RPG Nedir? Nasıl İşler?

serkant

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir sunucum var. Faction yaptım ancak her gün onlarca faction olduğu için haliyle insanlar bölünüyor. Her sunucuya 5-10 kişi düşüyor. (Bazı sunucular hariç.) Bu da beni rahatsız ediyor. RPG'de oyuncu durumu nasıldır? Bir de RPG sunucuda ne yapılır? /me ile falan ne yaptığın yazılıyor galiba. Ama yine de benim için önemli olan Oyuncu sayısı. Bir de VIP gibi şeylerin satışı yapılabilir mi RGP'de? Sonuçta sunucunun da parayı çıkarması lazım. Şimdiden teşekkürler.

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Role Playing Game yani rol yapma anlamına gelir yazılan hikayeye uyulması gerekiyor rpg olması için
Bir RPG'de olması gerekenler şunlar:
- Bir konu/hikaye/senaryo.
- Belli özelliklere sahip karakter grupları (Irk,Kahraman,Sınıf vs.)
- Karakterlere ait özellikler (para, saldırı, görünüm, zeka, sihirler gibi..)
- Bir harita. (Oyunun içinde geçtiği)

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Rol bilmeden rol sunucusu açmamalısın .. Tam anlamıyla gerçek bir rol sunucusuna gidip rol eğitimi almalısın .. Oyuncu ve para kazanmak istiyorsun .. RPG serverlerinde oyuncu sayısı ve para kazanmayı aklından sök at .. RPG de VIP olmaz!! Eğer vip koyuyorsan milletin gözünde küçülürsün .. onun yerine milleti ezmeyecek şeyler satmalısın örneğin satın aldığı evin veya itemin rengi :S yada aşırıya kaçmamak şartı ile biraz oyun parası satabilirsin .. veya bir yere gitmek için 10 LV olman gerekiyordur sen onun gerçek para ile lv atlamasına gerek kalmadan geçiş iznini sağlayabilirsin ..

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Rol bilmeden rol sunucusu açmamalısın .. Tam anlamıyla gerçek bir rol sunucusuna gidip rol eğitimi almalısın .. Oyuncu ve para kazanmak istiyorsun .. RPG serverlerinde oyuncu sayısı ve para kazanmayı aklından sök at .. RPG de VIP olmaz!! Eğer vip koyuyorsan milletin gözünde küçülürsün .. onun yerine milleti ezmeyecek şeyler satmalısın örneğin satın aldığı evin veya itemin rengi :S yada aşırıya kaçmamak şartı ile biraz oyun parası satabilirsin ..
Haklısın bencede Vip değilde daha değişik itemler satabilir ? zaten bende Metin2 temalı server kursaydım vip deselerdi gerçekten kenara çekilir gülerdim.

drksnk1

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuna cevap olabilir bence mesela ben crash bandicootu seçiyorum karakter olarak onun hikayesini bilmem lazım hikaye ilede bitmiyor olay onun özelliklerinide bilmem lazım ByClearBy arkadaşımında anlattığı gibi.

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bİrde Para vb düşünüyorsan factionda kal dostum sen.Benimde ekonomi factions açma sebebim para değil zaten oradan para gelsede gelen para ile ek ram vb alacağım iyi günler...

drksnk1

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
RPG server açarsan biraz zorlana bilirsin sen bence factionsta kal :)

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
illa yok ben rpg açıcam faction faction nedir bu diyorsan hemen birinden rol eğitimi al .. sıkı bir eğitim olmalı hiçbir açığın olmaması gerekiyor .. dediğim gibi rpg konusunda para kazanmak ve oyuncu çekmek oldukca zordur ..

Şan şöhret , para , daha fazla oyuncu diyorsan = faction
sadece şan şöhret bana yeter diyorsan = RPG
Seç :S

Dediğim gibi para kazanmak uğruna rp serverinde p4 item satma ..
neler satman gerektiği konusunda da yardım al çünkü satış yapmazsan serverini ayakta tutamazsın ..

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
illa yok ben rpg açıcam faction faction nedir bu diyorsan hemen birinden rol eğitimi al .. sıkı bir eğitim olmalı hiçbir açığın olmaması gerekiyor .. dediğim gibi rpg konusunda para kazanmak ve oyuncu çekmek oldukca zordur ..

Şan şöhret , para , daha fazla oyuncu diyorsan = faction
sadece şan şöhret bana yeter diyorsan = RPG
Seç :S

Dediğim gibi para kazanmak uğruna rp serverinde p4 item satma ..
neler satman gerektiği konusunda da yardım al çünkü satış yapmazsan serverini ayakta tutamazsın ..
Adam Haklı Beyler.

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Faction benim her zaman tercihim olmuştur. Ancak tüm warpları //walls ve //set ile yapılan sunucuların full çekmesi bende ise 3 kişinin olması gerçekten çok can sıkıcı :(
Diyorsun ki 3 kişinin olması
Bak Öncelikle güzel bir reklam yapmalısın
Ardından ise sunucun için iyi pluginer vb bulmalısın
Oyuncularla ilgilenmelisin
Ayrıca hiç düşündünmü o server neden full çekiyor ? seninki ise 3 kişi
bunun tek cevabı çevre dostum çevre...

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Diyorsun ki 3 kişinin olması
Bak Öncelikle güzel bir reklam yapmalısın
Ardından ise sunucun için iyi pluginer vb bulmalısın
Oyuncularla ilgilenmelisin
Ayrıca hiç düşündünmü o server neden full çekiyor ? seninki ise 3 kişi
bunun tek cevabı çevre dostum çevre...
Hayır " çevre " yanlış tanım ; küçük detaylar , büyük farklar ..

ByClearBy

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayrıca Benim tarafımdan ilerlersek
Faction/Ekonomi
açıyorum neden
Oyuncular farklı şeyler görmek isteyecekler Lapissiz bir ortam düşündüm öncelikle 1.8 de enchant lapis ile işliyor bildiğiniz üzere o yüzden lapisi ormandan kazacaklar obsidyende öyle benim serverimde hayat pahalı olacak
Viplerde fazla ayrıcalık olmayacak ama kendilerini ayrıcalıklı hissedecekler
Ontime plugini yaptırdım belirli süreye belirli üye rütbesi farklılıklar gibi
Arsa Platinium Yapacağım 1.2m oyun parasına alacaklar böylece arsalarda uçabilecekler
daha fazlası için serverimin açılısını bekleyn :)