PC Toplayacağım Sizlerden Yardım İstiyorum

zRedDragon

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar.Bu gün sizlere bir sorum olacak.Ben yakında pc özelliklerimi değiştirmek istiyorum ama maalesef pc toplama konusunda bilgim 0.Bilgisayarım laptop.Sizden ricam bu vereceğim linkte ki şeyler uyumlu olur mu vede bunlar için gerekli anakart nedir ? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Birde eğer uyumlu değilse uyumlu olanları bulup yazar mısınız rica etsem ?
Herkese iyi forumlar ve iyi günler dilerim :)

Kuchiyose

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
commodore 65 alabilirsin 10 yıldır kullanıyorum bir kötülüğünü görmedim

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle RAM'in laptop ram'i. Dolayısıyla masaüstüne takamazsın. Bu parçalar arasında tam bir uyumluluk sorunu oluşmaz. Asıl uyum anakart ve işlemci arasındadır. AMD den anlamam ama işlemcin ddr3 diye biliyorum, anakartı koy o zaman bakarız. Zaten neredeyse her işlemci ve ekran kartı birbiriyle uyumludur. Darboğaz olmadıkça sorun da yoktur :)

zRedDragon

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle RAM'in laptop ram'i. Dolayısıyla masaüstüne takamazsın. Bu parçalar arasında tam bir uyumluluk sorunu oluşmaz. Asıl uyum anakart ve işlemci arasındadır. AMD den anlamam ama işlemcin ddr3 diye biliyorum, anakartı koy o zaman bakarız. Zaten neredeyse her işlemci ve ekran kartı birbiriyle uyumludur. Darboğaz olmadıkça sorun da yoktur :)
Zaten masaüstü kullanmıyorum ._. :D Birde yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Anakart ın uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten masaüstü kullanmıyorum ._. :D Birde yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Anakart ın uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
Anakart'ın soketi ile işlemcinin soketlernin aynı olması gerekmekte. Mesela bu işlemci AM3+ soket, anakartıın da AM3+ sokete sahip olması gerek. Yanlız bilmiyorum doğru mu anladım da eğer bunları laptop'a takmayı planlıyorsan imkansız bir şey. Laptop'ların 99%'unda işlemci anakarta lehimlidir, teoride bunu değiştirmek mümkün olsa da imkansız gibi birşeydir. Yine erkan kartı da laptopların 80%'inde anakarta lehimlidir, yalnız bazılarında sökülebilir. Sökülebilse bile, buy masaüstü ekran kartını soğutman mümkün değil, mobil ekran kartı bulmalısın. Ama üst düzey bir laptop değilse muhtemelen ekran kartın anakarta lehimlidir, Ben de ski laptop'ım için çok araştırdım, ama olmuyormuş :)