Red stone iyi bilen birisi içeri pls...

İmkansız mı?

• Çok kolay! Ustayı gör şimdi.

Kullanılan: 8 42.1%
  • Kolay sayılır.

Kullanılan: 1 5.3%
  • Düşündürücü...

Kullanılan: 3 15.8%
  • İmkansız! Sen boş ver şunu.

Kullanılan: 4 21.1%
  • Eğer 10 satırlık komudu kabul edersen tamam.

Kullanılan: 3 15.8%

• Kullanılan toplam oy
    19

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba. Şimdi ben bir map yapıcağım. Mesela bir haritaya sağ tıklayınca 5 blok ileri ışınlansın. Ama sorun şu ki, bunun çalışma sistemi: Bir mapa tıklayınca map, açılmış mapa dönüşür. /clear ile açılmış mapı silersin. Ve elinden açılmış map silinince öndeki komut bloğuna redstone iletir. Ve seni 5 blok ileri atar. Ama elinde iki tane farklı map varsa ikisi de açılmış map olur. Ama ben farklı görevleri olsun istiyorum. Map 1'e tıklayınca 5 blok ileri ışınlanacak, Map 2'ye tıklayınca mesela önüne bir kurt spawnlıyacak.

Not: Eğer yapılamayacak bir şey ise, farklı bir yöntem denerim. Sadece bu biraz basit geldi. Lütfen cevap verin.

Thepoisonn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
yok hayır yazayım ilk haritaya bi isim verirsin sonra bir testfor ile istediğin isimdeki harita varmı diye bakar varsa güç verir ve açtığında o hirata yok olacak sonra repeater yardımı ile o gücün bir süre orda kalmasını sağlayacaksın anlamadıysan sistem yapıp resimli atayım
EDİT:Galiba iyi anlatamadım en iyisi bi yapayım sistemi :D

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
yok hayır yazayım ilk haritaya bi isim verirsin sonra bir testfor ile istediğin isimdeki harita varmı diye bakar varsa güç verir ve açtığında o hirata yok olacak sonra repeater yardımı ile o gücün bir süre orda kalmasını sağlayacaksın anlamadıysan sistem yapıp resimli atayım
EDİT:Galiba iyi anlatamadım en iyisi bi yapayım sistemi :D
Teşekkürler de. Az daha ayrıntıya inemez misin? Az çok anladım da, biraz daha açıklayabilirsin.

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Mesela Işınlayıcı adlı haritanın çantasında olup olmadığını test edersin, eğer varsa güç verir ve redstone_torch'u söndürür. Haritaya sağ tıkladığında açılmış mapa döneceği için, testfor onu göremez ve gücü keser, bu sefer redstone torch çalışır ve hem o haritayı silip Işınlayıcıyı geri verir, hemde 5 block ileri tpler.

Thepoisonn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
düzenliyorum bekle

map1 adında bir scoreboard yap türü dummy olsun

1.blokda yazan: /testfor @p {Inventory:[{tag:{display:{Name:"İleri Işınla"}}}]}
2./scoreboard players set @p map1 1
3.tp @p -5 - -
4.clear @p filled_map
5./give @p[score_map1=1,score_map1_min=1] minecraft:map 1 0 {display:{Name:"İleri Işınla"}}
6./scoreboard players set @p map1 0

bu kadar aynı şeyi farklı bi isimdeki mapa farklı bir görevde yaptırt

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
düzenliyorum bekle

map1 adında bir scoreboard yap türü dummy olsun

1.blokda yazan: /testfor @p {Inventory:[{tag:{display:{Name:"İleri Işınla"}}}]}
2./scoreboard players set @p map1 1
3.tp @p -5 - -
4.clear @p filled_map
5./give @p[score_map1=1,score_map1_min=1] minecraft:map 1 0 {display:{Name:"İleri Işınla"}}
6./scoreboard players set @p map1 0

bu kadar aynı şeyi farklı bi isimdeki mapa farklı bir görevde yaptırt
Hepinize teşekkürler. Çok işime yarayacak.
Sağol. Uğraştığın için de ayrıca.

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Umarım anlattığımı anlamışsındır, o kadarda zor değil. Anlamadıysan hemen bir video çekip atayım?
Gerek yok. Şu anlık tamam gibi. Sorumm olursa sorarım.[DOUBLEPOST=1434396788,1434393668][/DOUBLEPOST]Merhaba arkadaşlar hepinize teşekküler ama daha bunun gibi dolu map yapacağım, özelliği olan. Daha kısa yolu yok mu? Yani işte özel adı olan bir item silme. (Hani give yaparken /give @p minecraft:filled_map {display:{name: (Adı)}} ile özel adla item veriyoruz ya, aynı şekilde özel adla item silemezmiyiz. Sadece adı o olan itemi silecek. Şöyle bir şey denedim ama item bulunamadı diyor. /clear @p filled_map {displa:{name:Test}} yazdım. Test adında map yaptım. Sağ tıkladım. Ama oyuncuya ait eşya bulunamadı diyor.

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Gerek yok. Şu anlık tamam gibi. Sorumm olursa sorarım.[DOUBLEPOST=1434396788,1434393668][/DOUBLEPOST]Merhaba arkadaşlar hepinize teşekküler ama daha bunun gibi dolu map yapacağım, özelliği olan. Daha kısa yolu yok mu? Yani işte özel adı olan bir item silme. (Hani give yaparken /give @p minecraft:filled_map {display:{name: (Adı)}} ile özel adla item veriyoruz ya, aynı şekilde özel adla item silemezmiyiz. Sadece adı o olan itemi silecek. Şöyle bir şey denedim ama item bulunamadı diyor. /clear @p filled_map {displa:{name:Test}} yazdım. Test adında map yaptım. Sağ tıkladım. Ama oyuncuya ait eşya bulunamadı diyor.
/clear @p {Inventory:[{tag:{display:{Name:"Test"}}}]} dener misin[DOUBLEPOST=1434397498][/DOUBLEPOST]
Test adında map yaparsan olmaz, çünkü sağ tıkladığın anda adı Map olur, direk /give ile al

ZereftheBlackMage

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
/clear @p {Inventory:[{tag:{display:{Name:"Test"}}}]} dener misin[DOUBLEPOST=1434397498][/DOUBLEPOST]
Test adında map yaparsan olmaz, çünkü sağ tıkladığın anda adı Map olur, direk /give ile al
Fakat give ile map aldığımız anda, clear komutu mapı silecektir.[DOUBLEPOST=1434398396,1434397861][/DOUBLEPOST]Bir de aklıma başka bir fikir geldi. Belli bir alanda olan aynı tür bütün blokları silebilir miyiz? Oyuncunun eline işte obsidyen vereceksin, yere koyunca obsidyen silinecek ve komut yerine gelecek.