[Öğretici Yazı] Arduino'yu breadboard'a yerleştirin!

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba.
Ben de dahil olmak üzere birçok kişi (bu forumdan bahsetmiyorum birkaç kişi var bu forumda arduino ile uğraşan) bunu arıyordu. Ben sonunda yaptım merak edenlere de anlatayım dedim.

Gerekenler:
Atmel Atmega 328p işlemci
16 mhz kristal
Jumper kablolar. (Erkek-Erkek)

Öncelikle işlemciyi arduino'dan dikkatlice söküyorsunuz... (2 cımbız kullanarak yapın yoksa benim gibi işlemci bacaklarından bazılarını kırıp yenisini almanız gerekebilir) (Arduino'nuzda oluşacak hiçbir sorundan ben sorumlu değilim düzgün yapıldığında gayet iyi çalışıyor) Not: Bu işlemi devreniz hazır olduktan sonra ve değiştirilmeyeceği zaman yapabilirsiniz ki ben bu şekilde anlattım.

Çıkarttıktan sonra breadboard'a oturtun ve gerekli bağlantıları yapın.

Ben kendi rgb led lambamı bu şekilde yerleştirdim. Resim çekemedim ancak kolay anlayın diye Fritizing şemasını veriyorum:

Özellikle dar alanlı projelerinizde (Arduino pro mini'niz yoksa veya alamadıysanız / alamıyorsanız) oldukça ucuz ve kolay bir yöntem.[DOUBLEPOST=1429621908,1429621749][/DOUBLEPOST]
Bu Arada Arkadaşlar! Sakın İşlemcinize 5 Volt'tan fazla vermeyin, yakarsınız direkt...
Arduino 16 Mhz'de 3.8 volt'a kadar çalışabiliyor yani rahatlıkla 3 tane 1.5 volt'luk kalem pil kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Ehehehehe. Adam benim yazdıklarımı toplamış :D
Yoo :/

Bu arada yakında çıkacak olan RGBLed kütüphanem :/ RGB led işini bayağı kolaylaştırıyor

Kod:
#include <RGBLed.h>

RGBLed Led(11, 10, 9, false); //RedPin, GreenPin, BluePin, IsCommonAnode? (Kırmızı Pin, Yeşil Pin, Mavi Pin, Anot mu?)

void setup()
{

}

void loop()
{
  Led.setColor(255, 0, 0);
}

Son düzenleme:

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Arduino ne breadboard ne ._.
Konudan hiçbir şey anlayamadım .s

Javatist395

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Düşük Volt ile çalışan bir Arduino fakat büyük projelerde ne kadar iş görür orasını bilemem, Port sayısı biraz az gözüktü fakat ödevler için yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu mesaj @Schaffer79 tarafından gönderildi.

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Düşük Volt ile çalışan bir Arduino fakat büyük projelerde ne kadar iş görür orasını bilemem, Port sayısı biraz az gözüktü fakat ödevler için yeterli olacağını düşünüyorum.

Bu mesaj @Schaffer79 tarafından gönderildi.
Yok arduino pinleriyle aynı işlemciden gelen pinlerin sayısı.[DOUBLEPOST=1429625340,1429625208][/DOUBLEPOST]Attiny de iyi bir seçenek aslında 10 pini vardı yanlış hatırlamıyorsam (8 olabilir)

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Yok arduino'nun çalışma hızıyla alakalı.
Mesela 8mhz'lik iç kristal kullanıldığında hız 1/4 azalıyor...