PC'yi Turbo hıza yükseltme.

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İntel Turbo Boost özelliği tamamen otomatik çalışan bir sistem. Senin ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlıyor. Diyelim ki 4 çekirdekli 3,3GHz hızında çalışan bir işlemciniz var. Eğer bununla masaüstünde beklerseniz işlemciniz 1.6GHz hızında çalışacaktır. Fakat Minecraft'ı çalıştırırsanız TurboBoost ile hızınız 3,4GHz'e kadar yükselicektir. Dediğim gibi sistem hızı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlıyor. Eğer manual olarak ayarlamak istiyosan "overclock" dedikleri yöntemi kullanman gerekiyor. Bunuda biosdan bazı ayarlarla yapabilirsin. Fakat o zaman da ısı gibi bir sorun ortaya çıkıyor ve işlemcinin ömrü azalıyor... Elinde böyle bir teknoloji varken "overlock" yapman çok saçma olur o yüzden onu geç. Not: Bu yeni işlemcilerde manual olarak ayarlanıyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İntel Turbo Boost özelliği tamamen otomatik çalışan bir sistem. Senin ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlıyor. Diyelim ki 4 çekirdekli 3,3GHz hızında çalışan bir işlemciniz var. Eğer bununla masaüstünde beklerseniz işlemciniz 1.6GHz hızında çalışacaktır. Fakat Minecraft'ı çalıştırırsanız TurboBoost ile hızınız 3,4GHz'e kadar yükselicektir. Dediğim ki sistem hızı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlıyor. Eğer manual olarak ayarlamak istiyosan "overclock" dedikleri yöntemi kullanman gerekiyor. Bunuda biosdan bazı ayarlarla yapabilirsin. Fakat o zaman da ısı gibi bir sorun ortaya çıkıyor ve işlemcinin ömrü azalıyor... Elinde böyle bir teknoloji varken "overlock" yapman çok saçma olur o yüzden onu geç. Not: Bu yeni işlemcilerde manual olarak ayarlanıyor mu bilmiyorum.
Intel Turbo Boost olayında şöyle bir durumda var ;
Genelde tek çekirdek isteyen ve CPU'ya yüklenmeyen eski yazılımlarda devreye giriyor.
CPU modelini , CPU Cooler'ı , PSU ve Mobo gibi bileşenlerin modellerini alırsam overclock yapman konusunda biraz yardımcı olmaya çalışırım. :)

JusticeWhipsss

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Intel Turbo Boost olayında şöyle bir durumda var ;
Genelde tek çekirdek isteyen ve CPU'ya yüklenmeyen eski yazılımlarda devreye giriyor.
CPU modelini , CPU Cooler'ı , PSU ve Mobo gibi bileşenlerin modellerini alırsam overclock yapman konusunda biraz yardımcı olmaya çalışırım. :)
Anlatinda yapayim. 2.2 Ghz den 3.4 de ciksin pc :D Ama yaparsam bi zararı olur mu ısınma gibi.Model lenovo z510 ideapad i7

JusticeWhipsss

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Keyfini bozmak istemem ama dizüstünde böyle bir şey yaparsak pc aşırı ısınabilir ve ömrü azalır. Zaten dizüstü bilgisayarlar normalde de ısı problemi olduğu için birde böyle bir şey yaparsak olucakları sen düşün... Yine de karar senin :)
Anladim bende ısınır diye süpheleniyordum ama pek bilgi yok o yüzden sorayim deidm

Hachiro-sama

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
bios'da yada bilgisayarın açma kapama tuşunun yanlarında bulunana tuş turbo boostu açabilir biosa gir bak bi

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Anlatinda yapayim. 2.2 Ghz den 3.4 de ciksin pc :D Ama yaparsam bi zararı olur mu ısınma gibi.Model lenovo z510 ideapad i7
Abo notebook. :D
Ben notebook'lara pek elleşmiyorum.
Masaüstü olsa destek olurdum ama bunların zaten bir sürü sıkıntısı var.
Isı limiti 95-105 derece arası bir şeydir.
Oyun oynarken takılıp reset atabilir.
Canını sıkar yani.
Fakat ben alta soğutucumu koyarım sonra gider macun değiştiririm diyorsan tabi ki destek olurum.
Fakat overclock öyle çat diye olacak iş değildir.
Stabil overclock yapmak zordur. :)