Hala XP Mi Kullanıyorsunuz?

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Çok okumadım yazdıklarını ama şunları söylüyorum.

Yazdığın çoğu şey saçmalık ! Windows 8.1.1 kaldıramayacak bir bilgisayar kullanan var mı ? Siz XP kullanmak için bahane buluyorsunuz o kadar.

Cobra_HD

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Çok okumadım yazdıklarını ama şunları söylüyorum.

Yazdığın çoğu şey saçmalık ! Windows 8.1.1 kaldıramayacak bir bilgisayar kullanan var mı ? Siz XP kullanmak için bahane buluyorsunuz o kadar.
Hayır yeniliklere, Başlat arayüzüne kaplılar. Biraz kullansalar çok daha güzel olduğunu anlayacaklar.

UtkuÖZKAN

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Hayır yeniliklere, Başlat arayüzüne kaplılar. Biraz kullansalar çok daha güzel olduğunu anlayacaklar.
Ben açıkcası ön yargılı yaklaştım ama Windows 7 den daha iyi 8.1 (Kişisel görüşüm kimse bir şey diyemez)[DOUBLEPOST=1410540212,1410540174][/DOUBLEPOST]Alıntı:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kaspersky Lab
’in verilerine göre Haziran 2014 itibariyle ülkemizdeki XP kullanan kullanıcıların oranı %11,65 olarak açıklanmıştı. Bu da bize, bilgi güvenliği açısından ülkemizdeki kullanıcıların bazı potansiyel risklere maruz kalabileceği gerçeğini gösteriyor.

XP
, 2011 yılındaki geliştirildiği dönemde oldukça başarılı bir sistem olsa da günümüzün siber saldırılarına karşı kullanıcılarını güvende tutmakta zorlanıyor. Ayrıca bu işletim sistemi için artık yama kullanılmadığı için siber korsanlar, zayıf nokta bulup kişisel bilgilere daha kolay bir şekilde erişebiliyor.

Kaspersky’nin yaptığı araştırmaya göre XP’ye bağlı kalan ülkeler ortaya çıkarıldı. Buna göre %38.9kullanım oranıyla Vietnam birinci. Ardından Çin % 27,35’le ikinci sırayı alıyor. Hindistan 26,88 ve Cezayir 24,25, üçüncü ve dördüncü sırayı alıyor.

Avrupa’da da durum pek iç açıcı değil. İtalya’da hala
kullananların yüzdelik oranı 20,31.İspanya’da ise %19,26 oranında XP kullanımı bulunuyor.

Windows XP’yi en az kullanan ülke ise ABD olarak göze çarpıyor. Ülkedeki XP kullanım oranı sadece%4,52.
XP kullanımı yavaş yavaş azalıyor
, Windows XP için desteğini Nisan 2014’ten itibaren sonlandırmış ve 2010 yılından itibaren işletim sisteminin satışı yapılmamaktaydı. Buna rağmen XP’nin popülerliğine pek etki etmediği görüldü:Kaspersky,Haziran 2011 tarihinde ülkemizdeki XP kullanım oranının %48,86 olduğunu ortaya çıkardı.Haziran 2012’de %35,64’e ve Haziran 2013’te %25,42 oranında XP kullanıcısı bulunmaktaydı. Yani XP’nin ülkemizdeki popülaritesi her yıl %10 düşecek şekilde kayboluyor.

Kaspersky Lab Zayıf Nokta Araştırma Ekibi Başkanı Vyacheslav Zakorzhevsky’ye göre XP’nin bir gözünün toprağa bakmasına rağmen hatırı sayılır bir oranda kullanıcı sayısına sahip olmasına değinerek şunları söyledi: “Kaspersky Security Network istatistikleri XP çağının nihayet sonuna yaklaştığını gösteriyor. Ancak dikkate değer oranda kullanıcı halen bu eski işletim sistemini kullanıyor. Microsoft tarafından desteğinin sona erdirilmiş olması, üreticinin artık güvenlik güncellemeleri veya sistemde halen mevcut olabilecek zayıf noktalar için yamalar yayınlamayacağı anlamına geliyor. Virüs
böyle bir güvenlik açığına rastladığı taktirde, XP kullanıcıları risk altına girecek.

McFanatik

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beyler WindowsXP eniyisidir diyorsunuz cünkü basit olduğu için fazla ram - cpu tüketmiyor fakat windows 7 her açıdan 8 den daha GÜZEL diyorum ve bunu
KENDİ GÖRÜŞÜM olarak söylüyorum kimse yok sen bilmiyosun filan diyip gine böyle bi konuda ban ymiştim zaten o adamı rapor ettim diye bana ban attılardı

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Beyler WindowsXP eniyisidir diyorsunuz cünkü basit olduğu için fazla ram - cpu tüketmiyor fakat windows 7 her açıdan 8 den daha GÜZEL diyorum ve bunu
KENDİ GÖRÜŞÜM olarak söylüyorum kimse yok sen bilmiyosun filan diyip gine böyle bi konuda ban ymiştim zaten o adamı rapor ettim diye bana ban attılardı
sen bilmiyosun

UtkuÖZKAN

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ya bence kullanıma göre değişir işletim sitemi. Kimisi linux kullanıor kimisi windows. Kimisi Windows 7 kimisi 8.1 dediğim gibi kullanıma bağlı.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Genellemek bence yanlış. Sonuçta kullanıma göre değişir. çizim işi ile ilgili olanlar macosx de kullanıyor. Kullanıma göre değişir.
Ne yazık ki Linux'u veya Windows'u nasıl kullanırsan kullan Linux önde gelecektir. Her bilgisayarı kullandığınızda aslında bilgisayarda ekran ile ilgili hatalar uçuyor tabi bu da bir süre sonra kastırıyor. Boşuna mı genelde sunucuları Linux ile yapıyorlar ^-^

UtkuÖZKAN

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ne yazık ki Linux'u veya Windows'u nasıl kullanırsan kullan Linux önde gelecektir. Her bilgisayarı kullandığınızda aslında bilgisayarda ekran ile ilgili hatalar uçuyor tabi bu da bir süre sonra kastırıyor. Boşuna mı genelde sunucuları Linux ile yapıyorlar ^-^
Zaten Linux fark atar ama oyun uyumluluğu çok yok o yüzden kullanmıyorum. Yok ise yükle pardus'u. Sony ileride oyun firmasını zaten Linux'da görüyor.

M

MUHDE

Ziyaretçi
Win 7 ve üstü olan windows işletim sistemlerinin programlarının tek iyi şeyi intertrups ve perfmon.exe dir ancak perfmon.exe yi xp için yapılmış olan kat kat daha iyi programlar ile yapabilirsiniz intertrups ise demo7 adlı program ilede halledebilirsiniz geriye win 7 nin xp den tek farkı win 7 gereksiz cpu xp gerekli cpu kalıyor bu günlerde yeni güncelleme gelen skypeye bakıyorumda ekran paylaşımı bile kaldıramıyor tek çekirdek işlemcim ancak video v.s çekebiliyorum bu skypede ekran paylaşımı sorunu daha fazla donanım istediği için oluyor yeni windows işletim sistemleride aynı bu şekilde işliyor saçma sapan yenilikler koyuyorlar bunun için donanım lazım diyorlar aslında kodlamaya üşenipte kısa kodlar ile basitce yapıldığı için kasıyor bu tür şeyler buraya gelipte yok xp de güvenlik açığı var yok hala xp mi kullanıyorsunuz diyor iseniz hata xp kullananlarda deil sizdedir en iyisini kullanmak var iken en kötüsünü kullanmak gibi bir şey yaptığınız için kimsede hata aramayıp üsttekü anasayfa tuşuna basıpta gidün bu konudan rica ediyim 7 ve xp farkını söyleyecek varsa bekliyorum denetim masasında xp de şu kısayol yok gibi birşeyler söylemeyin lütfen :(