Java vs C# C++ C

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
herkes bir iyi bir kötü gördüğü yanı yazsın :)[DOUBLEPOST=1437253289,1437253250][/DOUBLEPOST]C#'ın türkçe kaynakları daha fazla javadan :=)
(Bir javacı lazım ama javayı savunan :)) @GodofMilker

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Her Forumda var burda neden eksik kalsınki bu tartışma :) hitleri arttıralım :([DOUBLEPOST=1437253608,1437253564][/DOUBLEPOST]Java vs skript in hiçbir anlamı yok skript kalıp dili dilidir kendine özel builderiyle skriptte yazılanı javaya tercüme eder.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
C# <3
Ne bileyim VB.NET ile başlamıştım sonra da benzediği için C#'a geçtim ve bence gayet güzel bir dil.
Profesyonellikle basitliğin birleştiği bir dil. Tam bana göre. Aşkım bebeem C# :D

Ranork

Lapis Toplayıcısı
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
LoL vs Dota 2
Java vs C#
Ronin vs Eriny
John Cena vs Roman Reigns
Eminem vs Ceza
Java vs skript
Anti anime vs anime

Bu sonu ve mantığı olmayan savaşlardan bıktık artık.
Dota2
C#
Ronin
John Cena
Ceza (rap sevmem tamamen milliyetçilik)
java (soruya bak)
anime

teşekkürler anket için :D

Son düzenleme:

Kedupela

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Write once, run anywhere. ( Bir kere yaz her yerde çalışsın) Sloganıyla javayı savunacağım, tabi içinizden yok C direkt işlemci üzerinde çalıştığı için daha hızlı diyeceksiniz, haklısınızdır. Ama bir macte yazılan uygulama hiçbir zaman windowsta, windowsta yazılan uygulamada macte çalışmayacağından ötürü pekde işemci üzerinde olmasının bir önemi yoktur. Buzdolabınızdan telefona kadar hepsinde java çalışmaktadır ama bir minecraft.exe daha mac osta çalışmaz.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Write once, run anywhere. ( Bir kere yaz her yerde çalışsın) Sloganıyla javayı savunacağım, tabi içinizden yok C direkt işlemci üzerinde çalıştığı için daha hızlı diyeceksiniz, haklısınızdır. Ama bir macte yazılan uygulama hiçbir zaman windowsta, windowsta yazılan uygulamada macte çalışmayacağından ötürü pekde işemci üzerinde olmasının bir önemi yoktur. Buzdolabınızdan telefona kadar hepsinde java çalışmaktadır ama bir minecraft.exe daha mac osta çalışmaz.
C ve C++ çok üstün dillerdir. Yüksek seviyeli bir dil olmasına rağmen sistem programlamanın rahatça yapılabildiği tek dillerdir. Sistem programlamayı gidip C# ve ya java ile yapamazsın. ancak uygulama yapmada C# ve ya Java gibi diller tercih edilir. C# ve Java açısından bakarsak C# daha üstündür. Bir sürü sebebi var ama bazılarını söylemem gerekirse, C# ta enum lara sadece int değil,dinamik type ta atabilirsin ama javada böyle bir özellik yok. C#'ın sadece LINQ'i bile java'ya bedel.[DOUBLEPOST=1437259172,1437258815][/DOUBLEPOST]C#'ın asıl .Net Fw olayı çok iyi. Language feature olarakda. Fakat geliştiricileri zorla C#'a yönlendirmeye gerek yok. Kendileri java da bulamadıklarını C# da bulunca gelecekler zaten.

ta1ha

Sosyal Medya Yöneticisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
1
İki dillinde farklı konularda iyi olduğu yerler var. İki dilinde amacı farklı. Kimse javadan sistem kodlama bekleyecek hali yok. Zaten tüm sistemlerde çalışma özelliğine sahip bir dilden bunu beklemek saçma. Hangisini kullanacağın yazacağın programa göre değişir. İyi bir codderın ikisinide bilip duruma göre kullanması lazım. Lakin öğrenmeye başlayanlar için bence Java daha iyi. birçok profesörde zaten bu konuda Javayı başlangıç olarak en uygun dil olarak gösteriyor.
C#'ın asıl .Net Fw olayı çok iyi. Language feature olarakda. Fakat geliştiricileri zorla C#'a yönlendirmeye gerek yok. Kendileri java da bulamadıklarını C# da bulunca gelecekler zaten.
Ama genel olarak baksak herhalde en kullanışlısı Life Hunter ında dediği gibi C# olsa gerek. Genede dediğim gibi karşılaştırma yapmak bence çokda mantıklı değil. İllaki hepsine bir noktada ihtiyaç var.

Son düzenleme:

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İki dillinde farklı konularda iyi olduğu yerler var. İki dilinde amacı farklı. Kimse javadan sistem kodlama bekleyecek hali yok. Zaten tüm sistemlerde çalışma özelliğine sahip bir dilden bunu beklemek saçma. Hangisini kullanacağın yazacağın programa göre değişir. İyi bir codderın ikisinide bilip duruma göre kullanması lazım. Lakin öğrenmeye başlayanlar için bence Java daha iyi. birçok profesörde zaten bu konuda Javayı başlangıç olarak en uygun dil olarak gösteriyor.
Zaten C ve sistem programcışarı derneği programcıları ikiye ayırıyor. Araştırmacı programcı ve uygulamaya önem veren programcı. Araştırmaya önem veren programcılar arka planda ne işler döndüğünüde merak ederler.(Değişken tanımladığımızda arka planda ne olur vb.) C/C++ gibi diller ile çalışarak zaten arkaplanda ne olduğunu öğreniyorsunuz. Ama adam derki ben sadece uygulamaya önem veriyorum arkaplanda neler döndüğü umurumda değil sistem programlamada yapmıyacağım sadece uygulama yapmak istiyorum. Böyle diyen bir adama C# ve ya Java gibi diller daha uygundur. Ben kendimi araştırmacı programcı sınıfına koyuyorum. Arka planda nelerin olduğunu bilmek benim için önemlidir bu yüzden C++ dilini tercih ettim.

ta1ha

Sosyal Medya Yöneticisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
1
Zaten C ve sistem programcışarı derneği programcıları ikiye ayırıyor. Araştırmacı programcı ve uygulamaya önem veren programcı. Araştırmaya önem veren programcılar arka planda ne işler döndüğünüde merak ederler.(Değişken tanımladığımızda arka planda ne olur vb.) C/C++ gibi diller ile çalışarak zaten arkaplanda ne olduğunu öğreniyorsunuz. Ama adam derki ben sadece uygulamaya önem veriyorum arkaplanda neler döndüğü umurumda değil sistem programlamada yapmıyacağım sadece uygulama yapmak istiyorum. Böyle diyen bir adama C# ve ya Java gibi diller daha uygundur. Ben kendimi araştırmacı programcı sınıfına koyuyorum. Arka planda nelerin olduğunu bilmek benim için önemlidir bu yüzden C++ dilini tercih ettim.
Kabulümdür, dediğim gibi hepsinin diğerlerine göre bir önemi, güzel yanı var.