Ödemeli Sunucu Fikri (Anket)

Aşağıda açıklanan tarzda bir sunucu olsa bu sunucuya katılır mısın?

• Fiyatı daha ucuz olsa katılırım.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .

Darkhiden

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar , bugün bir konu hakkında sizden bir fikir almak istiyorum. Konuyu size aşağıda detaylı olarak açıklayacağım ve siz kendi fikirlerinizi söyleyeceksiniz. Belki bu konuşmamızdan sonra yeni bir sunucu tarzı doğacak ülkemizde. Bilemeyiz belki de bu fikir saçma . Neyse çok uzattım sizi konuya davet ediyorum :şapka:

Ödemeli Sunucu Nedir ?
Ödemeli sunucu sadece kayıtlı kullanıcıların girebildiği , sunucu içerisinde hiçbir paralı üyeliğin (VIP , Diamon Üyelik , vs...) satılmadığı herkesin eşit olarak oyuna başladığı ve eşit olarak sunucudaki oyununa devam ettiği bir çeşit World Of Warcraft tarzı oyun sunucusudur. Sunucunun en büyük + 'larını sayarsak şöyle sıralayabiliriz ;
  • Oyundaki herkes her zaman eşit haklara sahip olur , kimsenin kimseden üstülüğü maddi bir üyelik/eşya satılarak oluşturulmaz.Yani arkadaşlarınızla kendi kurduğunuz sunucuda oynuyormuş gibi olursunuz.
  • Sunucunun plugin ve fırsatlarından , haritanın bölgelerinden herkes yararlanabilir .
  • Oyunun akışını ve düzenini bozan insanlar sunucudan daha rahat uzaklaştırılır.Kuralları daha zor çiğnenir bu sayede sunucu içi düzen daha verimli olarak sağlanabilir.
  • Niyeti güzel bir şekilde oyun oynamak olmayan insanlar sunucuya katılmaya yeltenmezler , bu sayede sunucu içi huzur artar ve herkes zamanla bir biri ile akraba yakınlığına ulaşır.
  • Ayrıca sunucu kolay kolay kapanmaz çünkü zaten aylık olarak kullanıcı sayısına göre açık kalması için yeterli maddi geliri elde etmiş olur. Eğer kullanıcı sayısı düşerse slotlar azalır yani bir nevi her kullanıcı kendi slotunu almış olur bu sayede sunucu sadece slot arttırmaya ya da azaltmaya gider emek harcayan ve oyunu oynayan oyuncular olduğu sürece sunucu her zaman açık kalır.
  • Sunucuda oynayan 14 yaş altındaki dostlarımızın maddi ve manevi güvenliği sağlanmış olur, sunucu ortamı yetkililer tarafından kullanıcıları kötü alışkanlıklara / tartışmaya / aşırı küfre alıştırabilecek karaktere sahip diğer kullanıcıları engeller ve ayrıca 14 yaş altındaki dostlarımız oyuna ekstradan ayda 30-40-50₺ gibi VIP paketleri satın alabilmek için harçlıklarını yemeden içmeden biriktirmek ve velilerinden izinsiz para harcamak zorunda kalmazlar. Hatta böyle güvenli bir sunucuda çocuklarının oynamasını isteyen velileri onların bu aylık ücretini bile büyük ihtimalle karşılayacaklardır!
Evet sunucunun başlıca + yönleri bunlardır. " - " yönlerini sıralamamıza gerek yok sadece oyuncuların aylık olarak 5-10 ₺ gibi bir ücret ödemesi gerekir ancak bu oyuncu ortamı kalitesi için değer , mantıklı düşünürsek huzurlu ve herkesin eşit olduğu bir arkadaş ortamında oynamak için ayda 10₺ bile aslında ucuz bir rakam olabilir (Fiyatı nitrado hosting fiyatlarına göre belirledim bu fikri kullanacak arkadaşlar kendi politikalarını belirler).

Eğer bu şekilde herkesin eşit olduğu ,ilgilenilen ve rahatsız edici insanlardan arındırılmış , en önemlisi kendi yerinizin ücretini ödemeye devam ettiğiniz sürece sunucunun gerekirse ödeyen son kişi olan size özel olarak sunucuyu kapatmadan açık tuttuğu ve ilgilendiği aylık 10₺ yatırdığınız ve sıkı arkadaşlıklar kurduğunuz kaliteli bir sunucuda Survival oynamak isteseniz bu şekilde olan bir sunucuda oynar mısınız ? Ya da fiyatı ne kadar olsa oynarsınız ?

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
minecraft oyuncularının %80'i 12 yaş civarı asla ama asla tutmaz
sunucu açarken bence şöyle daha zevkli olur diye düşünmek yerine
oyuncuların yaş kitlesine göre yapmalısın

Darkhiden

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
minecraft oyuncularının %80'i 12 yaş civarı asla ama asla tutmaz
sunucu açarken bence şöyle daha zevkli olur diye düşünmek yerine
şöyle yaparsam daha iyi olur diye düşünmelisin :/
Öncelikle fikrin için teşekkür ederim . şu an sunucu kurmak gibi bir fikrim yok ancak aklımda böyle bir konsept vardı sadece minecraft oyuncularının tepkisini merak ettiğim için oluşturdum konuyu. Ve belki birilerini bu tarz sunucu açmaya yönlendiririm diye düşündüm. Dediğin gibi çoğunluk katılmaz ama zaten bu fikir sunucuda 1 kişi bile oynasa gelip oyunu oynayan insan(lar) ın , gerçek adillik isteyen oyuncular olması . Zaten günümüzdeki çoğu sunucunun mantığı paket sat kar elde et. Ben nasıl daha düzenli ve sanki en yakın arkadaşlarımızla oynadığımız tarzdan bir sunucu oluştururuz düşüncesi ile yaklaştım. Eğer farklı saatlerde online olan arkadaşlarımız olsa ortak para toplayıp sunucu kiralar orada oynardık o saatte online olan arkadaşlarımız ile birlikte düşüncesi aslında arkasında yatan fikrin tohumu diyebileceğim düşüncem :)

Edit : Yaş kitlesi için zaten bu fikir o yaş insanların maddi ve manevi güvenliği için daha uygun ancak senin de belirttiğin gibi o yaştaki insanlar bunu bu şekilde düşünmeyecek belki ancak düşünenler de çıkacak . Özellikle ailesi ile konuştuğunda ailesi de 2 yönden de rahat olacak çocuğu için (bence).

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Öncelikle fikrin için teşekkür ederim . şu an sunucu kurmak gibi bir fikrim yok ancak aklımda böyle bir konsept vardı sadece minecraft oyuncularının tepkisini merak ettiğim için oluşturdum konuyu. Ve belki birilerini bu tarz sunucu açmaya yönlendiririm diye düşündüm. Dediğin gibi çoğunluk katılmaz ama zaten bu fikir sunucuda 1 kişi bile oynasa gelip oyunu oynayan insan(lar) ın , gerçek adillik isteyen oyuncular olması . Zaten günümüzdeki çoğu sunucunun mantığı paket sat kar elde et. Ben nasıl daha düzenli ve sanki en yakın arkadaşlarımızla oynadığımız tarzdan bir sunucu oluştururuz düşüncesi ile yaklaştım. Eğer farklı saatlerde online olan arkadaşlarımız olsa ortak para toplayıp sunucu kiralar orada oynardık o saatte online olan arkadaşlarımız ile birlikte düşüncesi aslında arkasında yatan fikrin tohumu diyebileceğim düşüncem :)
yani survivali kimse sevmez herkes dövüş savaş istiyor yapıcaksan mod'lu yapacan :D

Darkhiden

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
yani survivali kimse sevmez herkes dövüş savaş istiyor yapıcaksan mod'lu yapacan :D
Ahaha :yastık: Hem dövüş alanları olsa hemde survival :sinsi: Yani kurulan sunucunun içindeki oyun türü zaten seçilebilir , önemli olan hani sunucudaki insanların katılma prensibi :D

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence kimse gelmez. Kimsin, nesin, sunucun kaliteli mi ? gibi sorular sorulur. Ve kimse katılmaz.
Ayrıca vip ler sunucu düzenini anlattığın kadar bozmuyor. (Kaliteli serverlerde.)

Darkhiden

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Bence kimse gelmez. Kimsin, nesin, sunucun kaliteli mi ? gibi sorular sorulur. Ve kimse katılmaz.
Ayrıca vip ler sunucu düzenini anlattığın kadar bozmuyor. (Kaliteli serverlerde.)
Açacak kişi ilk ay ücretsiz yapsa bence ilk dediğin sorun çözülür ortamı gören devam etmek isteyebilir. Ne kadar düzeni bozmasa da oyunda o paketi alanlar belli konularda daha özgür oluyorlar zaten işin mantığı da bu , ben daha farklı düşündüm ama çoğu kişi standart sunuculara alışmış sanırım . Vaktim olsaydı böyle bir fikir denerdim ancak arkadaşlar burada sormak istediğin başkaları oynar mı ? Değil siz böyle bir sunucuda oynar mısınız ?

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Kapatılmasının nedeni sunucunun kullanıcıya uygun olmaması mı yoksa ödeme modelinin olması mı ?

Kapatılan sunucu yanlış hatırlamıyorsam ilk 30 gün bedava erişime de izin veriyordu, forumda reklamları da olduğunu hatırlıyorum ona rağmen, boştu.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Haklısın, misal sunucuyu ücretli abonelik olarak ayarlamak yerine şöylede yapabilirsin: Herhangi bir itemi özelliği yine parayla satarsın fakat bu iteme/özelliğe herhangi bir oyuncuda birşekilde erisebilir sekilde yaparsan yine adaletli bir sunucu olur.

alican111

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
@Dpelqpleq denen aşırı sinir bozucu arkadaş yine benle aynı düşünceyi paylaşıyor.Ama ben 15 kişiden fazla online alıyorsa şahsen gelirdim.15 kişiden fazla olması kaliteli olduğunu gösterir yoksa kimse parayla girmez o sunucuya.O sunucuya giren adam küfür etmez.Eğerki belli bir kitle oluşursa ve fiyatıda uygun olursa şahsen gelirim.Ancak böyle bir kitleye ulaşman zor değil imkansız.Ha yabancı bir kesimde ün yaptıktan sonra yaparsan 30 online alırsın açıkçası.Güzel olurmu...Bal gibi olur.

Not: Dpelqpleq adlı arkadaşın sinir bozucu olmasının sebebi hep benle aynı şeyi düşünüyor.Komplo hazırlıcam artık buna komplo.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
@Dpelqpleq denen aşırı sinir bozucu arkadaş yine benle aynı düşünceyi paylaşıyor.Ama ben 15 kişiden fazla online alıyorsa şahsen gelirdim.15 kişiden fazla olması kaliteli olduğunu gösterir yoksa kimse parayla girmez o sunucuya.O sunucuya giren adam küfür etmez.Eğerki belli bir kitle oluşursa ve fiyatıda uygun olursa şahsen gelirim.Ancak böyle bir kitleye ulaşman zor değil imkansız.Ha yabancı bir kesimde ün yaptıktan sonra yaparsan 30 online alırsın açıkçası.Güzel olurmu...Bal gibi olur.

Not: Dpelqpleq adlı arkadaşın sinir bozucu olmasının sebebi hep benle aynı şeyi düşünüyor.Komplo hazırlıcam artık buna komplo.
Aynı fikirde olduğumuzu birtek bu konuda gördüm. Bu arada komplo derken şey gibimi ımm do re mi fa sol la ley LO si do (this is mahmut tuncer version).

alican111

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Aynı fikirde olduğumuzu birtek bu konuda gördüm. Bu arada komplo derken şey gibimi ımm do re mi fa sol la ley LO si do (this is mahmut tuncer version).

Aynı fikirde olduğumuz zaman "Zaten adam yazmış boşver yazmıyım" diyorum başka konuya geçiyorum.Ordada seni görüyorum.Böyle domino taşı gibi oluyor.