INTEL Gaming Bilgisayar Topladım (Alıyorum Son Söz Sizde)

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynı şeklide i5 4460 işlemci koysaydın zaten aralarında pek fark yok fakat i5 4460 1150 soket olduğundan H97 gibi iyi anakartlar kullanabilirdin.
Edit: RAM olarak iki tane 4GB'lık kullansaydın çift kanal çalışır ve daha hızlı olurdu.

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Ben bu dönemde boşu boşuna Skylake'e para basılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca LGA1151 uyumlu olmayan soğutucular işlemciyi bükebilir. Aman dikkat. Sana daha uygun bir sistem toplayabilirim istersen?

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben bu dönemde boşu boşuna Skylake'e para basılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca LGA1151 uyumlu olmayan soğutucular işlemciyi bükebilir. Aman dikkat. Sana daha uygun bir sistem toplayabilirim istersen?
Uyumlu olmazsa zaten zarar verir de uyumlu olsa bile skylake işlemciler normalden daha ince olduğu için ağır soğutucular da bükebiliyor aynı zamanda.

xUfuky

Hayat Çok Sıkıcı.
En iyi cevaplar
0
Aynı şeklide i5 4460 işlemci koysaydın zaten aralarında pek fark yok fakat i5 4460 1150 soket olduğundan H97 gibi iyi anakartlar kullanabilirdin.
Edit: RAM olarak iki tane 4GB'lık kullansaydın çift kanal çalışır ve daha hızlı olurdu.
RAM'i aslında 16 GB Çift modül yapmayı düşündüm. sence yapmalımıyım?

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
RAM'i aslında 16 GB Çift modül yapmayı düşündüm. sence yapmalımıyım?
16GB şu an çok gerekli değil, 8GB yeterli. Ancak 2-3 yıl sonra 8GB ortalamanın üstünde değil, ortalama RAM miktarı olacaktır, yani şu an 8GB yapıp 2-3 yıl sonra bir adet 8GB'lık eklemek mantıklı olacaktır. Eğer böyl bir planın varsa ve anakartında yalnızca 2 RAM slotu varsa şimdilik tek slot koymak daha mantıklı olur. Bu ihtimali düşünmemiştim :)

xUfuky

Hayat Çok Sıkıcı.
En iyi cevaplar
0
16GB şu an çok gerekli değil, 8GB yeterli. Ancak 2-3 yıl sonra 8GB ortalamanın üstünde değil, ortalama RAM miktarı olacaktır, yani şu an 8GB yapıp 2-3 yıl sonra bir adet 8GB'lık eklemek mantıklı olacaktır. Eğer böyl bir planın varsa ve anakartında yalnızca 2 RAM slotu varsa şimdilik tek slot koymak daha mantıklı olur. Bu ihtimali düşünmemiştim :)
Ekran Kartı ile Kasayı Upgrade yaptım son hali bu iki parça ve yukarıdaki liste

Ekran Kartı : MSİ R9 380 (4 GB 256 BİT) TwinFrozrGaming

CORSAIR CARBIDE SERİSİ WAMP/SPEC-01 80PLUS 550W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA