Lütfen
Mojang'ın bu sitesindeki son cümleyi okuyunuz. Türkçe çevirisi :
At this time, MinecraftEdu is the only non-Mojang website that is authorized to sell copies of Minecraft.
Şu zamanda, Sadece MinecraftEdu sitesi Mojang olmayan ve Minecraft'ın kopyalarını satmasına izin verilmiş sitedir.
Yani arkadaşlar Mojang zaten kendi sitesinde belirtmiş bunu. Eğer maxigames vs. bu oyunu satıyorsa ona izin verilmemiş demektir bu.
MinecraftEdu ise Eğitim için (Bir nevi Minecraft çocuk kilidi) yapılmıştır.
Sonunda artık bir şey yazmadan önce bu cümleye bakar ve ondan sonra böyle mesajlar atarsın craft_man yani adminim
MaxiGame ve LevelTR gibi sitelerin olayı sizin yerinize Minecraft almasıdır. Yani sizin kredi kartınız yoksa ve bir arkadaşınızdan kredi kartını kullanarak ondan size Minecraft almasını rica etmeniz, sizin ona parayı elden verip onunda kredi kartı ile size Minecraft alması ile aynı şeydir. Yani aracılık hizmeti.
Bizede birçok üyemiz "ben size parayı havaleyle atsam siz bana Minecraft alır mısınız?" şeklinde tekliflerle geliyor. Biz sorumluluk almak istemediğimiz için bu konuda yardımcı olmuyoruz fakat nereden güvenilir yardım alabileceğinizi söylüyoruz, konudan da anlaşılabileceği gibi.
Bahsi geçen sitelerinde olayı, sizin yerinize Minecraft Gift Kod alarak size teslim etmesidir. Tabii ki 1-2 lira kârını koyarak. Sizde daha sonra bu Gift Kodu kullanarak orjinal bir Minecraft hesabına sahip olmuş olursunuz. Hesabınız Minecraft varolduğu sürece sizinle olacaktır. Burda bahsedilen siteler Türkiye içerisinde resmiyeti olan sitelerdir. Gidipte her önüne gelen Minecraft satışı, hazır hesap satışı v.s yaptığı için böyle bir konu açma gereği duyduk.
Evet dediğiniz gibi Mojang tarafından bir resmi izni olmayabilir fakat dediğim gibi Türkiye içerisinde resmi olan firmalardır bu siteler. Bu siteler dışında birçoğunuzun bildiği o yeni çıkan siteler, sadece bilmeyen kullanıcılarımızı yolmak amacıyla açılmış, herhangi bir resmiyeti, şirket ünvanı olmayan dolandırıcı sitelerdir.
Kısacası ortada herhangi bir sorun yoktur, bu sitelerden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.