4K video 4K olmayan ekranlardada 4K olarak gözükürmü

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
3310da video seyredilir mi gibi oluyor biraz bence olabilir de yani ama olmayabilir de yani
Ben 1080p video izlerken bir görüntü kalitesi oluyor ama 4K video izlerken ekranı tam ekran yapmazsam ekrandaki yazıları okuyamıyorum yani bir not defterine yazılan yazı okunmuyor sanırsam 4K boyutunda oluyor ama birde eğer 4K ekranda bu videoyu izlersem sanırım olur.

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Ben 1080p video izlerken bir görüntü kalitesi oluyor ama 4K video izlerken ekranı tam ekran yapmazsam ekrandaki yazıları okuyamıyorum yani bir not defterine yazılan yazı okunmuyor sanırsam 4K boyutunda oluyor ama birde eğer 4K ekranda bu videoyu izlersem sanırım olur.
Senin ekranında 1 piksele sığan çizgi 4k ekranda 4 piksele denk gelir, yani senin ekranın yetersiz kalıyor 4 k görüntü karşısında. Ayrıca ekran kartının, kullandığın kablonun da 4 desteklemesi gerekiyor.

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senin ekranında 1 piksele sığan çizgi 4k ekranda 4 piksele denk gelir, yani senin ekranın yetersiz kalıyor 4 k görüntü karşısında. Ayrıca ekran kartının, kullandığın kablonun da 4 desteklemesi gerekiyor.
Hmm. ATI Radeon 4300/4500 serisi var henüz 1366x768 ekran çözünürlüğünün efsane ekran çözünürlüğü diye geçtiği zamanlarda alınan bir bilgisayar kısacası sadece kota harcaması.

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1466 p değil, 1080 p bile göremez. Açsa bile ekran kartı desteklemiyor, yani net gösteremez. Ayrıca türkiye de 4 k video izleyebilecek kadar verimli internet çok çok çok çok çok pahalı.
Şu yaz tatili boyunca Almanyadayım zaten No Problem[DOUBLEPOST=1434145566,1434145523][/DOUBLEPOST]
oda haklı , ve ekran kartlarımız aynı değil o da var.
ekran kartım destekliyor sanırım full fps açıyor videoyu ama monitör 1366x768

watdafuq

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Videoyu açabilirsin ama 4k bir monitör kadar verim alamassın,bozukluklar oluşur

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1366x768 yani 1466p açarsın 4k boşuna :(
1466p derken ? dikey piksel sayısı alınıyor. Yani 768p Video izleme kısmına gelirsek. Neredeyse imkansız bir şey. Ancak kaliteli bir nvidia ekran kartı alıp dsr ile "monitörünün desteklediği dikey piksel sayısı"x2 çözünürlüğünden desteklenen çözünürlüğe downscale etse de görüntü kalitesini artıran o muazzam teknolojiden faydalanabilirsin :( (Tabii oyunlarda)

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Standart resize mantığı kullanılır :(
Eğer görüntü ekrana sığmıyorsa aradaki pixeller uygun bir düzende görüntü ekrana sığacak düzeyde yok edilir kalanlar da birleştirilerek boyut küçülmüş olur :(
Vede teorik olarak istediğiniz çözünürlükte video izleyebilirsiniz ama performans karta göre değişir :(
Yani gözükmez :(
Küçültülürken pixel kaybı oluyor çünkü :(

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1466p derken ? dikey piksel sayısı alınıyor. Yani 768p Video izleme kısmına gelirsek. Neredeyse imkansız bir şey. Ancak kaliteli bir nvidia ekran kartı alıp dsr ile "monitörünün desteklediği dikey piksel sayısı"x2 çözünürlüğünden desteklenen çözünürlüğe downscale etse de görüntü kalitesini artıran o muazzam teknolojiden faydalanabilirsin :( (Tabii oyunlarda)
ne yazdın bilmiyom ama en kısa yoldan iyi bir nvidia ekran kartı ile 4k destekleyen bir monitör yeter tmm konu kapanmıştır.