Bilgisayar sapa sağlam fakat kasıyor ?

Gavatos

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
3
Selam beyler amcamın bilgisayarına format attık fakat League of Legends'de Minecraft'da vs. oyunlarda ara sıra 15-25 saniye boyunca kasmalar oluyor sebebini anlamadım oyun ayarlarını tamamen düşürdüğümüzde bile oluyor fakat daha önce olmuyordu formatı yeni atmıştık ve CCleaner kullanıyorduk driverlar güncel ayrıca bilgisayar win 10 iken 32bit idi şimdi format atılınca 64bit yaptık sizce sorun nedir ?
Akk aşılmış mı ?: Evet aşılmıi hız 300 KB/sn
Modeme başkaları giriyor mu?: Evet 1 kişi giriyor fakat oyunda genelde pingim 60-70 arası.
Oyunda aldığın fps ?: 140-210 arası genelde fakat bir anda 7-8-9 fps arasına düşüyor.
---

---

DERECELENDİRME GÜNCELLENDİ;

Son düzenleme:

Singularity

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
1
CCleaner yerine CleanMaster kullanmanı öneririm. Sorunu o çıkartıyor olabilir. Sistem dosyalarını bozmada arası çok iyidir :).

GameKingTr59

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ekran kartın ne yazık ki o kadar iyi değil. Hele ki Windows 7'ye geçmek. Senin için çok büyük bir pişmanlık. O kadar güvenlik açığı var. Ayrıca artık Windows 7 için destek yok. Tavsiyem Bilgisayarını Windows 8.1 yap. Ve format attıktan sonra driver (sürücü)'lerini güncel sitesinden indir. Eğer hala kasmaya devam ederse Bilgisayarın içini temizle. Bir anda FPS değerinin düşmesi ekran kartın ısınmasından olabilir. Ama sen yine de işini sağlama al Windows 8.1 kur. UEFİ olarak kurulum yaparsan hiç sorun çıkmaz 5 dakika da bilgisayarını format edebilirsin. İşletim sistemi kuracakken 64 bit olmasına dikkat et. 4 GB belleğin var. Neden 32 Bit? 32 Bit kurunca o bilgisayardaki belleğin en fazla 2 GB kısmını kullanabiliyorsun.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
CCleaner yerine CleanMaster kullanmanı öneririm. Sorunu o çıkartıyor olabilir. Sistem dosyalarını bozmada arası çok iyidir :).
Ccleaner hiçbir sorun çıkarmamaktadır. 3 tane bilgisayarda en az 2 yıldır kullanıyorum, şuana kadar hiçbir kasma, hata felan görmedim :)

@Gavatos arkaplanda açık olan programlar veya hizmetler bilgisayarı kastırabilir. Hele windows update çok pis kastırıyor, açıksa kapat. (En azından bende öyle, hdd mağduruyum.)

Y

Yakup_67

Ziyaretçi
Ekran Kartın Çok ısınıyormu benim o sorunum var fanım çalısmadığı iin oyunları kastıroyor sendede o sorun olabilir

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
CCleaner sistem performansında ya da stabilitesinde sıkıntı yaratan bir program değildir. Tek sıkıntısı windows 10'a geçişte gerekli olan dosyaları silip hataya windows 10 a geçerken sıkıntı yaşanabilmesidir.

Singularity

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
1
CCleaner sistem performansında ya da stabilitesinde sıkıntı yaratan bir program değildir. Tek sıkıntısı windows 10'a geçişte gerekli olan dosyaları silip hataya windows 10 a geçerken sıkıntı yaşanabilmesidir.
Doğrudur ama yinede CleanMaster öneriyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi