Skript hakkında yardım!

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar bu forumda olduğumdan beri görüyorum ki konuların çoğu "Skript" denilen şeyle alakalı. Sizden isteğim şu; Bu skript nedir, ne işe yarar? Ve benim için en önemlisi neden komut değilde skript kullanılıyor? Bana lütfen bilgi verin. Bu god damn skriptin ne olduğunu bilmiyorum.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Skript minecraftta pluginlerin yaptığı birçok şeyi yapabilen java destekli bir plugindir diyim
Daha çok ingilizce bilgisi gerektirir bilgin olmasa bile kodu anlarsın yani
Basit şeyler için plugindense skript daha yararlı olmakta

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript minecraftta pluginlerin yaptığı birçok şeyi yapabilen java destekli bir plugindir diyim
Daha çok ingilizce bilgisi gerektirir bilgin olmasa bile kodu anlarsın yani
Basit şeyler için plugindense skript daha yararlı olmakta
Peki aynı şeyleri yapabilen komutlar varken neden skript isteniyor?

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
Javadan daha zevkli aslinda ben java kullanacaktim ama temel kodlamayı kavramak için skript seçtim yakin zamanda javayada baslarim.

Krumb069

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Once skripte baslaman daha iyi olur daha sonra javaya geçince kolaylaşıyor

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Önce skript başlamak daha kötü lütfen :(
Doğru düzgün bir seviyeye gelene kadar kolay sanıyorsun javadan daha iyi sanıyorsun ama o seviyede lag olayı başlıyor* :(
Daha önce algoritmalarla uğraşmadıysan skripte bak ama uğraştıysan direk java yani* :(

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
Önce skript başlamak daha kötü lütfen :(
Doğru düzgün bir seviyeye gelene kadar kolay sanıyorsun javadan daha iyi sanıyorsun ama o seviyede lag olayı başlıyor* :(
Daha önce algoritmalarla uğraşmadıysan skripte bak ama uğraştıysan direk java yani* :(
bence daha iyi milkcim çünkü event-effect ilişkisini ogreniyorsun degisken mantigi felan lag olayinda sana katiliyorum ama doğru yaparsan kolay kolay lag olmaz.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
bence daha iyi milkcim çünkü event-effect ilişkisini ogreniyorsun degisken mantigi felan lag olayinda sana katiliyorum ama doğru yaparsan kolay kolay lag olmaz.
Java'da neyin ne olduğunu bildikten sonra event-effect ilişkisini anlamak çok daha kolay* :(
Hayır eclipse'nin kendisi tamamlıyor ve ne de olsa bukkit'te daha çok effect-event var. Problemi olursa basit şeylerin çoğunun cevabı bukkit forumlarında var*
Değişken mantığına bir şey diyemem* Pek alakaları yok ama :(
Önceden kodlamayla uğraşmışsa direk Java'yla başlasa daha iyi, uğraşmamışsa kendisi seçsin :(

S

Switcher

Ziyaretçi
Skript plugine göre yapılması daha kolay ve zevklidir , ingilizcesi iyi olan ve minecraft bilen birisi skript yapabilir. Skript komut bloğuna göre daha iyidir. Hem fazla lag yapmaz ve yer kaplamaz(komut bloğuna göre) , ayrıca komut bloklarıyla oyuncunun hangi komutu yazdığını tahmin edemezsin

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
Skript plugine göre yapılması daha kolay ve zevklidir , ingilizcesi iyi olan ve minecraft bilen birisi skript yapabilir. Skript komut bloğuna göre daha iyidir. Hem fazla lag yapmaz ve yer kaplamaz(komut bloğuna göre) , ayrıca komut bloklarıyla oyuncunun hangi komutu yazdığını tahmin edemezsin
tek komutla load tek dosya olması her yerde yazilabilmeside cabası