Sizce Osmanlı WW1'i Kazansaydı Ne Olurdu?

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Wilson ilkelerinden Mondros ateşkes antlaşmasını imzalayarak kazanma şansı %1 olmuş bir ülke. Wilson ilkelerini kabul etmeseydi bile tüm ittifak devleti bu savaşı sonlandırmak istedikleri için bu antlaşmaları kabul ettiler. Osmanlı o zamanlarda sadece İtalya ile savaşacak durumda bile değildi ki karşısında itilaf devletleri vardı. Kısacası ne yazık ki ABD yüzünden kazanma şansı yoktu ki kazansa bile en fazla 5 yıl yaşar sonra iç isyanlardan dolayı batardı. Osmanlı halkı ilerici değil gerici bir halktı ve teknolojisi diğer devletlere göre çok düşük ekonomik olarak fakir, siyasi olarak yalnız bir devletti. Eğer Osmanlı 1. Dünya savaşını kazansaydı Türkiye olmayacaktı ve Osmanlıda 5-10 yıl gibi bir süre sonra batacaktı.

LokumReyiz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Wilson ilkelerinden Mondros ateşkes antlaşmasını imzalayarak kazanma şansı %1 olmuş bir ülke. Wilson ilkelerini kabul etmeseydi bile tüm ittifak devleti bu savaşı sonlandırmak istedikleri için bu antlaşmaları kabul ettiler. Osmanlı o zamanlarda sadece İtalya ile savaşacak durumda bile değildi ki karşısında itilaf devletleri vardı. Kısacası ne yazık ki ABD yüzünden kazanma şansı yoktu ki kazansa bile en fazla 5 yıl yaşar sonra iç isyanlardan dolayı batardı. Osmanlı halkı ilerici değil gerici bir halktı ve teknolojisi diğer devletlere göre çok düşük ekonomik olarak fakir, siyasi olarak yalnız bir devletti. Eğer Osmanlı 1. Dünya savaşını kazansaydı Türkiye olmayacaktı ve Osmanlıda 5-10 yıl gibi bir süre sonra batacaktı.
Ah bi de başvuruma baksan özelden attım kullanıcıadı şifre :S

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Saltanat sistemi devam eder bağnaz bir toplum yetişirdi.
şu an bile önüne geçilemeyen cahil bir toplum olurduk muhtemelen.
Arabistan gibi ülkelerden farkımız kalmazdı.
Kızlarımız okumaz erkeklerimiz saçma sapan işlerde çalışırdı.
Cehalete gömülmüş bir ülke olurduk muhtemelen.
Ve eninde sonunda biri gelip o ülkeyi sarsardı. :)

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Valla sen bunu dedikten sonra bir süre oturup düşündüm hmmm

Schaffer'inde dediği gibi Türkiye olmayabilir ve erken zamandada çökebilirdik

LokumReyiz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Saltanat sistemi devam eder bağnaz bir toplum yetişirdi.
şu an bile önüne geçilemeyen cahil bir toplum olurduk muhtemelen.
Arabistan gibi ülkelerden farkımız kalmazdı.
Kızlarımız okumaz erkeklerimiz saçma sapan işlerde çalışırdı.
Cehalete gömülmüş bir ülke olurduk muhtemelen.
Ve eninde sonunda biri gelip o ülkeyi sarsardı. :)
Kızlara okuma gelmişti hop :)

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kızlara okuma gelmişti hop :)
İstediği kadar gelsin.
Görüyoruz şimdi dini gayelere göre yetişen toplumu.
Ben hiçbir şeyi hor görmem fakat ben açık söyleyeyim bir İmam Hatip öğrencisinin İngilizcesinin ve sayısal derslerinin benden iyi olduğunu sanmıyorum. :)
Ki gerçekte bu. :)
Okullardaki bazı yasaklar kalktı artık okula istediği gibi geliyor kızlar tamam gelsinler ama ;
Mini etek giyen kız okula girince diğer kız oha yuh diyorsa.
Bunların adaleti sadece din kuralları çevresinde galiba ? :)
Bağnaz toplumuz hala.
Dini kurallara uymayanların öldürülmesi kanısında olan beyinsiz insanlarımızda var. :)

LokumReyiz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İstediği kadar gelsin.
Görüyoruz şimdi dini gayelere göre yetişen toplumu.
Ben hiçbir şeyi hor görmem fakat ben açık söyleyeyim bir İmam Hatip öğrencisinin İngilizcesinin ve sayısal derslerinin benden iyi olduğunu sanmıyorum. :)
Ki gerçekte bu. :)
Okullardaki bazı yasaklar kalktı artık okula istediği gibi geliyor kızlar tamam gelsinler ama ;
Mini etek giyen kız okula girince diğer kız oha yuh diyorsa.
Bunların adaleti sadece din kuralları çevresinde galiba ? :)
Bağnaz toplumuz hala.
Dini kurallara uymayanların öldürülmesi kanısında olan beyinsiz insanlarımızda var. :)
Donla denize girenler ülkesi.

K

Klood07

Ziyaretçi
Osmanlı'nın yenilmesinin sebebi zamanının teknolojisinin kendisinde olmaması ve yaşadığı çöküşdü. Yani Osmanlı teknolojiye ve zamana uyum sağlayamıyordu. Eğer zamanında bu konuda gerekli adımlar atılsaydı ve çöküş, gerilemeve duraklama dönemleri yaşanmazdı ve büyük ihtimalle I. Dünya Savaşını kazanılırdı. Ve şu an bambaşka bir ülkede yaşıyor olabilirdik.

Moderatör tarafından düzenlendi:

LokumReyiz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Osmanlı'nın yenilmesinin sebebi zamanının teknolojisinin kendisinde olmaması ve yaşadığı çöküşdü. Yani Osmanlı teknolojiye ve zamana uyum sağlayamıyordu. Eğer zamanında bu konuda gerekli adımlar atılsaydı ve çöküş ile duraklama dönemlerini yaşamasaydı I. Dünya Savaşını kazanırdı. Ve şu an bambaşka bir ülkede yaşıyor olabilirdik.
Bi'de gerileme dönemi var

Rastafaryan56

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence kazansaydık bu sefer bize avusturya macaristan savaş açacaktı zaten çok zor bir şekilde çıktığımız ww1'den bide o savaşla beraber yenilir yine aldığımız toprakları kaybedip ww2'de yok olurduk.

Yada 2. ihtimal avusturya macaristan savaş açınca yenilen devletlerden bazıları bize destek çıkıp (Almanya'da destek çıkabilir) Avusturya-Macaristan'ı yenerdik ama bu sefer diğer ülkeler bizi düşman görüp 2.Dünya Savaşında bize savaş açarlardı ve çok büyük olmanın verdiği dezavantajlardan biri olarak 4 bir yandan saldırıya uğrardık. Kalite silahlarımız ve ülkesini satmayacak gençlerimiz olduğunu varsayarsak savaştan kazanarak çıksakta birkaç toprak kaybedebilirdik ve milletler gaza gelip 3. Dünya Savaşını erken yapabilirdi heralde
Avusturya-Macaristan neden savaş açsın ki ?