Wikipediaları Türkçeleştirme

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben birkaç modun ve Minecraft'ın kendi wikisini Türkçeleştirmek istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Bir el atabilir misiniz? Yani Türkçe yapmak için neler yapmam lazım? Yazılar sorun değil sadece Türkçe wikisini nasıl oluşturabilirim? Ve konuyu yanlış yere açtıysam moderatörler ve yönetici kişilerden özür diliyorum.

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben yeni bir vikipediyi nasıl kurabilirim? Yeni vikipedi sayfası demiyorum. Yeni vikipedi sitesi diyorum. Wikia değil Vikipedi lütfen yardım edin.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
kendi domainini ve hostunu bul. üzerine mediawiki filan kur sonra bütün her şeyi at ona.

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne gerek var ki? Öncelikle yeterli bir ingilizce bilgin olması lazım. Bunun üzerine modları da iyi bilmen lazım tabi.

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
kendi domainini ve hostunu bul. üzerine mediawiki filan kur sonra bütün her şeyi at ona.
Çok açıklayıcı oldu. Aydınlandım resmen. (Hiçbir şey anlamadı.)

Ne gerek var ki? Öncelikle yeterli bir ingilizce bilgin olması lazım. Bunun üzerine modları da iyi bilmen lazım tabi.
Benim biraz İngilizcem var. Yani az çok denilenleri anlıyorum ama mod durmadan değişip geliştiği için çok kötü oluyor ve bu yönden bakarsak Wikipedia kurmak mantıksız olur. Yani doğru demiş olursun.