Müzik Dinlerken Hayal Kurmak

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Merhabalar.
Bugün bayadır ilgimi çeken bi' şey var. Hem de bayağı bi' uzun süredir.

Herkes müzik dinler değil mi? Dinlemeyen yoktur sanırsam.
Şimdi herkes şunu dinlesin:

Birçoğunuz herhalde istem dışı olarak hayal dünyasına girdiniz. Rastgele bir hayal kurdunuz. Bu dinlediğiniz şeye göre değişiyor sad song dinlerseniz şöyle böyle war song dinlerseniz şöyle böyle hayal kurarsınız.

Peki müzik dinlerken hayal kurmamızın sebebi nedir? Araştırdım, bulamadım. Buraya sorayım dedim sizlerin de fikrini almak istedim.

++En son açtığım durugörü testi konusunda kimse doğru cevabı bulamadı üstünden bayağı bir uzun süre geçti buradan duyuruyorum kasenin içinde kumaş vardı.​

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bunun nedeni müzikte bulunan enstürmanların beynimizde oluşturduğu aidi yerdir.(Anlatmaya kelimelerim yetmedi sanırsam.Mesela şöyle düşün sen kemençe sesi duyuyorsun istem dışı daldığın hayalde Karadeniz'i görüyorsun.Böyle bir şey sanırsam.) Veyahut ritime göre de değişebilir.Sen şimdi diyeceksin bu müzikte çalgı çengi yok,her ses mutlaka aklımızda potansiyel bir çalgı gibi kaydedilir.[DOUBLEPOST=1420493942,1420493576][/DOUBLEPOST]NOT : Olabülürmü psikölög böy ._. Ben de psikolojiyle ilgilenirim.En kısa sürede basit bir şekilde hava durumunun ruh haliyle bir alakası olmadığını kanıtlayacağım :D

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bunun nedeni müzikte bulunan enstürmanların beynimizde oluşturduğu aidi yerdir.(Anlatmaya kelimelerim yetmedi sanırsam.Mesela şöyle düşün sen kemençe sesi duyuyorsun istem dışı daldığın hayalde Karadeniz'i görüyorsun.Böyle bir şey sanırsam.) Veyahut ritime göre de değişebilir.Sen şimdi diyeceksin bu müzikte çalgı çengi yok,her ses mutlaka aklımızda potansiyel bir çalgı gibi kaydedilir.[DOUBLEPOST=1420493942,1420493576][/DOUBLEPOST]NOT : Olabülürmü psikölög böy ._. Ben de psikolojiyle ilgilenirim.En kısa sürede basit bir şekilde hava durumunun ruh haliyle bir alakası olmadığını kanıtlayacağım :D
"hava durumunun ruh haliyle bir alakası olmadığın "
Hangi akıllı söyledi lan bunu? Tamam ruh halinle baya şeyler yapabilirsin ama o ne lan?

++Tamam ben de insan psikolojisi hakkında bilgiye sahibim benim de ilgi alanım psikoloji fakat neden istem dışı olarak bi' müzik dinlediğimde hayal kuruyorum.

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
"hava durumunun ruh haliyle bir alakası olmadığın "
Hangi akıllı söyledi lan bunu? Tamam ruh halinle baya şeyler yapabilirsin ama o ne lan?

++Tamam ben de insan psikolojisi hakkında bilgiye sahibim benim de ilgi alanım psikoloji fakat neden istem dışı olarak bi' müzik dinlediğimde hayal kuruyorum.

Hani derler ya ayy gıız bu gün yağmur yağdı kendimi çok gotu hissediyoum ._. {Tepki ölçüyor}

Mmtern

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Muzigin icindeki sozleri anlasak ya da anlamasak hayalimizdeki sinirlari genisletir ya da sinirlari yok sayar fakat sadece dinlemek yerine hem dinleyip hem de izlemek hayalimizdeki sinirlari genisletmek degil aksine daraltir. Kitap okumak yerine bilgisayar oynamak , televizyon izlemek daha ilgimizi ceker cunku 1-2 saat bilgisayar oynadiktan sonra kitap okursak sonrada kitabi birine anlatmak istesek tek cumle anlatamayiz cunku zaten kitaptan hicbir sey anlamamisizdir.
Kisaca hayal dunyamiz gelisir muzik dinleyince. Sebep bu. :)

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Muzigin icindeki sozleri anlasak ya da anlamasak hayalimizdeki sinirlari genisletir ya da sinirlari yok sayar fakat sadece dinlemek yerine hem dinleyip hem de izlemek hayalimizdeki sinirlari genisletmek degil aksine daraltir. Kitap okumak yerine bilgisayar oynamak , televizyon izlemek daha ilgimizi ceker cunku 1-2 saat bilgisayar oynadiktan sonra kitap okursak sonrada kitabi birine anlatmak istesek tek cumle anlatamayiz cunku zaten kitaptan hicbir sey anlamamisizdir.

Son cümleleri anlamadım :D

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Sanırım ritimle alakalı yani müzik belki daha önce düşündüğün şeylerin zihnine canlanmasını tetikliyor olabilir -Kaynak : Yok-

Bir de alakasız olacak ama sen nereden buluyorsun bu müzikleri dinledikçe dinleyesim geliyor.