[B1]Minecraft Skript Dersleri - Bölüm 1 - [Event - Olaylar] [Skript Nedir , Neyle Yazılır ?]

S

Switcher

Ziyaretçi
Herkese iyi forumlar , yeniler için küçük bir skript dersleri vermeyi düşünüyordum. Benimde çok ileri düzey bilgim yok fakat bildiklerimi anlatmaya çalışacağım. Dersimize geçmeden önce ;

Skript Nedir ? Pluginden Farkı Nedir ?

Skript bir plugindir. Skript'i ingilizcesi iyi olan ve minecraft bilgisi olan herkes yapabilir.Şimdi aralarındaki farklara bakalım.
Aralarındaki farkı öğrenmek için tıklayınız.

Skript Hangi Programlarla Yazılır ?

Skript , NotePad++ gibi programlarla veya hastebin gibi sitelerde yazılabilir.Fakat benim önerim NotePad++'dır.

Event - Olaylar

Eventlerin ingilizce anlamı "Olaylar" dır. Yani bir olayı temsil eder. Örneğin oyuncu yatağa yatarsa veya yataktan çıkarsa gibisinden.
Eventlerin başına genelde hep "on" getirilir. tabii ki bunları ingilizce yazacağız. Yani "on bed enter" bu yatağa girdiğinde anlamı verir.
Eventi yazdıktan sonra ":" koyulmalıdır.Koyduktan sonra alt satıra geçeriz ve bir tane tab atarız. Bu TAB , alt satıra yazacağımız kodun ona ait olduğunu belirtir. Her alt satıra geçildiğinde TAB atılmaz bunu unutmayın. Eğer ":" varsa TAB atılır. İşte bu yüzden NotePad++ tercih ediyorum.
Örnek bir kod vereyim:

Kod:
on bed enter:
    send "Yatağa Girdin !" to player
Bu kodda , oyuncu yatağa girdiğinde , oyuncuya "Yatağa Girdin !" adlı mesajı gönder dedim. Gördüğünüz gibi eventi yazdım ":" koydum alt satıra geçip bir TAB attım. Alt satırdaki "send" mesaj gönder anlamına gelmektedir , to player ise kime gönderilmesini göstermektedir.
Gördüğünüz üzere " " işareti bir yazıyı belirtir. Skript onun içindekini bir yazı olarak algılar ve içine ne yazarsanız onu gönderir.
Kod:
on bed enter:
    send "Yatağa Girdin !"

Yukarıdaki kod yanlıştır. Çünkü mesajın kime gideceğini belirtmedim. Böyle yaparsam skript çalışır. Fakat mesaj kimseye gitmez.
Başka eventlerde göstereyim ;

Kod:
on join:
    send "Hosgeldin" to player
Yukarıdaki kodda ise oyuncu servere girdiğinde , oyuncuya Hosgeldin yazısı gidicektir. Bunun gibi birçok event var. Tabi ingilizcenizin iyi olması gerekir.

Kod:
on chat:
    cancel event
Yukarıdaki kodda ise oyuncu yazı yazdığında , gitmemesini sağlıyor. Bunu sağlayan kod ise "cancel event" kodudur. Yani "Olayı İptal" et demektir.

Kod:
#Ders Anlaticisi: Switcher
#ForumMinecraftTürk
Yukarıda kullandığım "#" işaretini skript algılamaz yani "#" ' den sonra istediğinizi yazabilirsiniz.

Skript Nasıl Yüklenir ? Eventleri Nerede Bulabilirim ?

Alt tarafta vereceğim linkten skript'i indirin ve plugins adlı klasörün içine atın.Serveri çalıştırın ve tamamdır. İlk olarak ;
Kod:
Plugins > Skript > scripts
İçindeki dosyaları silin. Sonra yapacağınız skriptleri ".sk" uzantısı ile onun içine atın. Oyuna girdiğinizde "/skript reload skriptismi" yazsanız yeterlidir. İyi Forumlar !

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

-------------------------------------------------------

@zRedDragon @Rosenrot

Son düzenleme:

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Skript bir pluginin alt basamağı değildir, skript bir plugindir.
Skript dosyaları skriptin configidir ancak bunu kimse söylemiyor.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
*Hadi burada da skripti eziyoruz*
Skriptin bana göre asıl sorunu lag :(
Sistem olarak yeterince özgürüm şahsen, görsel açı düşünüyorsanız farklı tabii.
Neyse takılın siz .s

S

Switcher

Ziyaretçi
Maalesef ben blok fantezilerine girişiyorum, looplar zaten içine bir şey yapmasan bile lag yapabiliyor, blockları katınca işe ölüyor zaten.
Bende büyü gibi bir şey yapmaya çalıştımda yapamdım yani stick'e sağ tıklayınca bloklar oluşcak vb.

death1369

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
skript nedir; dünyanın en kolay sistemi Noob guide level 85000089098498498145496
5 yaşındaki çocuk bile herkezden iyi yapabilir -_-