Akvaryumdaki Esrarengiz Olaylar

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba forumun sıcak insanları,
80 lt boyutunda bir akvaryumum bulunuyor. İçinde 1 pembe ışık , 1 ince filtreli dış motor, ve 1 ısıtıcımız var.
Balıklar: Bir çift ay moli,
1 erkek 2 dişi lapistes
1 cüce vatoz,
1 benekli çöpçü

Olay bu öğlen oldu, sabah balıklarıma yem verirken tüm balıklarım tamdı, Kahvaltı yaptık vs. 3 saat geçti yemlememden sonra, kardeşim balıklara bakmak istediğinde fark ettim ki moliden dişi olanı ortada yok.
Denediklerim: Biyere sıkışma ihitimali-sonuç her eşyaya nesneye baktım.Yok! motordada yok zaten motor ince filtreli çekemiyor balıkları.
Zıplama ihtimali-sonuç kapak kapalı yinede etrafına baktım akvaryumun yok
Balığı yemeleri- 3 saatte hiç kalıntı bırakmadan yiyemezler etçil değiller. Olsa bile yiyemezler yerlersede kalıntı kalır hiçbir balık parçası yok su tertemiz.

Arkadaşlar tüm kumu eşyaları motoru vs. her şeyi temizledim baktım yok arkadaşlar yok nerde bu balık?[DOUBLEPOST=1423143688,1423143485][/DOUBLEPOST]Daha öncede aynısı 3 kere başıma geldi. Ayrıca balıklar 3 aydır beraber yaşıyor.

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Belki kendini bi yerlere gömmüştür, kum altına falan baktın mı?
*balıklar hakkında hiçbir şey bilmiyor*

abdullah2323

BOZKURT
En iyi cevaplar
0
1 cüce vatoz,
1 benekli çöpçü dişiye tecavüz edip delil bırakmamak için yemişlerdir kesip midelerine bakabilirsin ciddiyim veya kardeşinde yemiş olabilir...

RandomMac5

KreeDome
En iyi cevaplar
0
Ben anlatayım şimdi Bu moli ile lepistesler genelde aynı akvayumda olmaz çünkü ikiside Yavrulayan balıklar
1- ilk olarak lepistes onlara dişi olana saldırmıştır Ve ölüsünü çöpçü yemiştir
2- bunda ise motorun içine girip parçalanmıştır ve çöpçü yine yemiştir
3- yada şöledir ya çok yem veriyosundur ondan dolayı en fazla o yemiştir (balıklara fazla yem verince şişip ölürler) sonra çöpçü yemiştir
Bunları böle düşünüyorum çünkü Bizim petshop dükkanımız var :)

Genelde öle olaylar oluyor

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Önce gang pang yaptılar sonrada parçalara ayırdılar çöpçü balık pisliği temizledi.
Tabi kide böyle bir şey mümkün fakat balıklar bir birlerine tecavüz edemez çünkü aletleri yok bir belgesel açın nasıl çiftleştiklerine bakın lütfen.
Önce erkek spermleri bırakıyor sonra dişi yumurtalıklarını bırakıyor sonuçta bunlar birleşip dölleniyor ve yumurta oluyor.
Öncelikle her şey olabilir balığı yemiş olabilirler ki çöpçü balığın işi ortalıkta ki pislikleri toplamaktır ve bu işte çok iyidirler.

İkincisi kardeşin balıklarla oynamış olabilir örnek olarak kendimi veriyorum bizimde çok büyük bir akvaryumumuz vardı ve ben çocukken balıkları elim alıp sıkıp gözlerini patlatırdım (Böyle bir psikopattım ben işte.) balıkların elimin içinden kayıp sıçramaları çok hoşuma giderdi özellikle de onları parçalamak daha çok hoşuma giderdi.Kardeşin buna benzer bir şey yapmış olabilir ve bunun sonucundan elinden kayıp sıçrayarak camdan falan düşmüş olabilir.

Üçüncüsü ise bir yolunu bulup akvaryumdan sıçramayı başarmıştı yerde de sıçrayarak bir yerin arasına girmiş olabilir biliyorsun çok kayganlar ve kayıyorlar her türlü küçük yere rahatlıkla girebilir bence.Senin bahsettiğin gibi bir süs eşyasının arasına sıkışmışta olabilir veya diğer balıklar onu parçalayıp kumun altına gömmüş olabilir fakat sen iyice temizledim diyorsun daha aklıma gelirse yazarım sana boş şanslar.Bu arada odada cam falan varsa mutlaka oralara bak evden in camın altına bahçeye falan da bak çünkü bir keresinde bizim üst komşunun balığı akvaryumdan sıçrayarak kaçmış ve camın orada sıçrayarak aşağıya düşmüştü.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Ben anlatayım şimdi Bu moli ile lepistesler genelde aynı akvayumda olmaz çünkü ikiside Yavrulayan balıklar
1- ilk olarak lepistes onlara dişi olana saldırmıştır Ve ölüsünü çöpçü yemiştir
2- bunda ise motorun içine girip parçalanmıştır ve çöpçü yine yemiştir
3- yada şöledir ya çok yem veriyosundur ondan dolayı en fazla o yemiştir (balıklara fazla yem verince şişip ölürler) sonra çöpçü yemiştir
Bunları böle düşünüyorum çünkü Bizim petshop dükkanımız var :)

Genelde öle olaylar oluyor
Benim en son sahip olduğum balık 2 yıl yaşamıştı sonunda ise ******* etmişti.Nasıl ******* etti diye sorarsınız bizim üst komşunun (Bu başkası) zilli bir kızı vardı eve geldi mi zırlar yakardı ortalığı ne verirsek susmazdı akvaryumu önüne koyunca susardı (Anası koymuş) kız da cama vura vura balığı çılgına döndürmüş ve balık oradan oraya kaçarken süs eşyasına sırtını çarpmış ve kocaman yara açılmıştı.Neyse zamanla O yara iyileşti çok iyi baktık balığa ve Eskişehir'e gidecektik yazın bir tek O komşumuz binada vardı bizde ona emanet ettik ve O da kızına akvaryumu vermeyeceğine söz verdi.Geri geldiğimizde balık yara bere içindeydi ve ara ara kendini akvaryumun camından camına vuruyor süs eşyasının keskin tarafına gelip gidip vuruyor ve yara açıyordu.Sabah kalktığımızda bütün yaralarının üstü yeşil şeylerle kaplıydı ve ölmüştü su bile çok tuhaftı yeşilimsiydi ve leş gibi kokuyordu.O gün bir daha evcil hayvan almayacağıma karar verdim ve O günden beri O komşularla aram bozuk onların çoktan taşınmış olmalarına rağmen.

SoGamez92

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Benim en son sahip olduğum balık 2 yıl yaşamıştı sonunda ise ******* etmişti.Nasıl ******* etti diye sorarsınız bizim üst komşunun (Bu başkası) zilli bir kızı vardı eve geldi mi zırlar yakardı ortalığı ne verirsek susmazdı akvaryumu önüne koyunca susardı (Anası koymuş) kız da cama vura vura balığı çılgına döndürmüş ve balık oradan oraya kaçarken süs eşyasına sırtını çarpmış ve kocaman yara açılmıştı.Neyse zamanla O yara iyileşti çok iyi baktık balığa ve Eskişehir'e gidecektik yazın bir tek O komşumuz binada vardı bizde ona emanet ettik ve O da kızına akvaryumu vermeyeceğine söz verdi.Geri geldiğimizde balık yara bere içindeydi ve ara ara kendini akvaryumun camından camına vuruyor süs eşyasının keskin tarafına gelip gidip vuruyor ve yara açıyordu.Sabah kalktığımızda bütün yaralarının üstü yeşil şeylerle kaplıydı ve ölmüştü su bile çok tuhaftı yeşilimsiydi ve leş gibi kokuyordu.O gün bir daha evcil hayvan almayacağıma karar verdim ve O günden beri O komşularla aram bozuk onların çoktan taşınmış olmalarına rağmen.

İntihar eylemi insanlara özgüdür.Balinaların *******ının bile bir açıklaması vardır -hatırlamıyorum çok merak ediyorsan araştırabilirsin :(-

• Beğen
Reactions: DIO

RandomMac5

KreeDome
En iyi cevaplar
0
Senin Dediğinde olabilir
Not: Aslında o aklıma gelmemişti

• Beğen
Reactions: DIO

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
İntihar eylemi insanlara özgüdür.Balinaların *******ının bile bir açıklaması vardır -hatırlamıyorum çok merak ediyorsan araştırabilirsin :(-
Balık çok yalnızdı dostum hayvancağız 2 yıldır 30 cm uzunluğunda 15 - 20 cm genişliğinde küçük el yapımı bir akvaryumun içindeydi ve tek başınaydı balık. Hem yalnızdı hemde yanına arkadaş koyunca kavga ediyorlarmış ve illa birisi ölecek diğeri yaşayacakmış çok garip değil mi?
Best'in Rahmetli Samurai Balığı*