Zaten açmaya çalıştım, "JakkitTurkey" isimli bir projemiz vardı ve forumu da açtık. Tabi ki 2. ayını dolduramadan sitede neredeyse hiç satış bile yapamadan forumu kapattık. Ne yazık ki bunu yapmanız pek mümkün değil çünkü Türkiye'de Minecraft oynayan herkes forumun ne olduğunu bilmiyor ki bilse bile istenen kitleye ulaşmak çok zor. SpigotMC'de sadece Amerikanlar İngilizler gezmiyor Türkler bile artık eklentilerini oraya paylaşıyor orada iş yapıyor ki bende artık böyle yapıyorum Türkiye'de ne yazık ki bu işi yapanlara gerekli değer ne maddi ne manevi olarak verilmiyor bu yüzden bu işlerde iyi olan kimseler ya yabancı piyasaya açılıyor ya da sunucu açıyor. Bu kişileri de gönüllü olarak toplamanız çok zor ki siz bu kişilere maddi veya manevi destek vermeden gelip de sizin açtığınız foruma eklenti koyacaklarına gider Spigot'a koyarlar. Ücretli eserlerimi hiçbir zaman Türkiye'ye paylaşmıyorum çünkü pozitif yorumlar alacağıma millet destek olacağına küfür eden bile çıkıyor. Türkiye'nin en büyük Minecraft forumlarından biri olan Forum Minecraft Türk hatta belki en iyisi olan sitede bile millet paralı bir şey paylaştığında ki ucuzsa zar zor 1-2 kişi alıyor. Ben şimdi şu eklentiyi Türkiye'de bu aynı fiyata koysam aynı miktarda para kazanır mıyım?
Böyle konular açmak yerine bu işi yapanlara destek olabilirsiniz, çünkü bu konunun bize ne bir yararı ne de başka bir katkısı var. Anlayın artık Türkiye'de bulunan insanlar her şeyi ucuza ve kolay yoldan sunucularını kastıracak ve açık olsa bile Skript denilen illet ile yapıyor, bu anlayış varken destek verilse de bir halt olmaz. Kendi ülkemle bu konuda utanıyorum, ne kadar utanmamak için çaba göstermiş olsam da geçmişte olmuyor. Bu arada diyeceksiniz tek başına yaparsanız tabi olmaz diye fakat bu projede 24 kişi vardı ve bir dönem
@ByNovem,
@CoffeeBeat,
@ZekiKos,
@Krumb069,
@Minecraftplayerr ve
@blackone1991 gibi birçok tanınan isim de bizimle çalıştı, sadece Java değil Skript yazarları da vardı bu projede ama olmuyor. Bu proje için ne bir maddi destek, ne bir manevi destek aldık kendi cebimizden döktük ne varsa yaptığıma da pişmanım. Burak biz bu projeye başlarken demişti Türkiye'de emeğe ekmek yok diye sende yabancı piyasaya geç diye fakat ben biraz geç akıllandım. Ülkem bana destek çıkacağına yabancılar çıkıyor sonra biz suçlu oluyoruz. Bu konuyu açan arkadaş sen bile bize destek olacağına hakaret ediyorsun. FeatherBoards'u yazan ve senin için çalışacak birini bul da Türkiye'de sonra 45TL çokmuş dersin. Yabancılar ucuza bile paylaşıyor eklentileri siz değerini bilmiyorsunuz, eklenti yazmayı ve tam konfigürasyona sahip, MySQL'e bağlanabilen ve birçok eklentiye uyumlu olan eklentiye 45TL çok diyorsunuz ya ayıp hakikaten. Kısacası bu konu bile bu işi yapanlara hakaret, saygısızlıktır bu işin fiyatı ve değeri düşündüğünüzden fazladır. Çoğu kişinin bildiği aksine eklenti yazmayı bilen birisinin bile eklenti yazmak için, güzel bir şey yapabilmek için bir şey harcaması gerekir ve bu da
zamandır. Zaman paradan da her şeyden de daha önemlidir. Eğer ki senin benim zamanıma saygın yoksa, 45TL çok ise benim 22 saatlik çalışmama ben zaman harcamam kusura bakmasın kimse.
Sen FeatherBoards'ın daha güzel bir versiyonunu yaz ben seni zengin yaparım ulaşırsın bana canım ama bir özelliklerine tekrar bak derim.