3.500 - 4.000 TL Bütçe Bilgisayar Önerisi

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar ,

Son günlerde çıkan oyunları HIGH(bazı oyunlarda ULTRA seçeneği var) Oynamak için bir bilgisayar toplaması yaptım

Ekran kartı için kötü yorumlar gelebilir evet 290x ile falan değiştirebilirsin diye fakat benchmark larda gtx970 gerçekten 20 fps falan bazı oyunlarda önde Evet ekran kartı sıkıntılı olabilir fakat sonuçta 3 yıl gider.

Sizde bilgisayar toplamak istiyorsanız ve konuyu beğenirseniz yazdıgınız bütçe ile alaki bi bilgisayar toplayabilirim

Sorunlarınız varsa yardım edebilirim.​

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Anakart gereğinden fazla, işlemci gereğinden fazla, aynı kasayı 250tl ye alırım, soğutucu gereksiz, HDD yok.
Ekran kartında sorun yok fazla fazla yeterli. Ram olarak da kaliteli istiyorsan corsair vengeance tavsiyemdir. SSD olarak da HyperX kalitelidir.
@Quaris

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anakart gereğinden fazla, işlemci gereğinden fazla, aynı kasayı 250tl ye alırım, soğutucu gereksiz, HDD yok.
Ekran kartında sorun yok fazla fazla yeterli. Ram olarak da kaliteli istiyorsan corsair vengeance tavsiyemdir. SSD olarak da HyperX kalitelidir.
@Quaris
Normalde koymuştum gözükmemiş 1tb hdd var

Soğutucu niye gereksiz olsun üfleyerek mi soğutucaksın böyle işlemciyi. Evet her şey oldugundan fazla o yüzden belirttim 3 yıl gider bu pc diye Ramlarda Mhz i arttırmadıktan sonra Modeller arasında çok bir fark işlemiyor. Oyun Pc si olduğu için gereğinden fazla olduğunu asla düşünmüyorum.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Anakart Değiştirilebilir O Sistem İçin Fazla Yüksek Genede Hard Oc Yaparım Ses Sistemi Seviyorum Hard Fps Oyuncusuyum Falan Diyorsan Bilemem Genede Alternatifleri Var
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Biraz Kasacan Kısıp
Ram Belleği 8 Gb Yapıp ( Günümüz Oyunlarında 8 Gb Gayet Yeterli Oluyor 16 Gb Abartı )
SSD 120 Gb Yapıp Yanına 1 Veya 2 TB HDD Alıp ,
Eğer OC Yapmayacaksan İşlemci 4460 Düşürelebilir Genede OC Yapacağım Hastayım Diyorsan Kalabilir
Buradan Bir 800 TL Kadar Kar Ettik
Eğer Ben Daha Güzel bir şey İsterim Diyorsan Bu 800 TL Ekleyip 980 Alabilirsin Gerçi Pek Gerekli Değil Gibi Genede İstersen Upgrade Olabilir
Bu Sistem İçin 1080 P Sağlam Bir Monitör Lazım Eğer Elinde Yoksa Artan 800 TL İle Bir Monitör + Kendine Oyuncu Ekipmanları Alabilirsin Yada Oyun Falan :p

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anakart Değiştirilebilir O Sistem İçin Fazla Yüksek Genede Hard Oc Yaparım Ses Sistemi Seviyorum Hard Fps Oyuncusuyum Falan Diyorsan Bilemem Genede Alternatifleri Var

Biraz Kasacan Kısıp
Ram Belleği 8 Gb Yapıp ( Günümüz Oyunlarında 8 Gb Gayet Yeterli Oluyor 16 Gb Abartı )
SSD 120 Gb Yapıp Yanına 1 Veya 2 TB HDD Alıp ,
Eğer OC Yapmayacaksan İşlemci 4460 Düşürelebilir Genede OC Yapacağım Hastayım Diyorsan Kalabilir
Buradan Bir 800 TL Kadar Kar Ettik
Eğer Ben Daha Güzel bir şey İsterim Diyorsan Bu 800 TL Ekleyip 980 Alabilirsin Gerçi Pek Gerekli Değil Gibi Genede İstersen Upgrade Olabilir
Bu Sistem İçin 1080 P Sağlam Bir Monitör Lazım Eğer Elinde Yoksa Artan 800 TL İle Bir Monitör + Kendine Oyuncu Ekipmanları Alabilirsin Yada Oyun Falan :p
Dostum yıl 2015 120 GB SSD artık kimseye yetmiyor GTA V 60 gb falan zaten o yüzden 240gb uygun gördük. Ekran kartını fazla arttırmaya gerek yok.

Zaten bu pc ile youtubeye video yükleyecegim için oradan da gelişirsek pc son yıllarını yaşadıgında kenarda iyi bir param olacaktır elbet o zaman sağlam upgrade yapabiliriz :) bu sistem tamamen O.C üzerine seninde belirttigin gibi :)

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Abi bukadar hayvani şeylere ne gerek var
ekran karti = ASUS HD 7950
işlemci (evet bu biraz abarti ama çok kaliteli) = Intel i7 4790
ram = 8 GB Ripjaw

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Normalde koymuştum gözükmemiş 1tb hdd var

Soğutucu niye gereksiz olsun üfleyerek mi soğutucaksın böyle işlemciyi. Evet her şey oldugundan fazla o yüzden belirttim 3 yıl gider bu pc diye Ramlarda Mhz i arttırmadıktan sonra Modeller arasında çok bir fark işlemiyor. Oyun Pc si olduğu için gereğinden fazla olduğunu asla düşünmüyorum.
Ama gereğinden fazla. Şöyle açıklayayım:
işlemciyi 4460 alırsak (ki 4460 fazla fazla yetiyor.) overclock yapmazsak stok soğutucu gayet işimizi görecektir.
Anakartı h87 serisinden alarak yine masrafı düşürürüz ve öyle ahım şahım bir anakarta gerek kalmaz.
O kasa yerine Zalman Z5 ve VS550 alırsak hayli hayli yeter.
Ekran kartını bununla:

SSD yi de bununla değiştirebiliriz :

Hdd olarak da şunu alabiliriz :

Ram'ı da tek modül tercihimdir en rahat upgrade edilebilecek olanlar ram olduğu için olabildiğince az modül takmakta fayda var.
Şimdi hesaplayabilirsin sistemin ne kadara geldiğini. Ayrıca dediğin gibi 3-4 yıl değil hiç değişim olmadan ilk iki yıl ultra-high, 2-4 high-normal, 4-6 normal-low da açar ki 6 yıl sonraki low derece şuanki ultra kadar olabilir muhtemelen. Tabii DirectX 12 üzerinden konuşuyorum ben.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Dostum yıl 2015 120 GB SSD artık kimseye yetmiyor GTA V 60 gb falan zaten o yüzden 240gb uygun gördük. Ekran kartını fazla arttırmaya gerek yok.

Zaten bu pc ile youtubeye video yükleyecegim için oradan da gelişirsek pc son yıllarını yaşadıgında kenarda iyi bir param olacaktır elbet o zaman sağlam upgrade yapabiliriz :) bu sistem tamamen O.C üzerine seninde belirttigin gibi :)
Baya Göre İster Oc Olsun İster O Olsun Bu Olsun Bu İşten Para Kazanmıyorsan Hard Render İşleriyle Falan Uğraşmıyorsan Veya Bir Dünya Çapında İyi Bir Üniv De PC Bölümünde Okumuyorsan Yada Ailende Denizdeki Kum Gibi Para Olmadığı Taktirde Böyle Bir Sistem Fazla Geliyor Bana Şöyle 3000 TL Lik Bir Sistem Bile Rahat İşini Görür Ha Bütçem Var İllaha Alacağım Falan Diyorsan Sistemin F/P Bir Sistem Değil Haddinden Fazla Gereksiz Kullanılmış Çoğu Şey Abartılmış Bir Sistem İstediğin Forumda Araştırabilirsin Bütçeye Göre Düşük Bir Sistem Ha İllaha Alacağım Diyorsan Sen Bilirsin Para Senin Cebinde Sonuçta[DOUBLEPOST=1434567659,1434567389][/DOUBLEPOST]
Ama gereğinden fazla. Şöyle açıklayayım:
işlemciyi 4460 alırsak (ki 4460 fazla fazla yetiyor.) overclock yapmazsak stok soğutucu gayet işimizi görecektir.
Anakartı h87 serisinden alarak yine masrafı düşürürüz ve öyle ahım şahım bir anakarta gerek kalmaz.
O kasa yerine Zalman Z5 ve VS550 alırsak hayli hayli yeter.
Ekran kartını bununla:

SSD yi de bununla değiştirebiliriz :

Hdd olarak da şunu alabiliriz :

Ram'ı da tek modül tercihimdir en rahat upgrade edilebilecek olanlar ram olduğu için olabildiğince az modül takmakta fayda var.
Şimdi hesaplayabilirsin sistemin ne kadara geldiğini. Ayrıca dediğin gibi 3-4 yıl değil hiç değişim olmadan ilk iki yıl ultra-high, 2-4 high-normal, 4-6 normal-low da açar ki 6 yıl sonraki low derece şuanki ultra kadar olabilir muhtemelen. Tabii DirectX 12 üzerinden konuşuyorum ben.
Bu Fiyatlı Bir Bütçeye 980 Veya Aynı Standartta Bir Ekran Kartı Takmadan Rahat Edemem Ben :p
Diğer Konularda Gayet Haklısın Ekran Kartı Gayet İşini Görüyor
Eğer Hayvan Gibi Grafik Bağımlısı Değilsen her Oyunda Ultra Aramıyorsan Ve Sürekli Çıkan Örn 2k 4k 8k Gibi Yeni Teknolojilere Ayak Uydurmazsan 1080 P Max Bana Yeter Diyorsan 10 Yıl İdare Edecek Bir Kart