ColereM Plugini ile Mimariye Matematiksel Bir Bakış {Colculus}

Colere

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba, arkadaşlar artık yazmakta olduğum mimari pluginin sonuda geldim. (Sanırım, umarım....) Bu yapıyı yaparken kurduğum kontrol araçlarının matematiksel olanlarına ağırlık verdim. Gerçektende kafa yorucu oldu ama sonucu ben şahsen çokça beğendim. Tabi Alpha aşamasına girdiği zaman kullanıcılar için daha basit bir ara yüz olacak. Umarım hoşunuza gider.

f0rumc1

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Belki burada matematik kodları değilde sadece 1-2 komut yazıyorsundur? Kitabi kapağına göre yargılamayın.
Tabi 1,2 kod olarak düşünülürse mantıklı ancak WE ile aynı kod sayısına bakılırsa gereksiz bir düşünce.

Ne yani şimdi elin biri yaptı diye benim kardeşim yapamayacak mı?
Konunu açılması her türlü iyi & kötü yoruma açıktır veya benmi öyle düşünüyorum?
Kardeşiniz diye böyle bir ön savunma yapmanıza gerek yok eğer "matematiksel bir mantıktan" kastımız WE ile aynıdır.
Ek olarak bir program önericek buradan istediğiniz şekli çıkartın diyecek ÖRN böyle bir şekil için:

Böyle bir kod gerekicek diyecek;
Kod:
abs(x)+abs(y)+abs(z) - 1
Yâni değişen bir şey olursa yapımcının 5 işlem yerine 2 işleme düşmesidir.
Bu avantaj sağlar ancak dediğim gibi aynı mantıkla yürüyecekse gereksiz bir düşünce.

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Tabi 1,2 kod olarak düşünülürse mantıklı ancak WE ile aynı kod sayısına bakılırsa gereksiz bir düşünce.

Konunu açılması her türlü iyi & kötü yoruma açıktır veya benmi öyle düşünüyorum?
Kardeşiniz diye böyle bir ön savunma yapmanıza gerek yok eğer "matematiksel bir mantıktan" kastımız WE ile aynıdır.
Ek olarak bir program önericek buradan istediğiniz şekli çıkartın diyecek ÖRN böyle bir şekil için:

Böyle bir kod gerekicek diyecek;
Kod:
abs(x)+abs(y)+abs(z) - 1
Yâni değişen bir şey olursa yapımcının 5 işlem yerine 2 işleme düşmesidir.
Bu avantaj sağlar ancak dediğim gibi aynı mantıkla yürüyecekse gereksiz bir düşünce.
Kardeşim derken hepimizin kardeşi demek istemiştim. Fakat önceki yorumun gerçekten çok kırıcı. Aynı mantıkla bile olsa . Bu yorumunu beğendim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Colere

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Yorumlar için teşekkürler öncelikle.
Düşünceni anladığımı düşünerek cevaplıyorum;
Syntax olarak java ve c ifadelerinin (expression) aradan çekildiği, kullanıcı ile yapının görsel mantıktan anlaştığı bir arayüz söz konusu, yani aslında görünürde bir arayüz yok, plugine yapıpın bir tarifi söz konusu. Bu tariften anlamam ihtimaline karşın tekrarlıyorum matematiksel değil, direkt oyun içi konumsal tarif içeriyor. Tabi şikayetin kullanıcının direkt değilde hem kullanıcı hem plugin bazlı bir yapı ortaya çıkması olabilir. Lakin bu pluginin amacı zaten bu.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
O değilde dikey 2d poligon çizeri çıkarsan bütün mimarlar senin için 1 dakikalık saygı duruşuna geçer.
Ama fraktallardan pek bir şey umut etmiyorum ben.

Colere

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
O değilde dikey 2d poligon çizeri çıkarsan bütün mimarlar senin için 1 dakikalık saygı duruşuna geçer.
İlk kodladığım özellik! Başkalarında bu eksikliği fark etmiş olması beni çooookça sevindirdi!

Link falan yok mu? Yoksa öyle boş bir konu mu?
Yani resimler var... Link istiyorsan sağ tıklayıp öğrenebilirsin.

EDIT: Şimdi gördüm 2D demişsin... Benim tasarımım polyi direkt 3Dden alabiliyor bu sayede dikey, yatay her yönlü 2D çizebilirsin! Birde üstüne üstlük direkt 3D olarak da çalışıyor! (Not: 3D'de 3 nokta seçiminden sonra (hepsi farklı düzlemde ise) nasıl çalıştığını anlamak zorlaşıyor, üzerinde uğraştığım br konu)

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0

İlk kodladığım özellik! Başkalarında bu eksikliği fark etmiş olması beni çooookça sevindirdi!

Yani resimler var... Link istiyorsan sağ tıklayıp öğrenebilirsin.

EDIT: Şimdi gördüm 2D demişsin... Benim tasarımım polyi direkt 3Dden alabiliyor bu sayede dikey, yatay her yönlü 2D çizebilirsin! Birde üstüne üstlük direkt 3D olarak da çalışıyor! (Not: 3D'de 3 nokta seçiminden sonra (hepsi farklı düzlemde ise) nasıl çalıştığını anlamak zorlaşıyor, üzerinde uğraştığım br konu)

Mimar ekiplerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam geliştirirsen çok tutabilecek bir eklenti olabilir bu.
Şimdiden ellerine sağlık,kodlamanın az çok nasıl olduğu biliyorum,kolay gelsin :)