyor :D
Tuhaf ama öyle olacak bana göre. :)
Herşeyi kısa ve öz açıklamak istiyorum ama konumuz din :)
Öncelikle hep iyi bir insan olmak, iyi şeyler yapmak istediğini söylemişsin. Dinin amacı da zaten bu. Yani İslam'ı kabul ederek bu amacından taviz vermiş olmuyorsun.
Mucize konusunda;
Mucizeler genellikle ona inanman için değil, ondan dersler çıkarman için vardır. Eğer ille de mantıklı bir mucize arıyorsan da Kur-an'ı Kerim var. Geçmişte kalmış bir şey de değil. Çünkü böyle bir kitap insan elinden çıkmış olamaz. Ek olarak fiziksel mucizeler (Nuh tufanı, denizin 2'ye ayrılması) doğaya aykırı şeyler değil. Yani Allah bir mucize göndermiş ise bu fizik kurallarıyla bağdaşır. Orada anlatılmak istenen "Sizin önünüzde duran atomları biz sizin yapamayacağınız şekilde şekillendiriyor, hareket ettiriyoruz." dur. Yani insan şu anda istese teknolojiyle denizi 2'ye ayırır fakat bunun için inanılmaz bir çaba ve fedakarlık gerekir. Buradaki mucize bunun Allah'ın kudreti ile çok kolay bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır. Ve dini sorguluyorsan mucizelerden başlama derim. Önce Allah'ın varlığını araştırıp sonra bunlara odaklanmalısın. Kur-an'ı Kerim meali de okursan çok mutlu olurum. Hatta mümkünse tefsir oku çünkü ilk bakışta Kur-an'dan ders çıkarman mümkün olmayabilir (belki çoğu Müslüman'ın bile yapmadığı bir şey istiyorum senden ama 2 arada 1 derede kalmışsın bir bak derim). Nedir diye sorarsan tefsir , Kur-an'da anlatılmak istenen mesajları bize ayrıntılı şekilde açıklayan, bilgili insanların yazdığı kitaplardır. İmana gelmen umuduyla... :)

EDIT: Kuran'ın değiştirildiğine dair hiçbir kanıt bulamassın. Değerlendireceksen rahatlıkla bu haliyle değerlendirebilirsin.
Dinde cennete gitmek için iyilik yaparsın. Ben bir karşılık istemeden yapıyorum. Nuh tufanına inanmama bekleme dünyadaki kaç milyon böcek türü ve yüzlerce, binlerce hayvan türü bir gemiye nasıl sığabilir ? Nasıl bu kadar canlıyı günlerce ayakta tutacak yemek sağlanabilir ? Ben kuralın mealini okudum. :) Çoğu müslümanın yapmadığı gibi tesvirlere de bakıyorum. Kur'an-ı Kerim'in değiştirilmediğine dair bir de bir kanıt yok. :) Yorumların için teşekkür ederim benim için değerliydi. :)
Bende ateistim! Benide alın kavgaya! HUA!
-ShadowFlex
Kavga değil sohbet edip fikir alışverişinde bulunuyoruz sende buyur. :)
Lan Allah'ınızı seviyosanız dini tartışma çıkartmayın ya :(
Sorun yok her şey hoşgörü çerçevesinde. :)

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Din zaten toplumları dizginlemek için çıkarılmış birşeydir.. Nerede kötü bir toplum var din oraya gitmiştir (aslında burada da bir tartışma çıkar dinin olup olmadığıyla ilgili onuda başka bir zaman yaparız :) Neden gelişmiş bir topluma din gelip dünyayı düzene sokmadığıyla ilgili..Neyse yeri değil şimdi).. Araplar (şimdi kabul edin bu bir gerçek) iğrenç, insanlık olmayan, beyin ile işlemeyen, küçük kızları diri diri gömen biryer.. İslamiyet ne yaptı bu toplumu düzeltti.. (Tabi Hicaz-Yemen de düzelmediklerini gösterdiler daha birçok savaş örneği var neyse)

Allah'ın varlığı yine kanıtlanır.. Mucizeye gerek yok.. Bu kadar şeyi yaratan bir şey olduğunu düşününce bir güç olduğunu anlıyorsun.. Çünkü bir cisim, madde dokunulmadıkça hareket etmez.. İlla dağı ova, ovayı dağ yapmaya gerek yok..

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dinde cennete gitmek için iyilik yaparsın. Ben bir karşılık istemeden yapıyorum. Nuh tufanına inanmama bekleme dünyadaki kaç milyon böcek türü ve yüzlerce, binlerce hayvan türü bir gemiye nasıl sığabilir ? Nasıl bu kadar canlıyı günlerce ayakta tutacak yemek sağlanabilir ? Ben kuralın mealini okudum. :) Çoğu müslümanın yapmadığı gibi tesvirlere de bakıyorum. Kur'an-ı Kerim'in değiştirilmediğine dair bir de bir kanıt yok. :) Yorumların için teşekkür ederim benim için değerliydi. :)

Aslında tam olarak cennete girmek için yapmıyorsun, yani tek amacımız cennete girmek değil, Allah'ın sevgisini ve rızasını kazanmak. Cennet de bununla birlikte gelecektir zaten. Burada senin iyilik yapmak isteyişinle dinin istediği iyilik farklı. Din istediğinde bunu yapmak zorunda olursun ve yapmazsan cezalandırılırsın. Bu seni iyilik yapmaya teşvik eder. Yaptığında cennet vaad edilir, bu da seni iyiliğe teşvik eder. Her halükarda gelen huzur ve düzendir. İş sana kalsa böyle mi olurdu? Dilediğinde iyi olursun, veyahut kötü. Yaptığın anayasaya aykırı değilse kimse seni cezalandıramaz. İnsanı fenalıktan uzaklaştıran en önemli şeylerden biri korku değil midir? Cehennem korkusu olan bir insan sence kötü iş yapar mı? İşte sana İslam ın getirdiği güzelliklerden biri. Bu yüzden bir müslümanın inanması gereken 6 öğeden birisi ahiret inancıdır. Allah ve ahiret olmadığını düşünürsek herkes senin gibi iyi insan olmayı umursamayabilir. Son olarak farzet ki cennet-cehennem gerçekten var. Sen de iyi insandın. Ama Allah.a inanmadığın için çoğu iyilik boşa gidecek. Farzet ki onlar yok. Yine boşa gidecek. O halde Allah'a inanmamak için hiçbir sebep yok. Şimdi elinde 2 seçim var. Ya yaptığın iyiliklerin boşa, zalimlerin ise rahata ereceğini düşünüp huzurdan yoksun şekilde ölüp gidersin, ya da Allah'ın ve adaletinin her daim var olduğunu ve hiçbir zaman yok olmayacağını düşünerek huzurla yaşarsın. Seçim senin.

Son düzenleme:

cbg2002

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allah iyi bir şey ise neden ben 13 yaşındayken bana tecavüz edilmesini engellemedi. Sırf bu yüzden anüsümde bir sürü yara oluştu ve az hada AIDS oluyordum... Aslında çokta kötü değildi ama canım çok yanmıştı:( Tek açıklama tanrı diye bir şey varsa yarattığı evrenin içindeki kötülüklerden daha kötü... Ama bu durumdan pek şikayetçi değilim... Bu kötülüklere farklı bir açıdan bakarsak azıcık olsa da hoş şeylere dönüşebiliyor. Mesela bana yapılan tecavüzü ele alalım. Eşcinsel insanlar için bu harika bir şeydir! Ve ben de onlar gibi düşünürsem benim için de iyi bir şey olabilir ve biraz oldu da:3 Neyse... Ama her kötü bir şey ile karşılaştığımda bunu yapabileceğimi düşünmüyorum:(
Yuh :o Ailen öğrendimi :o

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Allah iyi bir şey ise neden ben 13 yaşındayken bana tecavüz edilmesini engellemedi. Sırf bu yüzden anüsümde bir sürü yara oluştu ve az hada AIDS oluyordum... Aslında çokta kötü değildi ama canım çok yanmıştı:( Tek açıklama tanrı diye bir şey varsa yarattığı evrenin içindeki kötülüklerden daha kötü... Ama bu durumdan pek şikayetçi değilim... Bu kötülüklere farklı bir açıdan bakarsak azıcık olsa da hoş şeylere dönüşebiliyor. Mesela bana yapılan tecavüzü ele alalım. Eşcinsel insanlar için bu harika bir şeydir! Ve ben de onlar gibi düşünürsem benim için de iyi bir şey olabilir ve biraz oldu da:3 Neyse... Ama her kötü bir şey ile karşılaştığımda bunu yapabileceğimi düşünmüyorum:(
Ufak at da civcivler yesin.

En iyi cevaplar
0
ne g*t varmış adamda be :olgun:

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Senin için üzüldüm. Düşüncen biraz farklı ama olası. :)

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cidden komik mi bu şimdi.. Espri yaparken biraz düşünün..

Öyle bir duruma düşmüş bir kız veya erkek bırak forumda söylemeyi ailesine zor söyler.. Utanır ki sen burada ne anlattın..