Tropico 5 Oyun İncelemesi

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar.Bu gün yine bir inceleme yazıyorum.Yine bir Strateji oyunu.En ayrıntılısından.Seçimler mi ararsın,savaş mı ararsın,ticaret politika demokrasi zart zurt her şey var.Kısaca anlatacağım.Üşeneceğinizi sanmıyorum
Bu oyunu oynayabileceğiniz konsollar : PC , Playstation 3 , XBox 360

hiçbir ülkeyi yönettiğinizi düşündünüz mü? Her şey size bağlı olacak.İster ticareti,ister tarımı yönetebiliyorsunuz.Her şey size bağlı dediysem tabii ki tek başınıza yönetmiyorsunuz! Yanınızda sülaleniz olacak.O sülaledeki her yönetici üyenin bir özelliği vardır.Finansçı olursa ekonomide önemli artış başlar.General olursa askerler daha eğitimli ve güçlü olur.

Oyunda çağ gibi ayrımlar vardır.Koloni Çağı,Dünya Savaşları,Soğuk Savaş ve Modern Zamanlar.Koloni çağında seçim falan olmaz mesela.Ülkede sadece hafif hafif askeri binalar yapabiliriz.Ancak çağ atladıkça bu binalar iyileşir ve daha güçlü hale gelirler.Modern çağda ise politikalar ekleyebiliriz.Mesela ''Work For All'' politikasını eklediğimizde işçiler daha hızlı çalışacaktır ancak iş güvenliği düşecektir vesayire. Öte yandan oyunun müziklerini dinlerken kendinizi gerçekten tropikal bir adada gibi hissediyorsunuz ve bu da oyunda daha fazla zaman geçirmenizi sağlıyor.Oyunda gerçekçilikten ödün verilmemiş.Depremler,Yangınlar,Yanardağ patlamaları gibi olaylar oluyor.Ve halkınızı mutsuz ederseniz onlar da eylem yapmaya başlıyorlar.Bu eylemler ülkedeki mutluluğu düşürüyor.

Peki gelelim ticarete.Nasıl olacak bu iş? Öncelikle bir liman yapmalısınız.Liman yaptığınızda otomatik olarak size bir gemi verir.Sonra Ticaret ekranını açtığınızda birçok seçenek çıkacak.Yandan ne ihraç edeceğinizi seçebilirsiniz.Koloni Çağında ticaret sadece para kazandırsa veya ürün getirse de Modern çağda bayağı önemli hale geliyor.Mesela siz ABD'ye petrol pazarlıyorsanız ABD ile ilişkileriniz +10 gelişir ancak Rusya ile -10 gelişebilir.Peki bu ne değiştirecek? Eğer bu ilişkileri eşitlemezsek bir tarafta saf tutmamız gerekir.Bu kötü bir şey değil ancak her hangi bir savaşta da onların tarafında oluruz.Bu da ülkeye saldırı olabileceği anlamına geliyor.

Peki bu insanlar nerede çalışacaklar? Neredeyse bütün binalarda çalışabilirler.Kilise,Liman,Çiftlik,Maden vs... Ancak bazen binalarınız çalışansız kalır.Eğer o binalarda kimsenin çalışmaması size para kaybettirir.Böyle durumlarda ise dışardan işçi getirip çalışmalarını sağlayabilirsiniz.
Oyunda araştırma fonksiyonu da bulunuyor.Bu araştırmaları yaptığınızda inşa edebileceğiniz yeni binalar geliyor.
http://www.**************/wp-content/uploads/2014/06/başlat-tuşu-tropico-5-strateji_görsel2.jpg
Genel olarak bakarsak oyunu uzun süre sıkılmadan oynayabilirsiniz diyebilirim.Grafikleri gayet basit ve eğlenceli bir oyun.
Almak isteyenler :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

(Sade oyun 59TL,Packlerle beraber alırsanız fiyatı 100lük fiyatlara çıkabilir.)

Sistem Gereksinimleri
MINIMUM:
  • Processor: 2 GHz Dual Core CPU
  • Memory: 4 GB RAM
  • Graphics: GeForce 400 or higher, AMD Radeon HD 4000 or higher, Intel HD 4000 or higher (DirectX 11 hardware support required)
  • DirectX: Version 11
  • Hard Drive: 4 GB available space
  • Sound Card: DirectX compatible

@BT_GoD @Iskefiyeli18 @LordT

Bundan Sonraki Oyun İncelemelerimden Haberdar Olmak İstiyorsanız Yorumlara TagList'e Eklenmek İstediğinizi Yazın!
İncelememi geliştirmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Sistem gereksinimlerini de atayım;
MINIMUM:
  • Graphics: GeForce 400 or higher, AMD Radeon HD 4000 or higher, Intel HD 4000 or higher (DirectX 11 hardware support required)

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Sistem gereksinimlerini de atayım;
MINIMUM:

Ekleyecektim de sonradan unuttum :S

ShouldToBe

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
oyun güzele benziyor ama hala nefret ediyorum sanırım tropico 3-5'teki logodamı fotoğraflarda mı ne o çıkan bıyıklı içkili adamlardan heralde takmışım kafayı :D

Konu güzelmiş iyi anlatmışsın oyunu

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
oyun güzele benziyor ama hala nefret ediyorum sanırım tropico 3-5'teki logodamı fotoğraflarda mı ne o çıkan bıyıklı içkili adamlardan heralde takmışım kafayı :D

Konu güzelmiş iyi anlatmışsın oyunu

TagList'e ekleyeyim mi?
DİPNOT : Yazdığım taglist öylesinedir.Bundan sonra sadece ''Beni TagListe ekle'' diyenleri liste alacağım