MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selamlar! Bu konunun hafif soluna doğru bakarsanız benim kim olduğumu görürsünüz zaten. Mağaradan gelenleriniz olursa diye hatırlatayım. MegaCrafter :( Şimdi bi saniye...
Heh. Benim şimdi bir kaç sorum olacak. Pluginler ile alakalı. Cevaplarını alabilirsem sevinirim :)
  1. Plugin'den skript'e sinyal gönderilebilir mi?
  2. Bir ArrayList içinden rastgele bir şeyi seçebilir miyiz? (Mesela ben bir Integer ArrayList'i yaptım. Bunun içinden rastgele bir Integer almak istiyorum gibi)
  3. boolean kullanılan API metodlarında return nasıl kullanılır?
  4. API metodlarında boolean veya void yazmayıp Integer falan yazmak neyi değiştirir?
Daha sorum olursa eklerim. Ayrıca, "Madem plugin biliyosun, niye soru soruyon?" diyebilirsiniz. Bunu illaki söylersiniz. Çünkü forumdaki çoğu kişi benim plugin yazdığımı biliyor. Benim burada yaptığım şey, su içmeyi bilen birinin "su içmek orucu bozar mı?" diye sorması ile örneklendirilebilir. Ama tabii ki bunu sadece bilen kişilere soruyorum. Yani bu şuna dönüşür; su içmeyi bilen bir adamın "Suyu ağıza alıp dolaştırdıktan sonra boğazımıza yavaşça değmesi orucu bozar mı?" sorması. Şimdi bunu niye açıkladım bilmiyorum. Altta gördüğüm "javascript:void(null)" yazısı galiba dikkatimi çekince beynim kendini otomatik pilota aldı.

Ben şu olaya bi döneyim. Plugin ile yaptığım bir şeyi Skript'e gönderebilir miyim diye merak ettim. Yani şöyle: Ben bir plugin yazdım ve oyuncunun önünde bir blok varsa yok olmasını istiyorum. Ama plugin ile adamın kordinatlarını x+1 bilmem ne ayarlamak yerine skript ile tek satırda yapmak istiyorum. Bu mümkün mü?

Zaten ikinci soruya örnek verdim. Üçüncü soruya geçeyim. API olayını yeni yeni kavramaya başladım. Ama public static boolean ile yapılan API metodlarında return nasıl kullanılır bilmiyorum. Bu işime yarayacak bir şey. Ama nasıl kullanabileceğimi öğrenmek istiyorum.

Son soru da şöyle: API öğrenirken gördüm. Biri "public static Integer" kullanmıştı. Peki buradaki Integer neyi değiştiriyor?

Umarım bu soruların cevabını kısa sürede alabilirim :)

TagList: @Schaffer79 @IRFN @MUHDE @TheProfessional @Sergunkorowakurwa @Polkakorowakurwa @GodofMilker :(*

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Java bilmiyorum pülüs
1. soruna cevap verebilirim ama, evet gönderilebilir.
Kastın birşeyler eklemekse ama.
Sinyal derken onu biraz açıkla.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
C:Hayır,aslında yapılır fakat skript pluginini de düzenlemek gerek.Fakat şunu yükle,şunu kaldır gibi komut emirleri verebilirsin.
C:Yapabilirsin:
Kod:
        Random rnd = new Random();
        ArrayList<Integer> nopin = new ArrayList<Integer>();
        Integer rakam = nopin.get(rnd.nextInt(nopin.size()));
C:return false yada return true;İkisi arasında performans farkı var return true öneririm.
C:void metod'un bir şey geri getirmiyeceğini gösterir.Yani eğer bir metod'da void varsa return komutu kullanamazsın.(Metodu durdurur fakat herhangi bir veri döndürmez)
void yerine herhangi bir veritipi girdiğinde metodun içinde girdiğin veritipini geri çevirmek zorundasın.
Ayrıca void olmayan metodlardan bahsettiğim gibi verilen değerlerle işlem yapıp çıkan sonucu alabilirsin.
Kod:
public Integer onlacarp(int x){
    int nop = x*10;
    return nop;
}

//Metodu kullanırken
int para = onlacarp(12);
//Bu durumda para 120 olacak
Yok benim sorduğum şöyle bir şeydi: Bu return olaylarını nasıl kullanırım? Yani bu return olayı tam olarak ne yapıyor API içerisinde. return true ve return false olanları biliyorum tabi. Bunlar dışında şeyler döndürmek. Mesela yaptığın return nop; bunun işlevi ne oluyor? Yani benim o son gelen integeri almamı mı sağlıyor? Eğer böyleyse başka neler olabilir?
Tamam bir soru içinden binlerce soru çıkardım :D

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
void olmadığında metodun kendisinde bir değişken oluyor gibi düşün.
Integer bir metod.
return nop ise metod'a değer veriyor.
metod = nop gibi
He yani olay şöyle mi: Ben public static Integer yazdığımda bu ben bir değişken tanıtıyormuşum gibi olucak? He şimdi anladım. boolean kullanarak true veya false ayarladığımız gibi Integer kullanarak sayı ayarlıyoruz. Bu return olayı ile de ismini belirtiyoruz. Yani "int nop = x*10;" yazdıktan sonra Integer dediğimiz yere çevriliyo. Yani public static Integer nop = misal*10 oluyo. Tamam anladım mantığı sağol :)

SFKY

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
PHP:
private Map<String, Integer> sayi = new HashMap<String, Integer>();

private int getSayi(String kullaniciAdi) {
        if (this.sayi.containsKey(kullaniciAdi)) {
            return this.sayi.get(kullaniciAdi).intValue();
        }
        else {
            return 0;
        }
    }
Mesala burada bir sayi oluşturdum ve getSayi dediğimde hashmap daki string sayisini döndürecek.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
PHP:
private Map<String, Integer> sayi = new HashMap<String, Integer>();

private int getSayi(String kullaniciAdi) {
        if (this.sayi.containsKey(kullaniciAdi)) {
            return this.sayi.get(kullaniciAdi).intValue();
        }
        else {
            return 0;
        }
    }
Mesala burada bir sayi oluşturdum ve getSayi dediğimde hashmap daki string sayisini döndürecek.
Döndürüyor deyince bir şey anlamıyorum açıkçası ._. her gördüğüm yerde de döndürüyor-çeviriyor falan yazıyor ._.
Kod:
    int nop = x*10;
    return nop;
}

//Metodu kullanırken
int para = onlacarp(12);
Bu kodda return olmazsa ne gibi sorunlar çıkarıyor, hashmap'e kaydetmek yerine kullanılana kadar kenarda falan mı bekletiliyor (ki bu da hashmapla aynı işlev değil mi .-.) ?

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
C:Hayır,aslında yapılır fakat skript pluginini de düzenlemek gerek.Fakat şunu yükle,şunu kaldır gibi komut emirleri verebilirsin.
C:Yapabilirsin:
Kod:
        Random rnd = new Random();
        ArrayList<Integer> nopin = new ArrayList<Integer>();
        Integer rakam = nopin.get(rnd.nextInt(nopin.size()));
C:return false yada return true;İkisi arasında performans farkı var return true öneririm.
C:void metod'un bir şey geri getirmiyeceğini gösterir.Yani eğer bir metod'da void varsa return komutu kullanamazsın.(Metodu durdurur fakat herhangi bir veri döndürmez)
void yerine herhangi bir veritipi girdiğinde metodun içinde girdiğin veritipini geri çevirmek zorundasın.
Ayrıca void olmayan metodlardan bahsettiğim gibi verilen değerlerle işlem yapıp çıkan sonucu alabilirsin.
Kod:
    int nop = x*10;
    return nop;
}

//Metodu kullanırken
int para = onlacarp(12);
O return true ve return false olayında bir performans yok, return true dendiğinde komut başarıyla çalıştırıldı şeyini veriyorsun ve sanırsam Command Blocklar true değerini okumadıktan sonra Comparator ile elektrik vermiyorlar öyle işler var :D

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ya benim tamamen anlayamadığım şu. Döndürmek ne iş yapıyor? Yani niye döndürüyoruz? Bunu anlayamadım ben.

PHP:
public static HashMap<String, Integer> amount = new HashMap<String, Integer>();

public static Integer getAmount(String oyuncu) {

return amount.get(oyuncu)

}

yani burda return içine yazılması ne değiştiriyor? Bunu merak etmiştim. Hala tam olarak anlayamadım :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Ya benim tamamen anlayamadığım şu. Döndürmek ne iş yapıyor? Yani niye döndürüyoruz? Bunu anlayamadım ben.

PHP:
public static HashMap<String, Integer> amount = new HashMap<String, Integer>();

public static Integer getAmount(String oyuncu) {

return amount.get(oyuncu)

}

yani burda return içine yazılması ne değiştiriyor? Bunu merak etmiştim. Hala tam olarak anlayamadım :D
Basitinden bir örnek yazacağım;
Kod:
    public int deneme() {
        return 5;
    }
Sen mesela şunu yazarsan;
int i = deneme();
i isimli değer 5'e eşit olacaktır, return'un mantığı budur.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Basitinden bir örnek yazacağım;
Kod:
    public int deneme() {
        return 5;
    }
Sen mesela şunu yazarsan;
int i = deneme();
i isimli değer 5'e eşit olacaktır, return'un mantığı budur.
He method'a 5'i döndürüyo... anladım şimdi :D Yani deneme() yazılan yerlere 5'i döndürüyor. Method ismi derken buydu demek. Sağol :D