1.4.7'de saniyeli otomatik bubi tuzağı.

Jigsaw13

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Öncelikle Selamın Aleyküm. Şimdi ben 1.4.7' de Saw(Testere) mapı yapıyorum(yapım aşamasında), şimdi diğer bubi tuzaklarını bitirdim, ve tek sorunum bu tuzakların zamana göre otomatik başlayacağı, kardeşim aynı Testere filmindeki gibi olcak. Bir arkadaşım komut bloğuyla yapabilirsin dedi ama nasıl yapılacağını bilmediği için söylemedi. Bilen birisi söylerse bu emekte katkısı olur. [emoji4] herkese iyi geceler.. iyi forumlar..

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.4.7 kullanırsan dediğimi yapamazsın ama en azından 1.7.2 falan kullanırsan iyi olur. Scoreboard kullanabilirsin. Diyelim ki 5 dakika sonra sistem çalışacak. Yani kişinin skoru 5x60 dan 300 olduğunda sistem devreye girecek. Saniye clock'u kur. Buna bir komut bloğu bağla. Bununla skoru her saniye bir arttır. Başka bir komut bloğu ile de kişinin skoru 300 mü diye kontrol et. Sonra istediğin işi gerçekleştirirsin. Biraz karışık oldu, anlamadıysan komutlarla birlikte tekrar anlatırım.

Son düzenleme:

qlawing

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
şöyle yapabilirsin
komut bloğunu tuzak ipine bağla komut bloğu herhangi bir yerdeki bloğu kırsın bloğun üstündede kum olsun basınç plakasına düşünce tuzak başlasın

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
şöyle yapabilirsin
komut bloğunu tuzak ipine bağla komut bloğu herhangi bir yerdeki bloğu kırsın bloğun üstündede kum olsun basınç plakasına düşünce tuzak başlasın
O saniyeli demiş gerçi.Eğer bir noktaya geldiğinde çalışacaksa clock bağlı bir komut bloğuna /testfor @p[r=5] yazmak daha kolay. (5 yerine kaç blok uzaklık istiyorsanız onu yazın ben onu örnek verdim)

Jigsaw13

Marangoz
En iyi cevaplar
0
yok beyler bazıları 1.4.7 kaldı mı ki diyorlar; hem evimde net bağlantısı yok hem de sistemim kötü.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
/testfor @p yakında bir oyuncu var mı diye kontrol eder. Eğer @p[] dersen [] koşul belirtir. mesela @p[r=5] yazarsan komut bloğuna uzaklığı 5 blok olan oyuncu var mı diye kontrol eder. tabii ki sadece uzaklık değil. Mesela skor. @p[r=5,score_skoradi=10] dersen 5 blok uzaklıkta ve skoru en 10 olan biri var mı diye bakar. @p[r=5,score_skoradi_min=10] dersen bu sefer min dedğimiz için en az 10 diye bakar.

Jigsaw13

Marangoz
En iyi cevaplar
0
/testfor @p yakında bir oyuncu var mı diye kontrol eder. Eğer @p[] dersen [] koşul belirtir. mesela @p[r=5] yazarsan komut bloğuna uzaklığı 5 blok olan oyuncu var mı diye kontrol eder. tabii ki sadece uzaklık değil. Mesela skor. @p[r=5,score_skoradi=10] dersen 5 blok uzaklıkta ve skoru en 10 olan biri var mı diye bakar. @p[r=5,score_skoradi_min=10] dersen bu sefer min dedğimiz için en az 10 diye bakar.
anladım :D peki konuşma nasıl oluyor ? yani otomatik konuşma.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
doğru anladıysam /tellraw veya /say.
/say Mesaj yazarsan sohbette [@]Mesaj yazar (beyaz renkte yazar) ([]'nın içini değiştirmek için komut bloğunun adını değiştir. Ne istiyosan onu gir)
/tellraw @a {text:"Mesaj",color=renk} yazarsan belirlenen renkte Mesaj yazar. renk yerine rengin ingilizcesini yaz: yellow,green,aqua,red,dark_red gibi.
Tellraw konusunda Teorik Redstone'unun videosu vardı o çok detaylı. clickEvent yani tıklayınca komut çalıştırma gibi.

Jigsaw13

Marangoz
En iyi cevaplar
0
doğru anladıysam /tellraw veya /say.
/say Mesaj yazarsan sohbette [@]Mesaj yazar (beyaz renkte yazar) ([]'nın içini değiştirmek için komut bloğunun adını değiştir. Ne istiyosan onu gir)
/tellraw @a {text:"Mesaj",color=renk} yazarsan belirlenen renkte Mesaj yazar. renk yerine rengin ingilizcesini yaz: yellow,green,aqua,red,dark_red gibi.
Tellraw konusunda Teorik Redstone'unun videosu vardı o çok detaylı. clickEvent yani tıklayınca komut çalıştırma gibi.
işin yok gibi .s örnek verebilir misin bro?

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
/tellraw @a {text:"Tıkla ve Creative moda geç",color=dark_aqua,clickEvent:{action:"run_command",value:"/gamemode1"},hoverEvent:{action:"show_text",value:"Creative moda geçmek istiyorsan tıklamalısın."}}
Tam hatırlayamadım şimdi kodlarda hata olabilir.