Windows 10 Yükleme Pusulası

Windows 10'u nasıl buldunuz?

• Fazla bir şey yok. İdare eder.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Kötü ya.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    13

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar şimdi size 2 günlük uğraşımdan sonra Windows 10'u nasıl kuracağınız hakkında öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. Tabii bunlar benim yaptığım hatalardan sonra kendi kafamdan uydurduğum şeyler. Kesinlik vermiyorum. Bu arada 28 Temmuz 2016 tarihine kadar vaktiniz var. Ayrıca kullandığınız işletim sisteminiz orijinal olmalıdır.

Rezerv
İlk önce Windows 10'u rezerv etmeliyiz. Ana kartımız için ürün anahtarı almak gibi düşünebilirsiniz. Bu ürün anahtarı ana kartınıza özel olacağı için bilmenize ve girmenize gerek yok. Görev Çubuğu'nda bir Windows 10'u Alın simgesi gelmiş olmalıdır.
Eğer gelmediyse
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
getirme işlemlerini yapabilirsiniz.
Zaten simge geldikten sonra devamı iki tıklamaya bakıyor. Fakat bazen Windows 10'u Alın penceresi açılıp anında kapanabilir. (bende öyle oldu) Çözümü Windows Update'deki bütün güncellemeleri yapmak. (ben öyle çözdüm) Ama bir güncelleme var ki ekran kartınıza uyumlu değilse hata veriyor. Bu IE 11 güncellemesini, benim ekran kartıma da uyumlu olmadığı için ben IE 10'u elden kurdum ve güncelleme gitti. Pencerenin 2 saniye sonra kapanma sorunu da ortadan kalktı.
Rezerv işlemi yapınca program sizi bir sıraya sokuyor. Sıra size gelince o ikon deliriyor ve Windows 10 yüklemeye başlayabiliyorsunuz.
Tabii biz 1-2 hafta beklemeyeceğiz.

Seçim
Windows 10'u tertemiz bir bilgisayarda mı istiyorsunuz yoksa eski dosyalarınız programlarınızla beraber mi?
Bu kararı verdikten sonra kuruluma geçeceğiz. Fakat burada bir nokta var ki iki seçenekte de önce yükseltme yapacaksınız sonra eğer temiz bir Windows 10 istiyorsanız üzerine temiz kurulum yapacaksınız. Eğer doğrudan temiz kurulum yaparsanız Windows 10 ürün anahtarı soracaktır.
Devamı hikaye. Diğer bölüme geçebilirsiniz ama meraklısına; Peki bunu nasıl öğrendim? Ben doğrudan temiz kurulum yaptım ve etkinleştirmek için birçok yolu denedim. Sonra bir şeyleri hatalı yaptığımı düşünüp tekrar Windows 10 kurdum ve sorun devam ediyordu. Yaklaşık 5 saat sürdü bu dediklerim. Ben de sinirlenip Windows 7'ye geri dönmeyi kafaya koydum. Fakat DVD'm çalışmadı. İnternette Windows 7 Home Premium ISO dosyası ararken bunu bulmanın imkansız olduğunu öğrendim. Ayrıca bilgisayar virüs hanına döndü. Sonra Allah'a şükür Kurtarma DVD'si çalıştı ve eski işletim sistemime kavuştum. Forumlarda Microsoft'a isyan ederken biri ilk önce yükseltme yapmalısın dedi. Ve sonra yukarıda yazdıklarımı öğrendim. şu an da size aktarıyorum. Neden bu yazıyı yazdığımla ilgili bir sözüm vardır; Bildiklerini anlatmayan çamurdan öteye gidemez çünkü şu yerdeki çamur 4 milyar yıllık Dünya tarihinin hepsini bilir.

Kurulum
Kararınızı verdikten sonra
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Windows 10 kurulum aracını yükleyin.
Kurulum aracını açmadan bu bölümün tamamını okuyun.
Yükleme aşamasında size hangi Windows 10 sürümüne yükleme yapacağınızı soracaktır. Tabloya bakınız.

Windows 10 Home'a Geçecekler
* Windows 7 Starter
* Windows 7 Home Basic
* Windows 7 Home Premium
* Windows 8.1

Windows 10 Pro'ya Geçecekler
* Windows 7 Professional
* Windows 7 Ultimate
* Windows 8.1 Pro
* Windows 8.1 Pro Student
* Windows 8.1 Pro WMC

Devamında zaten anlatacak bir şey yok. Fakat bir USB kurulum diski oluşturarak kurulum yapmanızı öneririm. Çünkü bu program yaklaşık 3 gigabaytlık Windows 10 dosyalarını yükler. Daha sonra tekrar yükleme yapmamak için bir diske atmak mantıklı olacaktır. Sadece yükseltme yapacaklar için bu fazla önemli değil. Fakat temiz kurulum yapacaklar yükselttikten sonra tekrar bir kurulum daha yapacakları için bu programla tekrardan 3 gigabaytlık yükleme aşamasına girmemek amacıyla bir disk oluşturmaları şiddetle önerilir.
İlk bölümdeki rezerv işlemlerini yaptıysanız sizden bir ürün anahtarı sormayacaktır. Ama eğer sorarsa atlayın.

Kapanış
Tamam cümlelerin çoğu düşük oldu. Fakat yapabileceğimin en iyisi yapmaya çalıştım.
Şimdiden hayırlı olsun. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Aklınızda kalanları sormayı unutmayın.

Son düzenleme:

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
konu gereksiz benim için çünkü windows orji değil
28 Temmuz 2016'ya kadar Windows 7 satın alıp daha ucuza Windows 10'a geçebilirsin. Bilgisayarın OEM'se yanında verdikleri işletim sistemi de işe yarar.[DOUBLEPOST=1438862422,1438862361][/DOUBLEPOST]Bendeki Casper yazısı gitti. Sanırım işletim sistemim artık OEM değil, Microsoft lisanslı. Bu yaklaşık 200 - 300 TL fark yapıyor alırken.

CeapLinCess

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben laptop win 7 idi 1 yil onceye kadr ardindan win 8.1 attim ve onu crackladim yani tam surum gibi gozukuyr acaba bwn bu win 10 a gecsem bir sorun olurmu ?

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben laptop win 7 idi 1 yil onceye kadr ardindan win 8.1 attim ve onu crackladim yani tam surum gibi gozukuyr acaba bwn bu win 10 a gecsem bir sorun olurmu ?
Olur orjinal olması lazım. Laptop'un DVD'sini bul oradan Windows 7 yap. Öyle kur. Eğer DVD yoksa İnternetten Windows 7 ISO bul (yazıda imkansız demiştim ama belki sen bulursun) onunla kurulum yap. Anahtar sorunca dizüstünün altında falan yazar bakarsın.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Sen bilirsin bence Windows 10 çok iyi.[DOUBLEPOST=1438872159,1438872128][/DOUBLEPOST]
Havaya baka baka Windows 10 kur göreyim.
Windows 7 Home Premium'dan Windows 10 Insider'a sonra Windows 10'un release sürümüne, ve şu an Windows 8.1 kullanıyorum. hiçbir tutorial izlemeden yaptım bunu. Hatta kanalımda videolarda ilk 4 video Windows 10 Insider sürümünde çekildi, sonuncusu ise Windows 8.1'de. -Tag Layf

qSirzechs

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Windows 7 Home Premium'dan Windows 10 Insider'a sonra Windows 10'un release sürümüne, ve şu an Windows 8.1 kullanıyorum. hiçbir tutorial izlemeden yaptım bunu. Hatta kanalımda videolarda ilk 4 video Windows 10 Insider sürümünde çekildi, sonuncusu ise Windows 8.1'de. -Tag Layf
Abi her şey Türkçe. Hadi İngilizce olsa neyse ama Türkçe yani. Türkçe lan. Hani allah bölanızı versin yükleyemezseniz

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Havaya bakarak dedim. Rehbere bakmadan demedim. -ThugLife[DOUBLEPOST=1438873045,1438872947][/DOUBLEPOST]
Abi her şey Türkçe. Hadi İngilizce olsa neyse ama Türkçe yani. Türkçe lan. Hani allah bölanızı versin yükleyemezseniz
Tamam bütün yazılar Türkçe de kaç yazı var? Nerede yazıyor temiz kurulum yapacaklar önce yükseltsin? Nerede yazıyor anahtar vermeyeceğiz otomatik girilecek? Ben görmedim kaçırdıysam tamam.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Havaya bakarak dedim. Rehbere bakmadan demedim. -ThugLife[DOUBLEPOST=1438873045,1438872947][/DOUBLEPOST]
Tamam bütün yazılar Türkçe de kaç yazı var? Nerede yazıyor temiz kurulum yapacaklar önce yükseltsin? Nerede yazıyor anahtar vermeyeceğiz otomatik girilecek? Ben görmedim kaçırdıysam tamam.
Havaya bakıyordum o sırada .-.