[SORU] Plugin Nasıl Yapılıyor ?

WindArmy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Videoları gördüm hala şoktayım, not defteriyle kodlamayı öğreten adamı ilk defa görüyorum. Bu linkte benden gelsin,
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Öncelikle Gösterdiğin Link'deki Arkadaşımızın Tanıtım Yaptığını Bende bilmiyordum.
Ve Ayrıca Baran Daha iyi yapıyor falan filan Böyle bir Sözüm Yok!
herkes İyi Yapabilir, Sadece Bol Çalışma Ve Bol Bilgiye Sahip Olmak Gerekli Bu Kadar.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle Gösterdiğin Link'deki Arkadaşımızın Tanıtım Yaptığını Bende bilmiyordum.
Ve Ayrıca Baran Daha iyi yapıyor falan filan Böyle bir Sözüm Yok!
herkes İyi Yapabilir, Sadece Bol Çalışma Ve Bol Bilgiye Sahip Olmak Gerekli Bu Kadar.
Bu konu iyi yapmak veya yapmamak değil. Adam akıllı bir video çekip çekmemek.

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Bu işi o kadar genelden almayın arkadaşlar. Öncelikle plugin dediğimiz şey, Bukkit plugini oluyor. CraftBukkit altyapısını kullanıyor ve CraftBukkit'in de olduğu gibi Java ile yazılabiliyor. Bu kısım önemli, çünkü burada bir CraftBukkit pluginin Java ile yazılabildiğini belirttik.
sitesinden hangi tür serverın plugin desteklediğini, hangi türün hangi programlama dilini kullandığını görebilirsiniz. Örneğin Minecraft-Server isimli server türü C# ile yazılmış ve Lua programlama dili ile yazılan pluginleri destekliyor. Eğer sunucumuzun türü C# ile yazılmış olan Minecraft-Server olsaydı, bu konuda Java değil, Lua konuşuluyor olurdu.

Java'nın üzerinde bu kadar duruyor olmamın nedeni, bir programlama dilini öğrenmeden önce o programlama dilini kullanamayacağınızı belirtmektir.
Java'nın temellerini bilmeden en fazla yapabileceğiniz şey, diğer pluginlerin kaynak kodlarına bakıp onların benzerini veya birebir aynısını yazmak olur. Yani anlayacağınız, bu koca plugin denizinde ( dev.bukkit.org ) bir de sizin başkasından kopyaladığınız bir plugine ihtiyaç yok demek istiyorum. Bu yüzden farklı veya kendinize özel bir şey yapmayacaksanız, bu işin peşini bırakın, daha faydalı bir şeylerle uğraşın.
Yok eğer "benim güzel fikirlerim var ve bu işi yaparsam tam yaparım, hırslıyım, çabuk sıkılmam" diyorsanız, Java'nın en azından temellerini öğrenmeniz gerekmektedir. Java'nın temellerini bilmeden, öğrenmeye hevesli olmadan yardım isteyenlere genelde cevap bile vermiyorum. Ama gerçekten bu işi severek yapan, araştıran, öğrenmek isteyen kişilere posta kutum her daim açıktır, bunu buradaki çoğu kişi de bilir.

Ne ise, dediğim gibi ben bu işi gerçekten öğrenmeyi çok istiyorum diyen varsa
iyice kavrayıp ondan sonra Java Plugin'lere giriş yapsın. Bu seviyedeki kişilere de kapım her zaman açıktır.