[SORU] Plugin Nasıl Yapılıyor ?

Gorkemdana

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar Ben Görkem Ve Bir Plugin Yapmayı Düşünüryorum Ancak Nasıl Yapılıyor Bilmiyorum ?

:log^::log^:
Konu Yanlış Yerdese Özür :log^::log^:

byTıtanıum

π÷¥$¢£-℅®*#¶∆×
Özel Üye
En iyi cevaplar
0
Plugin kodlamanın temelini öğrendim, fakat ne gibi şeyler yapabileceğimi bulamıyorum. Çoğu şeyi yapmışlar zaten. Soruya gelirsek Schaffer79 arkadaşımızın serisini izleyebilirsin.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Plugin yapmak mod yapmaktan kat be kat kolaydır. Eklenti yazmak için en az 1 class ve 1 satıra ihtiyacın varken Mod için direk proxy ayarlarını yapmak bile 2 class ister.
İşin class ile alakası yok. Proxy biraz karışıktır ilerleyince. onun dışında gayet kolay bir kullanımı var. Bir kez yapmaya çalışsan anlayacaksın zaten ^^

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
İşin class ile alakası yok. Proxy biraz karışıktır ilerleyince. onun dışında gayet kolay bir kullanımı var. Bir kez yapmaya çalışsan anlayacaksın zaten ^^
Zorluğu katan şey karışıklığı zaten. Ben ilk eklenti yazışımda da zorlanmadım şimdide zorlanmıyorum fakat mod yazarken ilk denemeniz hüsranla sonuçlanabilir.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Pluginin aksine oyun için mod kodlama daha farklı bir tarzda olduğu için kolaylık-zorluk kavramı tam var diyemeyiz.Sonuçta modu geliştirilen tek oyun MC değil ve köklü olarak oyuna yeni şeyler ekleyip değiştirebildiği için mod kodlamak daha zor diyebiliriz.
Mod kodlama da işler tamamen proxylere bağlı değildir.Render,tesselator,gui,modelleme,basit birim aktarma düzenekleri(enerji) ve yahutta en basitinden bir blockBound bile iştir ve gayet de büyük bir yer kapsar.Ayrıca mod kodlama da deneme yanılma yöntemiyle pek bir yere varamazsınız(varabilirsiniz ama cidden şansa bala gelir denebilir.)Tabii yeteri kadar içli dışlı olursan her iş basit gelir ama bana göre mod kodlamak plugin kodlamaktan daha zordur.