Oyunların Geleceği:Virtual Reality

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Başlıktan da anlaşıldığı VR sistemleri hakkında yazıyorum şu an. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda olan ve bu yıl olacağı oyun sektörü birçok alaanda kendini son hızda geliştiriyor(Yetişebilmek ne mümkün!) Ben çok büyük değilim. İlk hatırladığım oyun konsolum PS1 galiba gerçi ondan önce çok farklı şeyler de oynadım ama PS1'ın yeri başkaydı hep bende. O gümdem bugüne neler neler değişti. Eskiden küçücük televizyonların ekranında oynadığım oyunu oynayayım dedim ilk başta çok mutlu oldum açıldı diye sonra biraz oynadım şaştım kaldım doğrusu. Öyle garip geldi ki o oyunlar sanki 400 yıl öncesinden kalan tarihi eser. Bunları söyleme sebebime gelirsek. 1-2 Ay önce televizyonda bir haber görmüştüm. Sadece düşünerek uçak kontrol etmesi sağlanmış insanların. Tabi bunu duyunca içimde bir güneş açtı. Anime izleyenler bilir Sword Art Online'ı Virtual Reality kaskı sayesinde kendinizi oyunların içinde hissedebildiğiniz bir kasktır. İnternette biraz araştırırsanız eğer böyle bir makinenin imkansız olmadığı birçok yerde belirtilir. Bu insanların en büyük 2. Sorun olarak gördüğü şeydi 'Kontrol" fakat bu haberi gördüğümde imkansız olmadığını anladım ben. Belki önümüzdeki 2 yıl içerisinde oyunun içine girip oradaki rüzgârı hissedemebiliriz ama teknoloji bu hızında ilerlerse önümüzdeki 10 yıl içinde birçok alanda(Oyun dahil) büyük değişikler yaşanacak. Günümüzde bile bu teknolojiye çok yakın olan projeler var. Occulus Rift gibi. Sony bunu bir adım daha öteye geçirip beden hareketlerini birebir kopyalan bir kıyafet yaptı diye duymuştum ben hatta. Demek istediğim sabredin oyuncular. Yıllardır beklediğiniz dünya çok yakın eminim aranızda benimle aynı görüşü paylaşanlalr vardır.

Lütfen siz de yorumunuzu katın bu konuya. Teşekkürler..

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğin projeye çoktan başlanıldı.Ne zaman olacağı belli değil ama yapımcısı Zihg Kors çok fazla tanınmıyor ama gelecekte herkes onun adını söyleyecek :D

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğin projeye çoktan başlanıldı.Ne zaman olacağı belli değil ama yapımcısı Zihg Kors çok fazla tanınmıyor ama gelecekte herkes onun adını söyleyecek :D
Hiç duymadım adını [emoji20] İnternette de çıkmadı işin garibi. Amarıka sildirdi amarıka kesin [emoji52] Ama böyle bir proje olduğu sızmıştı galiba internete 1 sene önce falan.

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Okuduğuma göre ve resimlerden de anlaşılcağı gibi beyin gücüyle komut verebiliyorsun yani şu tarafa bak şu tarafa git.
İnternetten ekstra araştırma yapmadım ama haberde asker oturduğu yerde ellerini kullanmadan simülasyon uçağı yönlendiriyordu. Orduya ne faydası olacağını çıkaramadım gerçi.. Belki fantezileri vardır 'Madem artık insansız uçurabiliyoruz niye yemem yerken ellerimizi kullanmadann uçuramayalım ki.' Gibisinden

QuestTurk

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oyunun içine girip rüzgari hissedebilmemiz için önce kendi beynimizi kontrol edebilme yetenegine ulaşmalıyız. Rüyalarda hissettiginiz şeylerle baglantılı bunlar herkes kolay kolay yaşamaz. Ama şöyle bir dezavantajı var heyecanlanırsan ters tepebilir rüyadan aniden uyanman gibi oyunda nasıl tepki eder bilmiyorum. Hala on yılları var.

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Bana göre hiçbir şey joystickin yerini tutamaz :(

Telefon klavyesiyle cebelleşirken gönderildi

Zaten Daha Onun İçin Uğraşılmadı.
Sadece Kamerayı Döndürürken Kafanı Hareket Ettiriyorsun.
Onun Dışında Joystick Kullanıyorsun
Adam FaceBook, WhatsApp ve Instagram la Uğraşıyo Oculus u Ne Yapsın?

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten Daha Onun İçin Uğraşılmadı.
Sadece Kamerayı Döndürürken Kafanı Hareket Ettiriyorsun.
Onun Dışında Joystick Kullanıyorsun
Senin dediğin başka makina bizim dediğimiz beyin gücüyle.Şuana kadar sadece.beyin gücüyle yürümeyi yaptılar.Tahminim 2025 yılında çıkar.