YouTube'da Seviyesiz Yorumcular ve Dislikerlar

System32

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
(Bu konuyu açmamın tek nedeni bir YouTuber olarak küçük yaştaki bu kişilerin davranışlarının artık burama kadar gelmesi ve artık bu öfkemi biraz olsun kusmak istemem. Lütfen "Sebep?" gibi cevaplar yazmayınız ve anlayış gösteriniz.)

Merhaba. YouTube'da sürekli gördüğümüz sürekli kanal reklamı yapan, her iki kelimesinin arasına küfür yerleştiren, daha videoyu izlemeden dislike atan ve kendilerinden azıcık olsun utanmayan kişiler var ya hani. İşte şimdi onların hakkında biraz konuşacağım.

1-) Evrim Geçirmiş Reklamcılar

Genellikle en çok karşılaşılan reklamcı türüdür. Kibar ifadeler kullanarak "Abone olursanız sevinirim." derler ve kendilerine izleyici çekmeye çalışırlar. Henüz evrim geçirememiş olanlardan daha hoş karşılansalar da yine de YouTuber'lar bu kişileri hiç sevmezler. Ben de şahsen böyle yorumlar görürsem hemen kaldırıyorum, bazen banlıyorum falan filan. Yaş ortalaması 6-7'dir. Her neyse, ama en azından kibarlar, değil mi? Böyle diyorum çünkü reklamcıların bir başka türü daha var.

2-) Evrim Geçirmemiş Reklamcılar

Diğer türlerinden daha eskidirler, daha az bulunurlar, görüldükleri anda YouTuber'ların sinirlerini çekip çekip kopartan kişilerdir. Genellikle Caps Lock'u açık bırakırlar. Kibar olmak yerine sadece "ABONE OLUN","VİDYOMA BAKIN" şeklinde ifadelerle yetinirler, hatta lan'lı konuşabilir ve "BANA ABONE OLMAYAN ***" şeklinde ifadeler kullanabilirler. Genelde kendilerini "İncici" olarak tanımlarlar ve bu şekilde diğer herkesten üstün olduklarını sanırlar. Yaş ortalaması 6-7'dir.

3-) "Beraber Video Çekelim mi?","Kanala Alım Var mı?" İnsanları

Reklamcılar kadar olmasa da bunar dan da bolca bulabilirsiniz. Şahsen ben bu insanlara cevap bile vermiyorum. Sürekli "Beraber vidyoğ çekeliiğğmm nolurrr" veya "ABİ KANALA BENİDE AL" gibi yorumlar atarlar. Yaş ortalaması 5-8'dir.

4-) Hakkında Bölümüne Bakmaya Yeltenmeyenler

Hakkında bölümünde kocaman bir "KULLANDIĞIM PROGRAMLAR" bölümü olsa bile bu insanlar sürekli "ABİ NEYLE VİDYO ÇEKİYON","ABİ NEYLE DÜZENLİYON","ABİ SIKAYPIN NE" şeklinde ifadeler kullanmaktan çekinmezler. Bazen iş o raddeye gelir ki, bu insanlar ile sürekli artan yorumları yüzünden sert konuşmaya bile başlayabilirsiniz. Yaş ortalaması 7-10'dur.

5-) Her Şeyi Dine ve Kültüre Bağlayanlar

Genellikle belgesel videolarının altında bolca bulunurlar. Her ne kadar İslam dininde akıl kullanmaya ve bilime fazlasıyla önem verilmiş olsa da bu insanlar kendilerini çok bilmiş sanarlar ve "HER ŞEYİ ALLAH BİLİR SEN NERDEN BİLECEN *** NASASI" şeklinde öfke ifadeleri içeren yorumları sürekli yazmaktan parmakları ağrımaz. Aynı zamanda oyun videolarına "Kültürümüzde maynkıraft yok **********" şeklinde yorum yazabilirler de. Bu gibi insanlar nispeten az bulundukları için YouTuber'lar, bu insanları adam yerine koyup açıklama yapmaya kalkışabilirler, ama hiçbir yerde bu insanların, YouTuber'lar tarafından aldıkları bu cevapları taktıkları görülmemiştir. Her zaman yeni bilgilere kapalıdırlar. Belirli bir yaş ortalaması yoktur.

6-) Videonun İlk Saniyesinde Dislike Atanlar

Kendilerini "Troll" olarak nitelendiren bu insanları her videoda görebilirsiniz. Video dünyanın en iyi videosu olsa bile acımayıp dislike atarlar, bu kadar basit. Genellikle yorum yapmadıkları için kimliklerinin tespiti çok zordur. Her ne kadar bu insanlara sürekli küçük yaştaki çocuk muamelesi yapılsa da tam olarak belirli bir yaş ortalaması yoktur.

7-) İlk Yorumcular ve Bunlara Küfür Edenler

Çok basit, eğer bir videonun altında hiçbir yorum yoksa nedensiz yere anında "ilk yorum" diye yorum atanlardır. YouTuber'lar yorum okumayı severler ve bu insanlar keyiflerini tamamen kaçırır. Bir de bu "ilk yorumcular"a küfür eden ve YouTuber'ı koruduğunu sanan kişiler vardır. Cevap olarak attıkları en klasik yorumlardan biri "Tebrikler bizden altın *** kazandınız"dır, ama son zamanlarda sadece küfür eden ve "Bİ BİTMEDİNİZ ***" şeklinde cevap yazanlar da türemiştir. İlk yorum yapanların ve bunlara küfür edenlerin ortak yaş ortalaması 5-8'dir.

8-) MAYNKIRAFT ÇEEK

YouTuber'dan sürekli istediği oyunu (genellikle Minecraft) çekmesini isteyen ve o video gelene kadar dislike atan insanlardır. En istenmeyen insanlardandır. Yaş ortalaması 5-9'dur.

... vee şimdi sıra geldi benim favori türüme.

3...

2...

1.........

9-) Fanatikler

Gerçek hayatta genellikle "belirli bir fikre bağlı olanlar" şeklinde bilinseler de YouTube'da bu durum genellikle biraz daha farklıdır. Ben en çok karşılaşılan türü hakkında konuşacağım: Belirli ünlü bir kanala bağlı olanlar. Bu kişiler favori YouTuber'ını ÖLÜMÜNE savunur ve onların alehine bir konu varsa nedenini anlamadan hemen küfürü basarlar. Yaş ortaması düşük olduğundan dolayı çoğu zaman lehine veya nötr konuları da yanlış anlayıp tıpkı annesine küfür edilmiş gibi tepki gösterirler. HİÇBİR şakadan anlamazlar ve sevdiği YouTuber ona "Git camdan atla" dese atlayacak olan kişilerdir. Bu kişiler çoğu YouTuber'ın sinir olduğu yorumcular listesinde alt sıralarda olsa bile benim en çok sinir olduğum kişilerdir. Yaş ortalaması 5-10'dur.

Sizin e çok karşılaştığınız ve sinir olduğunuz başka yorumcu tipleri varsa cevap olarak yazabilirsiniz. Düşüncelerinizi açıklamaktan çekinmeyin.

abdullah2323

BOZKURT
En iyi cevaplar
0
her türlü yorumcuya bi yönüyle gıcık olacağına onları memnun etmenin yolunu bul bunu başarırsan videoların şu ankinden daha çok izlernir ...30 yaşındaki adamlar oturup seni izlemez tabi 10-12 yaşındakiler izlicek

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Abi müzik ne?
Darude. DARUDE.
Bir de Her oyunu tek bir farklı oyunun çakması olduğunu söylerler. Mesela ben arkadaşlarıma öylesine çektiğim Terraria videosunu izlettim, "*** MİNECRAFT ÇAKMASI LAN BU SDFJFDNGHAUHGARGNAUHFNŞANFGAŞKJ" tarzında bir cevap aldım. O günden beri Gereksiz Youtuber olma hayallerimi bıraktım.

Prenscan13

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
benim bulduğum türler
ben izlemedim bana söyler misiniz
la *** nasıl video la bu (halbuki kendilerini bir şey sanıyorlar kendileri çekemiyorlar)

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ha bir de oyunlara kötü eleştiri yapıldığı zaman oyunu kendi akrabasıymış gibi koruyanlar. Sanki koruyunca firma para verecek sana, oyun kötü ise kabullenmek lazım. Mesela AC: Unity

System32

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
her türlü yorumcuya bi yönüyle gıcık olacağına onları memnun etmenin yolunu bul bunu başarırsan videoların şu ankinden daha çok izlernir ...30 yaşındaki adamlar oturup seni izlemez tabi 10-12 yaşındakiler izlicek
10-12 yaşındaki çocuklar böyle davranışlar sergilememeli.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
10-12 yaşındaki çocuklar böyle davranışlar sergilememeli.
Sen 10-12 yaşında İngiliz kültürü mü öğreniyordun? Sonuçta çocuk onlar yaptıkları davranışların sonuçları önemli değil sadece yapar ve bunun komik olacağını, ilgi odağı olacağını sanarlar. Pek aldırış etmemek gerek.

System32

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen 10-12 yaşında İngiliz kültürü mü öğreniyordun? Sonuçta çocuk onlar yaptıkları davranışların sonuçları önemli değil sadece yapar ve bunun komik olacağını, ilgi odağı olacağını sanarlar. Pek aldırış etmemek gerek.
Hayır, öğrenmiyordum. Ama aynı zamanda bu kadar küfür de etmiyor, başkasının emeğini reklam için kullanmıyor ve kendimi 20 Yaşında gibi de göstermiyordum. Aldırış etmemek konusunda Haklısın, ama aldırış etmeye etmeye sonunda insanlar böyle patlayabiliyorlar işte.

wasdefg

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten youtubeden daha çok minecrafta odaklı videolar çeken kanalları izleyenlerin genel yaş ortalaması 8-12 yaş ortalaması yazmanın amacı neydi