[-*-] Doctor Who " Zaman Birimi " - Nöron Yorucu Gerçekler V1 [-*-]

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki şöyle düşün. Zaman Lordları yanlış hatırlamıyor isem Zaman Vorteksi(Girdabı da olabilir hatırlamıyorum.) bakarak bu kadar akıllı oldular ve rejenerasyon geçirebilecek hale geldiler(Milyonlarca yıl sürmüş diyorlar). Peki ya zaman vorteksine bakmadan önce bunu nereden biliyorlardı ?

Doğal olarak. Neyse dediğim gibi çok yazar var birinin dediğini diğeri farklı söyler tersini söyleyebilir. Yani ararsan çok ben çok fanı ya da ismiyle Whovian (yanlış yazdım galiba) değilim. Fakat güzel bir dizi arada izliyorum. Buna rağmen çelişkilere denk geliyorum. Derin düşünmen gereken bir dizi dedeğil bence. Ama millet seviyor forumları falan var orada sorarsan daha iyi cevaplar alabilirsin.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Doğal olarak. Neyse dediğim gibi çok yazar var birinin dediğini diğeri farklı söyler tersini söyleyebilir. Yani ararsan çok ben çok fanı ya da ismiyle Whovian (yanlış yazdım galiba) değilim. Fakat güzel bir dizi arada izliyorum. Buna rağmen çelişkilere denk geliyorum. Derin düşünmen gereken bir dizi dedeğil bence. Ama millet seviyor forumları falan var orada sorarsan daha iyi cevaplar alabilirsin.
Aslında amacım soru sormak değil, Sadece beyinlerinizin ne kadar bu çelişkiye dayanabileceğini ölçmek :)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Zaman neden göreceli olsun ki ? Zaman herkes için aynı hızdadır. İnsanların oluşturduğu bir kavram.
@Erenbulbul'un söylediklerine katılıyorum. Çok güzel açıklamış. Bence hiç saçma değil.
@KadirBerk in amacı mantıksız hipotezler kurarak nöronları yormak.
Hipotezlerim mantıksız değil.
Hayır yanış biliyorsun. Boşlukta zaman daha yavaş geçer, 4 Boyutlu bir ortamda ise çok daha yavaş, hatta 4 boyutlu ortamda bu süre 0 bile olabilir. Yani ışık hızı, Zaman bu yüzden görecelidir...
uzaya saat götürsek yavaş mı çalışır panp :D Çok takmışsın kafaya
Hayır yavaş çalışmaz. Sana aynı hızla çalışıyormuş gibi gelir. Ancak 5 gün uzayda kalıp dünyaya indiğinde gerekirse 1 dakika olsun yine farklı olduğunu anlayacaksın :)

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında amacım soru sormak değil, Sadece beyinlerinizin ne kadar bu çelişkiye dayanabileceğini ölçmek :)

Çelişkiyi bulduktan sonra bırakırsın hata yazarlarda gerçek olmayan bir şey üzerinde çok varsayımda bulunuyorsunuz. Hipotez bile değil çünkü deneyle doğru/yanlış bir sonuca varırsın. Bu bir dizi.[DOUBLEPOST=1412683337,1412683209][/DOUBLEPOST]
Boşlukta zaman daha yavaş geçmez. Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Zaman her yerde her şekilde her zaman aynı hızda ilerler.

Yok. Hızla ilgili olarak değişken bir şey zaman tabii çok küçük miktarlarda.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Boşlukta zaman daha yavaş geçmez. Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Zaman her yerde her şekilde her zaman aynı hızda ilerler.

Biraz araştırma yapacak olursanız benim dediğim şeyin mantıklı, sizinkinin ise çöp olduğunu anlayacaksınız. Bunu söyleyenlerin 50 yıl önce tükenmiş olması gerektiğini düşünüyorum -_-
Çelişkiyi bulduktan sonra bırakırsın hata yazarlarda gerçek olmayan bir şey üzerinde çok varsayımda bulunuyorsunuz. Hipotez bile değil çünkü deneyle doğru/yanlış bir sonuca varırsın. Bu bir dizi.[DOUBLEPOST=1412683337,1412683209][/DOUBLEPOST]

Yok. Hızla ilgili olarak değişken bir şey zaman tabii çok küçük miktarlarda.
2 Kere beğenemiyorum malesef ^_^

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
O zaman ışık da uzayda yavaş hareket etmesi lazımdı ?
Ama öyle olmuyor :)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Peki zaman dediğimiz şey nedir ? Herkese göre değişebilir aslında..
Algı mı ? Her yerde mutlak mı ? Yoksa başka bir şey mi ?
Anlamsız bir kavram. Buna herhangi bir isim de verilebilirdi. Her yerde mutlak olabilir de olmayabilir de, evrenin dışına hiç çıkmadığımız için orada zaman diye tabir ettiğimiz göreceli kavramın nasıl işleyeceğini bilmiyoruz....