Sınav Sorusu

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Bence cevaplar:

A- 4(+2) cm
B- 2(+2) cm olur.

Açıklama:

Yayların ağırlığı ihmal edilmişse (ki muhtemelen böyledir, değilse değer vermesi gerekirdi.) alacağımız durumlar hep 2. yaya göre olacağından üstteki yay bizim için önemli değil.

2 N başta asılmıştı, 4 de sonradan eklendiği için ikinci durumda 4 cm daha uzar ve toplamda 6 cm uzamış olur. (B şıkkı da aynı mantıktan çıkıyor.)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bence cevaplar:

A) 4(+2) cm
B) 2(+2) cm olur.

Açıklama:

Yayların ağırlığı ihmal edilmişse (ki muhtemelen böyledir, değilse değer vermesi gerekirdi.) alacağımız durumlar hep 2. yaya göre olacağından üstteki yay bizim için önemli değil.

2 N başta asılmıştı, 4 de sonradan eklendiği için ikinci durumda 4 cm daha uzar ve toplamda 6 cm uzamış olur. (B şıkkı da aynı mantıktan çıkıyor.)
Keain cevabi ver lutfen solaylama. O kadarini ben se anladim pls keain cevap :'(

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Toplam uzama diye bir sey yazmiyor soruda. Toplam diye kelime de gecmiyor. Birlikte falan da yazmiyor.

Soru eğer buraya yazdığın gibi ise şu yorumları çıkarırım ben:

1. Yayların uzama miktarından bahsetmiş ve öncüllere ayırmış, demek ki öncüllerdeki ifadeleri ana ifadeye ekleyerek hesaba katacaksın.
2. Öncüllerde geçen "daha" ifadesi sonradan eklenen yüklerle beraber olan uzamayı sorduğunu belirtiyor. Eğer normal uzamayı sorsaydı "daha" demesine gerek kalmazdı.

Yine de çok sağlıklı bir soru olmadığını kabul ediyorum. Toplam uzamayı sorduğunu belirtmesi gerekirdi.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Soru eğer buraya yazdığın gibi ise şu yorumları çıkarırım ben:

1. Yayların uzama miktarından bahsetmiş ve öncüllere ayırmış, demek ki öncüllerdeki ifadeleri ana ifadeye ekleyerek hesaba katacaksın.
2. Öncüllerde geçen "daha" ifadesi sonradan eklenen yüklerle beraber olan uzamayı sorduğunu belirtiyor. Eğer normal uzamayı sorsaydı "daha" demesine gerek kalmazdı.

Yine de çok sağlıklı bir soru olmadığını kabul ediyorum. Toplam uzamayı sorduğunu belirtmesi gerekirdi.
Hatta ilk 6 ve 4 yazmistim toplam filan yazmiyor diye 4 2 yaptim gitti 10 puan ve sonuc 4 aldim :'(

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Neredesin Benim " 1 Kilo Pamukmu Yoksa 1 Kilo Demirmi Ağır " Sorularım :)