Linux hakkındaki kafamdaki deli sorular..

Gomutan

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Konu silindi. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim, linux ubuntuyu işletim sistemimin yanına ek olarak kurdum ve böylesi çok iyi oldu. Teşekkür ederim tekrar.

Son düzenleme:

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Linux genelde daha çok sunucu yada yazılımla çok fazla ilgilenenlerin kullandığı bir işletim sistemi
Linuxa geçerken neyde kullanacağını bilerek geçmen lazım yani bir heçkırsan backtrack5 benzeri yayın kullanman çok iyi olur onun dışında normal bir kullanıcıysan yani internet oyun falan fistansa bütün hayatın Ubuntu benzeri yayınlar işini görür
Zorlanma olayı yazılımla yada benzeri şeylerle uğraşmıyorsan normal windows'a benzeyen distrolarda(yayın*) belkide hiç olmaz ama sıfırdan network testleri için yapılmış bir distro yüklersen daha terminal kullanımı bile bilinmediği için aşırı karmaşık ve zor gözükür
Tabi onun dışında windowsdaki programların alternatifleri linux içinde var ama illa windowsdaki program çalışsın istiyorsan wine gibi bir program olması lazım onla windows programlarının çoğunu açabilirsin
İnternete girişte aynı Firefox falan fistan kullanabileceğinden bir sorun olmaz

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Kodlardan hiç anlamıyor değilim fakat üst düzey kod dili öğrenmenin çok zor olduğunu biliyorum. Skript yazıyorum ama alakası yoktur herhalde..
Ben Linux'a güvenilir ve hızlı olduğu performansı çok övüldüğü için geçmek istiyorum. Mesela bir pencereyi kapatmak istediğim zaman bilgisayarın o pencereyi kapatmasını istiyorum. Yanıt vermiyor felan deyipte sinirimi bozmayacak benim.
Distro, yayın felan nedir bilmiyorum, hemen araştıracağım.

Siz bu işe ilk girdiğinizde zorlandığınız şey ne oldu ? Bana ne önerirsiniz ? Birde oyunları oynatamama sorunum olur mu ?
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim
Ben linux işine sırf c++ için giriştim linux sistemde kolayca yapıp windowsda kafayı yedirten bir sürü örnek var :(
Onun dışında virüs kısmı programları kendi mağza çakması bir yerden indireceğin için korkun olmasın
Tabi linux işine giriştim derken linuxla uğraşıyorum bütün gün anlamında olmasın sadece vm :(
Oyunları oynatmada bir sorun olmaz ama her oyun linux'a çıkmadığı için biraz kıtlık yaşayabilirsin
Normal kullanıcıysan dediğim gibi ubuntu yada ona benzer şeyleri indirebilirsin

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ubuntuyu hemen yarın
videosunda gösterildiği gibi yüklemeyi düşünüyorum, yardımın için çok teşekkür ederim. İlk başladığım için bana önerilerin varsa, bilgi edinebileceğim bir yer bir şey varsa ve söylersen çok memnun olurum, ben araştırmaya devam edicem ama deneyimli birinden öneri almak çok daha iyi olur
Türkçe linux forumlarındanda yardım alabilirsin oradaki üyeler daha deneyimlidir