Mike Purple Guy değil. Purple Guy, Phone Guy'ın kendisi. Senin de dediğin gibi purple guy, Springtrap'ı giyen kişi ile aynı. 1. oyunda Phone Guy*Artık Phone diyeceğim* Bütün bu seslerin kayıt olduğunu kendi söylüyor en başta. "Freddys'in Yaz Nobeti Tanıtım Kayıtlarına hoşgeldiniz" buna benzer bir şeyi oyunun başlarında söylüyor. Yani büyün hepsi kayıt. Demek ki 1. oyun 2 ve 3.'den sonra geçiyor, yani 2 ve 3. oyun geçmişi anlatıyor. Demek oluyor ki 1. oyun rüya değil.
Foxy Favorisi hakkında bir bilgim yok.
Neyse, devam edelim. 3. Oyunda (1 ya da 2 de olabilir, hatırlamıyorum) "Bundan sonra seni aramayabilirim" diyor ve bir gürültü ile *Tam olarak hatırlamıyorum yine, gürültü olmayabilir* telefon kapanıyor. Bunun zaman kronolojisi(Linki vereceğim)'ne bakarsak olay Springtrap'ın içine sıkıştığı günün ta kendisine denk geliyor, yani Phone Guy o sırada Springtrap için den arama yapıyor! Gürültü ise SpringTrap'ın kendisinden geliyor, konuşurken içinde vücudunu hareket ettirmek (Nefes almak, vb) zorunda kalıyor ve bu Springtrap'ı daha da zorluyor. Kısaca Phone Guy= Springtrap'taki kişi= Purple Guy!
Bunların hepsini birkaç partlık bir videoda daha mantıklı açıklama ve kronoloji ile bulabilirsiniz, gördüğüm en iyi-mantıklı teori.
*1. part*