Dil önerilerinizi bekliyorum..

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
size sadece örnek vereceğim o beyninizin anlaması için !

Ahmet'in yazdıgın kod olsun:
PHP:
for(var i = 1; i <= 100; i++){
  i = i + 9;
  console.log(i);
}

Buda benim yazdıgım kod olsun:
PHP:
function a(){b();}
function b(){a();}

SONUÇ:
Şimdi sizin düşünceniz şöyle az kod yazdım daha hızlı çalışır...
Çok kod yazdım daha yavaş çalışır....
Bunlar yanlış şimdi size onu kanıtlayacağım....

Yukarda 2 tane örnek verdim ahmetin yazdığı kod ve benim yazdığım kod diye....
Şimdi ahmetin yazdığı kod fazla ama benim yazdığım kod az....
Buna göre ahmet'in kodunda for döngüsü ile 10 ar 10 ar 100 e kadar yazıyor.
Benim kodlarımdada 2 tane fonksiyon var ve bunlar birbirini çağırarak sınırsız döngüyü oluşturuyor.
Anlayacağınız sonuç benim kodlar az ama ağır çalışıyor...
Ahmetin kodu çok ama hızlı çalışıyor...

Yani asıl sonuç: kodların uzunluğu değil yaptıgı işlemdir (yaptıgı görev)....
Bu işlemler uzun olabilir çoklu döngü olabilir.
Kodların hızlı okunması çalışması için dedigim gibi bilgisayardan bilgisayara değişir özellikleri (ram vs) ile alakalıdır...
sizin dediğiniz programın yer kaplama boyutudur o kadar... yani az boyutlu çabuk çalışcak diye bir kaide yok....
Arkadaşım hayal gücün mü iyi. O yazdığın iki kod aynı işlevi bile yapmıyor, PHP ne alaka hem.[DOUBLEPOST=1435999974,1435999868][/DOUBLEPOST]
Tekrardan, C++ öğrenin bırakın bu javayı mavayı :(
C++ biliyorsun da ne yapabiliyorsun? Eminim C++'nın bildiğin kısım %10'luk dilim falandır, o da temel.

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşım hayal gücün mü iyi. O yazdığın iki kod aynı işlevi bile yapmıyor, PHP ne alaka hem.[DOUBLEPOST=1435999974,1435999868][/DOUBLEPOST]
C++ biliyorsun da ne yapabiliyorsun? Eminim C++'nın bildiğin kısım %10'luk dilim falandır, o da temel.
kardeşim o yazdığım iki kod aynı işlevi yapcak diye bir şey yok... ben sadece o iki kodu karşılaştırdım bazı arkadaşlar az kod yazınca daha hızlı çalışıyor falan filan demiş onu kanıtlamaya çalıştım

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu açan kişi bence burdakilerin çoğunu dikkate almasın php web tabanlı dinamik yazılım dilidir ,oyun türü şeylerde kullanılmaz çok fazla .Güvenlik tasarımı koruma amaçlı kullanılır.Java ise çok farklı .daha kapsamlı ve neredeyse hiç webte kullanılmaz daha çok bilgisayar programcılığnda kullanılır

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim o yazdığım iki kod aynı işlevi yapcak diye bir şey yok... ben sadece o iki kodu karşılaştırdım bazı arkadaşlar az kod yazınca daha hızlı çalışıyor falan filan demiş onu kanıtlamaya çalıştım
Kimse sana az kod veya çok kod demedi, hayal gücün mü fazla geliyor.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne yani C#'ı niye bu kadar kötülediniz. Ben kullanıyorum gayet de güzel. Hem kolay hem profesyonel. Performans konusunda hiçbir problemim yok. Tavsiye ederim.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kötüleyen yok ama iyileyen de yok burda. Sadece C++'ya kıyasla daha yavaş.
Hız farkının çok fazla olduğunu düşünmüyorum denemedim ama. Sonuçta C# ile 15 dk süren şey C++ ile 25-30 dk sürebilir. Bu açıdan C# daha avantajlı benim için. Tabi siz performans istiyosanız bilemem ama benim için sorun değil. Performans adına yaptığım tek şey dispose metodu.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Hız farkının çok fazla olduğunu düşünmüyorum denemedim ama. Sonuçta C# ile 15 dk süren şey C++ ile 25-30 dk sürebilir. Bu açıdan C# daha avantajlı benim için. Tabi siz performans istiyosanız bilemem ama benim için sorun değil. Performans adına yaptığım tek şey dispose metodu.
Tabii ki performans istiyoruz :) Kullanıcı yönünden düşün birde; kullanıcı senin yazdığın programa aa ne kadar kısa program diye mi bakar, yoksa aa ne kadar kullanışlı ve hızlı program diye mi? Karar senin dostum.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
ya sövecem şimdi boş laf yapma adamlar yazdı işte geri zekalı değiliz seni engelledikleri için yorumu göremiyorsun demek ki bi sus hayal gücü diyip milleti küfüre teşvik etme
Alıntılar mısın, ben mi körüm yoksa senin mi hayal gücün yüksek ...

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
C
Dil orta seviyedir.Ve bir sürü kütüphanesi mevcut.Eğer tek yönlü yazılımcıysan bunu kullanabilirsin.Oyun yapımcıları,geliştiriciler ve daha birçok şirket bu dili kullanmaktadır.

Java
Nesneye yönelik bir programlama dilidir.Ve neredeyse her işletim sisteminde çalışır (Linux,Windows,Mac,Android).Bunun için çok yönlü yani yazdığı yazılımın her düzeyde çalışmasını istiyor ise Java kullanmalıdır.Bunun kütüphaneleri de en az C dili kadar çoktur.

HTML ve CSS

Bu iki dil bir programlama dili değildir aslında , adından da anlaşılacağı gibi bir sembol dilidir.Ve bu diller ile websitesi oluşturabilirsin.HTML ile temeli atıp CSS'e geçmeni tavsiye ederim.

Önereceğim diller;
Mümkün ise hepsi fakat en önemlisi ve en verimlisi diyorsan bana göre Java.

Önerebileceğim kitaplar;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Ayrıyetten diğer işine yarayacak kitaplar;
[DOUBLEPOST=1436051320,1436050866][/DOUBLEPOST]
Ne yani C#'ı niye bu kadar kötülediniz. Ben kullanıyorum gayet de güzel. Hem kolay hem profesyonel. Performans konusunda hiçbir problemim yok. Tavsiye ederim.
Çünkü;
C dili tüm makinelerde veya tüm işletim sistemlerinde çalışmayabilir ve hatalar verebilir , bu yüzden bazen yanına .dll uzantılı dosyalar koyma ihtiyacımız olur.
Fakat Java ise çoğu işletim sisteminde veya çoğu makinede çalışır.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
C
Dil orta seviyedir.Ve bir sürü kütüphanesi mevcut.Eğer tek yönlü yazılımcıysan bunu kullanabilirsin.Oyun yapımcıları,geliştiriciler ve daha birçok şirket bu dili kullanmaktadır.

Java
Nesneye yönelik bir programlama dilidir.Ve neredeyse her işletim sisteminde çalışır (Linux,Windows,Mac,Android).Bunun için çok yönlü yani yazdığı yazılımın her düzeyde çalışmasını istiyor ise Java kullanmalıdır.Bunun kütüphaneleri de en az C dili kadar çoktur.

HTML ve CSS

Bu iki dil bir programlama dili değildir aslında , adından da anlaşılacağı gibi bir sembol dilidir.Ve bu diller ile websitesi oluşturabilirsin.HTML ile temeli atıp CSS'e geçmeni tavsiye ederim.

Önereceğim diller;
Mümkün ise hepsi fakat en önemlisi ve en verimlisi diyorsan bana göre Java.

Önerebileceğim kitaplar;

Ayrıyetten diğer işine yarayacak kitaplar;
[DOUBLEPOST=1436051320,1436050866][/DOUBLEPOST]
Çünkü;
C dili tüm makinelerde veya tüm işletim sistemlerinde çalışmayabilir ve hatalar verebilir , bu yüzden bazen yanına .dll uzantılı dosyalar koyma ihtiyacımız olur.
Fakat Java ise çoğu işletim sisteminde veya çoğu makinede çalışır.
Ayrıca arkadaş C#'dan bahsetmiş, C# sadece Windows'da çalışır. En büyük eksiğide bu sanırım.