CPU Sıcaklığı

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Kısa bir süre önce Advanced SystemCare 8 yükledim ve gördüğüm şey karşısında şok oldum gibi :S
CPU sıcaklığım 100 derece civarına çıkmıştı :S
Sonradan arka planda çalışan uygulamaları falan kapattım 65 civarı bir sıcaklığa indi orası ayrı konu.
Fan 2020 rpm hız ile çalışıyormuş. (İşlemcinin kendi stok soğutucusu)
Benim öğrenmek istediğim bu sıcaklık normal mi yoksa 70 derece falan mı olmalı ?
İçimi gıcık etmeye başladı da (daha doğrusu buradan kasaya doğru dik dik bakmak gözlerimi ağrıttı :'( )

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim arayıpta bulamadığım şey.
Cpu sıcaklığı. :( Isınamadığından kapanıyor pc o derece.

120 yi geçmesin yeter.

M

MUHDE

Ziyaretçi
Cpu sadece cpu kullanım oranı ile ısınmaz DPC CSD oranları vardır CPU gibi bunları direk olarak göremezsiniz arkada açık olan programlar DPC veya CSD çok fazla oranda kullanabilir hiç cpu yemese bile :( win 7 32 bit ortalama kendisi için sürekli açık durması gereken program sayısı 37 gibi bir şey olması lazım 64 bit olursa bu sayı 70 80 100 e kadar çıkabilir win 8 deki durumu pek bilmiyorum işletim sistemi geliştikce arkada daha fazla program açık oluyor bu programları system sürekli denetliyor bu denetleme büyük csd dpc kullanımına yol açabiliyor bunun sonucu işlemci ısınıyor v.s :( Her neyse işlemciye göre normal ve en yüksek sıcaklık değişebilir işlemcinin ayrıntılarından bulabilirsin derece şeylerini kasanın kapağını açık bırakabiliyor isen açık bırakır isen bayağı bi sıcaklık farkı olabilir :(

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Cpu sadece cpu kullanım oranı ile ısınmaz DPC CSD oranları vardır CPU gibi bunları direk olarak göremezsiniz arkada açık olan programlar DPC veya CSD çok fazla oranda kullanabilir hiç cpu yemese bile :( win 7 32 bit ortalama kendisi için sürekli açık durması gereken program sayısı 37 gibi bir şey olması lazım 64 bit olursa bu sayı 70 80 100 e kadar çıkabilir win 8 deki durumu pek bilmiyorum işletim sistemi geliştikce arkada daha fazla program açık oluyor bu programları system sürekli denetliyor bu denetleme büyük csd dpc kullanımına yol açabiliyor bunun sonucu işlemci ısınıyor v.s :( Her neyse işlemciye göre normal ve en yüksek sıcaklık değişebilir işlemcinin ayrıntılarından bulabilirsin derece şeylerini kasanın kapağını açık bırakabiliyor isen açık bırakır isen bayağı bi sıcaklık farkı olabilir :(
Açık bırakırsam daha da ısınabilir canum :'( Kasanın içinde kalacak soğuk havayı dışarı salmış olabilirim onu yaparsam :'( :'(

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
TJ Mark 105'den iyi olamaz.
120'de zaten PC kapanmış olacaktır.
O kadar donanımcıyız diyorsunuz CPU'nuz 100 Derece xD

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
TJ Mark 105'den iyi olamaz.
120'de zaten PC kapanmış olacaktır.
O kadar donanımcıyız diyorsunuz CPU'nuz 100 Derece xD
hö ? 100 derece kırmızı yazınca biraz korkmuş olabilirim. 7 yıldır kullanıyorum hani (bazen aylarca her gün açtığım bile oluyor, gidip hitman absolution'u en yüksek ayarda 5 fps ile oynadım :'( )
Ve donanımcı falan değelim az buz bişiler biliyorum :'(

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
hö ? 100 derece kırmızı yazınca biraz korkmuş olabilirim. 7 yıldır kullanıyorum hani (bazen aylarca her gün açtığım bile oluyor, gidip hitman absolution'u en yüksek ayarda 5 fps ile oynadım :'( )
Her 4 haftada bir temizlik yaparım. :(

T

Tavşan26

Ziyaretçi
HWMonitor ss alayum boştayken
Ben Core Temp kullanıyorum bar da ekledim sağ altta gösteriyor.