2 yıldır minecraft açılmıyor. Crash

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1. Hoş geldin bende senin bu konuya damlamanı bekliyordum.
2. Güncelle dediğim zaman hep aynı seçenek çıkıyor.

1. Bilgisayarcıya sordum dediği şu. Onboard kasalara ram haricinde bir şey eklersen görmez. Aynı şeyi abim de dedi.
2. yapabileceksem nasıl yapacağım? Nvidia ekran kartı olur mu? olursa hangisini önerirsin?

1. OpenGL yüklemeye çalıştığımda bol arıza vermişti. cs 1.6 da aimbot bile kullanamıyorum.
2.Shader desteği ne alaka anlamış değilim.
"(...) 2. Güncelle dediğim zaman hep aynı seçenek çıkıyor."
Nedir acaba o güncelle dediğinizde çıkan şeyler? Nasıl guncellediginizi merak ettim bu yorumunu görünce.
Onboard kasa dediğin? Onboard kart üzerinde yani anakarttaki Yonga manasına gelir. Bunun en basitçe ifade şekli tümleşik ve Paylaşımlı ekran kartıdir. Ayrıca ben kasamdan ekran kartını cikarirsam ana karttaki (yenilerinde işlemciye kaymış durumda ama neyse) Onboard grafik işlemcisini kullanmak zorunda olurum. Ayrıca Onboard kasa diye bir tabir olmaz Onboard ekran kartı olur Onboard ses kartı olur Onboard ethernet kartı olur ama Onboard kasa olmaz zaten dediğim gibi board kart demek kart üzerindeki kasa gibi mantıksız ve saçma bir deyiş olur bu. Ayrıca pci e. Sahibi her anakarta ekran kartı takılır. Tabi sistemin 11 yıldan eski ise onu çöpe atmalısın bu standartlar yoktur çünkü. Ayrıca işlemcini belirtmelisin. Kötü işlemciye iyi ekran kartı takarsan çok verimsiz olur (bottleneck) yani ikisinin arasında uçurum olmaması lazım.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Son düzenleme:

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ekran kartı olabilirmi diye bende düşündümde 8GB'lik Rami olan bir PC'nin herhalde driverıda iyidir (GTX600+ performans gösteren) ondan çok yanaşmadım karta. Dediğim gibi sen eniyisi reddite bak
Bu driver meselesini nasıl öngörüyorsun? Benim arkadaşımın pcsi de 8 GB ram var ve adamın bilgisayarında driver yoktu hem de Nvidia ekran kartı var.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ayrıca ana kartın apg gibi 12 yıldan daha eski standartlara sahip ise o zaman ekran kartı takmazsın bunu da belirteyim (takamazsindan kasıt bu saatte ona uygun ekran kartı olmaz.)

Kullanıcı0000

Donuts :3
En iyi cevaplar
0
Bu driver meselesini nasıl öngörüyorsun? Benim arkadaşımın pcsi de 8 GB ram var ve adamın bilgisayarında driver yoktu hem de Nvidia ekran kartı var.

Hıms ... Arkadaşına en yakın zamanda "Nvidia Ekran Kartlı Çocuklara Yardım Edin" kampanyası ile para toplatıcam o_O. Neyse daha karışmayayım belirli araştırma yapmadan atladım bir nevi, zaten sen bulsursun bir çözüm adama

Emre0809

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Kardeşim DriverScanner indirdim şimdi oldu 1 yııllık hasret bitti senin hatanın aynısnı alıyodum dene

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Hıms ... Arkadaşına en yakın zamanda "Nvidia Ekran Kartlı Çocuklara Yardım Edin" kampanyası ile para toplatıcam o_O. Neyse daha karışmayayım belirli araştırma yapmadan atladım bir nevi, zaten sen bulsursun bir çözüm adama

Ben yükledim lan onun driverini.

M

MUHDE

Ziyaretçi
Eski ekran kartları kendilerinden sonra çıkan işletim sistemlerine daha eski bir driver ile yüklenirse bazı şeyler eksik gelir //Bkz. Konuda görülen opengl mevzusu// ayrıca internette ekran kartının driveri için birçok version bulunmakta driverleri otomatik bulan programları kapat dediğim siteleri gez dolaş biraz :(

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Eski ekran kartları kendilerinden sonra çıkan işletim sistemlerine daha eski bir driver ile yüklenirse bazı şeyler eksik gelir //Bkz. Konuda görülen opengl mevzusu// ayrıca internette ekran kartının driveri için birçok version bulunmakta driverleri otomatik bulan programları kapat dediğim siteleri gez dolaş biraz :(
Nereye bakıcaz muhdecigim?

son_savasci

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayrıca ana kartın apg gibi 12 yıldan daha eski standartlara sahip ise o zaman ekran kartı takmazsın bunu da belirteyim (takamazsindan kasıt bu saatte ona uygun ekran kartı olmaz.)
bilgisayar 4 yıllık

Kardeşim DriverScanner indirdim şimdi oldu 1 yııllık hasret bitti senin hatanın aynısnı alıyodum dene

kardeşim dediğini bi deneyeyim.

son_savasci

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İntel olsa gerek. i1 - i2 diye yazmıyordu direk intel core yazıyordu sanırsam. eve gidince bakarım.

kaptan123

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Nereye bakıcaz muhdecigim?

hiçbir fikrim yok driverlerin başka sürümlerinin olduğu siteler tabi ezbere bilmiyorum :(
ekran kartının driverini kendi sitesinden(markasını yazarak siteyi bulabilirsin) modelinide sitenin içinde bilgileri girerek bulabilirsiniz
diğer bircok driver içinde anakartın üstünde yazan marka ve modelden bulabilirsiniz

M

MUHDE

Ziyaretçi
ekran kartının driverini kendi sitesinden(markasını yazarak siteyi bulabilirsin) modelinide sitenin içinde bilgileri girerek bulabilirsiniz
diğer bircok driver içinde anakartın üstünde yazan marka ve modelden bulabilirsiniz

Kendi sitesinde tek bir versiyonunu veriyorlar o version yeni değil en çok stabil olan version oluyor :(