Şimdi şöyle bi durum var bu permission dediğimiz olay yetki ayarlarıdır. Ayarlaması ciddi anlamda kolay, ancak forumun %90nında olduğu gibi sende üşenip hazır beklersin büyük ihtimalle. Bence öğrenmeye orada başlama, ilk olarak eklentileri keşfet ne işe yaradıklarını öğren oyunculara hangi komutlar için izin vereceğine karar ver.
adresinden benim yaptığım videoları inceleyebilirsin. Biraz eskidir ama öğrenmeni sağlayacaktır.
Permission ları nerden bulurum diyorsan, pluginin bukkit sayfasına bak, documentation da hepsinin permission listesi olacaktır.
Örneğin benim essentials pluginim var, bunun içinde /kit ile aldığımız kitler var ve ben bi kiti oyunculara açmak istiyorum. Yazıyorsun google a essentials bukkit permissions diye ilk çıkan linkte bi liste olacaktır, oradan bakıyorsun kit diye bir şey var mı diye. "essentials.kits.[kitname]" diye bir şey göreceksin. Oluşturduğun kitin adına bakıyorsun hemen, mesela benimki starter isminde bi kit olsun. giriyorum group manager veya permissionsex e (hangisini kullanıyorsan). Default un true olduğu grubu buluyorum ve permissions başlığı altına yeni bi satır açıyorum üsttekiler gibi hizzalıyorum ve essentials.kits.starter yazıyorum. kaydet ve reload at tamamdır.
Ayrıntılı anlattığım için gözüne uzun gelebilir ancak bi süre sonra baya hızlı yapmaya başlıyorsun, ezberliyorsun yetkileri vs. vs.