Basit ama işe yarar bir Redstone sistemi

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar.Basit bir sistem yaptım ve sizinle paylaşmak istedim.Bu sistemde her gece olduğunda kişiye isimlendirilmiş bir Sign veriyor.

Açık olanda /gamerule commandBlock output yazıyor.
Diğerinde ise /give @a minecraft:sign 1 0 {display:{Name:Hayatta Kaldiginiz Gün Sayisi,Lore:[Elinizdeki sign sayısı kadar gün hayatta kaldiniz]}} yazıyor.

Son Hali :

Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Güzel ama envanterde boşa yer kaplar bunun yerine scoreboard ekleyebilirdin sağ kenara.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
@Osndbk41
önce bir amaç ekleyeceksin.
/scoreboard objectives add HayyattaKaldı dummy
yaz öncelikle.
sonra o sign veren komut bloğuna da /scoreboard players @p HayattaKaldı 1
yaz. Yanlış olursa ussage e bak. objective yerine HayattaKaldı, count yerine 1, player yerine de @p yaz :)

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Envanterde gereksiz durur bunu scoreboard ile yapsaydın daha güzel olurdu mesela ölüm scoreboardu olan bir objektif açıp playersdan test ile bir kişinin o sayısını azaltabilirdin.
Not: Acil işim vardı güzel açıklayamadım.

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Bencede envanterde yer kaplar ama scoreboarda cok cirkin durur. Bence bunu bi saate yap her gun saatin ismini 1 artsin bizde saate bakarak anlayalim kac gun oldugunu

Osndbk41

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bencede envanterde yer kaplar ama scoreboarda cok cirkin durur. Bence bunu bi saate yap her gun saatin ismini 1 artsin bizde saate bakarak anlayalim kac gun oldugunu

Tabelayla kötü,scoreboard ile kötü, ama tellraw ile belki olabilir. Mesela bir gün geçti tellraw ile şöyle bir renkli yazı gelsin :
Bir gün daha yaşlandınız.

veya
Bir gün daha hayatta kalmayı başardınız.
diye oyuncuya mesaj atabilir.

Ek Sistem :
Bir clock yaparız 1 saniye aralıkla 1 redstone ışığı versin mesela. Bir scoreboard objectifi yaparız ve şöyle bir komut yazarız:
scoreboard players add @p times 1
Bir MC günü 20 dk (10 dk gündüz 10 dk gece)
20 x 60= 1200 saniye.
Bir tane daha komut bloğu koyarız ve şunu yazarız :
testfor @p[score_times=1199]

1200 saniye olunca mesaj gelsin ve times objektifi sıfırlansın oda şöyle olur :
scoreboard players set @p times 0

Ölüncede öyle bir komut etkinleştir ama onun içinde bir objektif lazım falan filan oda şöyle yapılır :
./scoreboard objective add health health
sonra bir command block koyar ve şunu yazarız:
testfor @p[score_health=0]
O command bloğun yanına compressor koyar sonra onun önüne command block koyar ve şunu yazarız :

İşte böyle daha iyi bir sistem yapılabilir :)

Lanet olsun normalde Redstonedan hiç anlamam beynime nereden esti de yaptım bilmiyorum [emoji17]

VIA_T41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tabelayla kötü,scoreboard ile kötü, ama tellraw ile belki olabilir. Mesela bir gün geçti tellraw ile şöyle bir renkli yazı gelsin :
Bir gün daha yaşlandınız.

veya
Bir gün daha hayatta kalmayı başardınız.
diye oyuncuya mesaj atabilir.

Ek Sistem :
Bir clock yaparız 1 saniye aralıkla 1 redstone ışığı versin mesela. Bir scoreboard objectifi yaparız ve şöyle bir komut yazarız:
scoreboard players add @p times 1
Bir MC günü 20 dk (10 dk gündüz 10 dk gece)
20 x 60= 1200 saniye.
Bir tane daha komut bloğu koyarız ve şunu yazarız :
testfor @p[score_times=1199]

1200 saniye olunca mesaj gelsin ve times objektifi sıfırlansın oda şöyle olur :

Ölüncede öyle bir komut etkinleştir ama onun içinde bir objektif lazım falan filan oda şöyle yapılır :
./scoreboard objective add health health
sonra bir command block koyar ve şunu yazarız:
testfor @p[score_health=0]
O command bloğun yanına compressor koyar sonra onun önüne command block koyar ve şunu yazarız :

İşte böyle daha iyi bir sistem yapılabilir :)
bunu yapmak hatalı olabilir serverde mesela o scoreboard 1200 e gelmeyi bir oyuncuya vericez fakat bu bir isim olucak oyunda bulunmayacak mesela a390Oş bu isme sonra scoreboard players testten ismini yazıp objektifi yazıp min ve max ı 1199 ve 1200 e ayarlarsak serverde sorun olmaz çünkü @p en yakındaki oyuncudur bu test kodu sizin belirlediğiniz oyuncuyu test eder yani bunu bir entity yapmak zorunda değiliz bunu istersek bir isimede atayabiliriz fakat isim oyuna giren bir isim olmasın yani ben a390Oş yazdıysam buna benzer uzun ve büyük küçük harf karışık isimler kullanınki böyle bir oyuncu ismi olmasın isterseniz daha detaylı anlatırım.

bir video çekmiştim bunun hakkında alın

turkler

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Onun yerine Güneş sensörü koy ve aynen şu sırayla koy=(Güneş Sensörü)[Redstone](Blok)[Redstone Torch](Komut Bloğu =/say Bir Gün Daha Hayatta Kaldınız