Türkiye'de Minecraft neden gelişmiyor?

Oswin

play.oswinnetwork.com
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar bu bir tartışma konusu olsun herkes fikirlerini söylesin. Sunucu sahibiyim içimi döküyorum. Arkadaşlar sunucuma girdiğimde karşılaştığım cümleler:
- abi mod yaparmısın
- abi mimar yaparmısın
- abi buildler çok kötü builder yapsana (Neria991'e çok kötü demek !'12!23!')
- abi rehber versene
- abi reklamcı versene
- admin yapsana
- alım varmı
Bu sorulara hayır cevabını verdiğimde ise %50 oranla çıkış yapıyorlar. Bu cümlelerden sıkıldığım için "alım varmı" gibi cümleleri-kelimeleri yasakladım. Ama fayda etmedi boşluklu yazmaya çalışıyorlar.(a.l ım v.arm ı) Bunları yazarken ne düşünüyorlar bilmiyorum ama sunucu sahipleri "salak" mı? Her yetki isteyene adminlik moderatörlük mü verecek? Bi' yerden sonra insan çıldırmaya başlıyor. Daha 2dk önce bir oyuncu girdi. Girdiği gibi "admin verirmisin" dedi. Hayır dedim. "x sunucumuzdan ayrıldı." Yani sunucuya yetki için gittiysen senin ne yararın olabilir ki? Sunucuya yararın olması için yetki gerekmiyor. Bana yardım eden birçok oyuncum var sağolsunlar. Hiç yetki istemediler. Yazdıklarımı burada bitiriyorum. @XectioNN

drksnk1

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Haklısın kanka nefret ediyorum şöylelerinden :ölüm:

Moderatör tarafından düzenlendi:

Greyder

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Az görmedik böylelerini halende görüyorum :/ geçen gün biri gelmiş beni admin yap felan filan dedi alım yok felan dedim işte adam yani çocuk sövmeye başladı serverde hemde sonra skypemi ekledi skype de sövmeye başladı :/ çağrı gel lan abi felan dedi çağrı gittim sesini duydum ve hayattan soğudum " Abicim senin yaşın kaç dedim? " cevabı " Yaşım 9 ne yapıcan yaşımı abi " dedi ondan 9 yaş büyük'üm :( işte böyle sövecekti tabi sesimi duyunca çağrıyı kapattı çocuk AS:DSA:DSA engelledi sonra :kaş: sesim çok işime yarıyor bea :sinsi:

drksnk1

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Az görmedik böylelerini halende görüyorum :/ geçen gün biri gelmiş beni admin yap felan filan dedi alım yok felan dedim işte adam yani çocuk sövmeye başladı serverde hemde sonra skypemi ekledi skype de sövmeye başladı :/ çağrı gel lan ***** felan dedi çağrı gittim sesini duydum ve hayattan soğudum " Abicim senin yaşın kaç dedim? " cevabı " Yaşım 9 ne yapıcan yaşımı ***** " dedi ondan 9 yaş büyük'üm :( işte böyle sövecekti tabi sesimi duyunca çağrıyı kapattı çocuk AS:DSA:DSA engelledi sonra :kaş: sesim çok işime yarıyor bea :sinsi:
İşte böyle çocuklar geleceği maffedecek çocuklar :(

LoaderSensei

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Genelde sunucular buildi vasat 50-100 serverin kullandığı mapı spawn edilmiş olarak açılıyor. Yönetim yok aktiflik yok
Sloganlarımız şu oldu artık;
ALIM YOK

SlayerR

Toss a coin to your Witcher
Genel Moderatör
En iyi cevaplar
15
Az görmedik böylelerini halende görüyorum :/ geçen gün biri gelmiş beni admin yap felan filan dedi alım yok felan dedim işte adam yani çocuk sövmeye başladı serverde hemde sonra skypemi ekledi skype de sövmeye başladı :/ çağrı gel lan ***** felan dedi çağrı gittim sesini duydum ve hayattan soğudum " Abicim senin yaşın kaç dedim? " cevabı " Yaşım 9 ne yapıcan yaşımı ***** " dedi ondan 9 yaş büyük'üm :( işte böyle sövecekti tabi sesimi duyunca çağrıyı kapattı çocuk AS:DSA:DSA engelledi sonra :kaş: sesim çok işime yarıyor bea :sinsi:
Haddini bildirmek lazım böylelerine ayrıca oyunlara göre devletin bir sistem kurup yaş sınırlaması yapması taraftarıyım.Ama oyun deyip geçiştiriyor herkes ki bilmiyorlar kişilik ekranda yoğurulur. Anne baba denetimi yok çocuk her haltı işliyor...

Oswin

play.oswinnetwork.com
En iyi cevaplar
0
2-3 gün önce bir arkadaş gelip "mapdownloader ile indiriyorum mapı güzelmiş çalıcam ehehehe" dedi. Banladım indirmesi yarım kaldı yazık.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Şimdi şunu da belirtmek lazım. Her ne kadar sunucu işlerinde beklendiği kadar gelişmemiş olsa da mimari ve teknik açıdan (eklentiler vs.) ilerleme kaydedildiğini söyleyebilirim. Yabancılarla yarışır hale geldik 2 yıl içinde. Bu durumun gelişmesinde Türk Minecraft ekiplerinin katkısı büyük. (Mimari-Eklenti ekipleri)

Şikayet ettiğimiz konuya gelelim şimdi de. Yetkiyi isteyen kişi 9-12 yaş grubundaki bir çocuk sonuçta. E herhalde oynadığı oyunda bir şeyler elde etmek isteyecek, bir yerlere gelip saygınlık kazanmaya çalışacak. Çocuk doğasında yatan bir şey bu, ortadan kaldıramazsınız ama ülkede oyunun gelişimi için küçükleri yönlendirebilirsiniz. Herkes aynı olacak diye bir şey de yok tabii.

Şimdi anlatacaklarımı ise özellikle küçükler biraz daha dikkatli dinlerse iyi olacaktır. Ben bu oyuna 14 yaşımda başladım. Birçoğu gibi ben de sunucularda yetki almak istedim ve bunun için çalıştım. Bunun usulü şöyledir, ya sunucu sahibine sorarsın ki seni sunucuya yetkili olarak alsın. Eğer kabul etmezse diretmenin alemi yok, hatta sizden nefret etmesine neden olabilir. Ya da kendinizi o alanda geliştirir adınızın reklamını yaparsınız. Ben 2. yolu tercih ettim. Gayet de memnunum "İyi ki böyle yaptım." diye. Hem yeni arkadaşlar edindim hem de yeteneklerimi insanlara sergilemiş oldum. (Şu anda eski yeteneklerimden ne kadarı kaldı bilemiyorum tabii.)

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Böyle kişilere cevap vermeden direk banlayın.
Asıl bu oyuncuları kazanmayı başardığımız an mc'nin türkiye'de çağ atladığı dönem olur ama bunun yolu için çok fazla alternatif var ve herkes ile ilgi için tek kişinin uğraşması son derece zor ve bunaltıcı ve bu yüzden sunucularda daima yardımcı bulunup bu sorunları çözmeli ve yardımcıları gerektiğinde görevden almalı

Son düzenleme: