İlk başta FPS yüksek oluyor,zaman geçtikçe düşüyor?

Sezdolonoid400

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama buraya konu dışı şeyler açıldığı için bende buraya açayım dedim.
Size bir sorum olucak. İlk başta olayı anlatıyım:
FPS oyunlarında (örn : Minecraft,LOL) oyuna ilk girdiğimde fps yüksek oluyor. Çok rahat oynayabiliyorum fakat zaman geçtikçe fps gitgide düşmeye başlıyor.
Mesela ilk başta 60 fps sabit oynuyorum diyelim, zaman geçtikçe bu 10-15 fps'e düşüyor. Ve bu durum beni rahatsız ediyor. Şimdi size sorum:
Neden böyle oluyor, bir virüs yüzündenmi yoksa bilgisayarın bir yerlerine zarar geldiği içinmi cevap verirseniz sevinirim.
İyi günler.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
VSync'i açmayı deneyebilirsin. Normalde 80 fps oynuyosan bi 65 - 60 fps'e düşer fakat drop ve donmaları çözer. Belki bunu da çözer.
Virüs elbette olabilir fakat bir yerlerine zarar gelme olayı saçma zaten.

FrozenBrainTR

☆☆☆ Azrail ☆☆☆
En iyi cevaplar
0
Çözümüm yok ama sebebi çok basit:
Elektriğin geçtiği yerler sıcaktır. Oyun ilerledikçe daha çok elektriğie ihtiyaç oluyor,yüklemeler falan. ve elektrik bilgisayarı ısıtıyor bilgisayar ısınınca performansı düşüyor.

Son düzenleme:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
E geçtiği her yeri ısıtır :D
O anlamda dedim :D
Haa :D
Sonuçta elektrik bi madde değil. Yani ısınamaz.
Ama elektrik işlemcide bir sürü transistörden geçer. En iyi iletken, yani altının bile bir miktar direnci olduğunu düşünürsek ki transistörlerde altın kullanılmaz, direnç sayesinde ısınır. Tabi yüksek ısı transistörlerin çatlamasına neden olabilir, bu nedenle yüksek sıcaklık zararlıdır. Aynı şekilde ekran kartının ısınma sebebi de GPU (Bir nevi ekran kartı işlemcisi)dir.

PotenzaTUR

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
pc ısındığı için fps düşüyor laptop ise içini aç temizle temizledikten sonra soğutucu al eğer kasa ise içini temizle fanlarını filan sorun gidecektir

Leforfs

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ilk başta fps yüksek olur fps düşer cünkü chunkları yükler.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Çözümüm yok ama sebebi çok basit:
Elektrik sıcaktır. Oyun ilerledikçe daha çok elektriğie ihtiyaç oluyor ve elektrik bilgisayarı ısıtıyor bilgisayar ısınınca performansı düşüyor.
Hişt, elektriğin ısısı olmaz. Elektrik direnç veya transistörlere maruz kaldıkları zaman direnç ve transistörler türüne göre farklı miktarda parçaları ısıtır. Bir bilgisayarı ele alırsak soğutma sistemine sahip olmayan bir bilgisayar 120 dereceye çıkabilir ki 110 derece ve üstü bilgisayarlar için zararlıdır ve kalıcı hasarlara sebep olabilir. SpeedFan gibi bir prorgamla fanının hızına bak, eğer 0 RPM yazıyorsa muhtemelen fanın bozulmuştur bir de fanın sesini duymaya çalış. Fanların bozulma sebebi içine giren saç tellerinden ve tozlardan dolayıdır genellikle. Garantisi varsa bir teknik servise gönder yoksa da ya para vereceksin temizlemek için veya kendin yapacaksın ki biraz tehlikeli bir iştir hiç denemediysen. Buradan SpeedFan isimli programla dönüş hızına bak, dönüyor mu ona bak ve mevcut sıcaklığa bak ona göre yardımcı olalım.

FrozenBrainTR

☆☆☆ Azrail ☆☆☆
En iyi cevaplar
0
Hişt, elektriğin ısısı olmaz. Elektrik direnç veya transistörlere maruz kaldıkları zaman direnç ve transistörler türüne göre farklı miktarda parçaları ısıtır. Bir bilgisayarı ele alırsak soğutma sistemine sahip olmayan bir bilgisayar 120 dereceye çıkabilir ki 110 derece ve üstü bilgisayarlar için zararlıdır ve kalıcı hasarlara sebep olabilir. SpeedFan gibi bir prorgamla fanının hızına bak, eğer 0 RPM yazıyorsa muhtemelen fanın bozulmuştur bir de fanın sesini duymaya çalış. Fanların bozulma sebebi içine giren saç tellerinden ve tozlardan dolayıdır genellikle. Garantisi varsa bir teknik servise gönder yoksa da ya para vereceksin temizlemek için veya kendin yapacaksın ki biraz tehlikeli bir iştir hiç denemediysen. Buradan SpeedFan isimli programla dönüş hızına bak, dönüyor mu ona bak ve mevcut sıcaklığa bak ona göre yardımcı olalım.
Elektriğin tabi ısısı olmaz. Hayvan gibi gün boyu uymanın yan etkileri bunlar.

Zergi

ingilizce havalı söz ;D
En iyi cevaplar
0
Bu kisi adamin dibi herseyi biliyor bisi sorucam birde benim mc ye girdigim zaman cpu 100 oluyor ve pc kapaniyor acaba nasil bisi onerirsiniz

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Bu kisi adamin dibi herseyi biliyor bisi sorucam birde benim mc ye girdigim zaman cpu 100 oluyor ve pc kapaniyor acaba nasil bisi onerirsiniz
Isıdan kaynaklı değilse yeni bir işlemci almanda yarar var. CPU Booster falan kullan diyeceğim lakin kalıcı hasarlara sebep olabilir.