- En iyi cevaplar
- 0
Bütçe belirt 
Peki hocam mobil ekran kartı buldum diyelim bunlar da lehimli dediniz anakarta o zaman bizde lehimi keseriz ardından lehim teliyle tekrar lehimleriz olmaz mıAnakart'ın soketi ile işlemcinin soketlernin aynı olması gerekmekte. Mesela bu işlemci AM3+ soket, anakartıın da AM3+ sokete sahip olması gerek. Yanlız bilmiyorum doğru mu anladım da eğer bunları laptop'a takmayı planlıyorsan imkansız bir şey. Laptop'ların 99%'unda işlemci anakarta lehimlidir, teoride bunu değiştirmek mümkün olsa da imkansız gibi birşeydir. Yine erkan kartı da laptopların 80%'inde anakarta lehimlidir, yalnız bazılarında sökülebilir. Sökülebilse bile, buy masaüstü ekran kartını soğutman mümkün değil, mobil ekran kartı bulmalısın. Ama üst düzey bir laptop değilse muhtemelen ekran kartın anakarta lehimlidir, Ben de ski laptop'ım için çok araştırdım, ama olmuyormuş![]()
O lehimleri düzgünce söken cihazlar var, bazı teknik servislerde bulabilirsin fakat onlar genelde arıza durumunda kullanılıyor ve yine aynı chipset takılıyor. Ama bu yöntem sağlıklı olmuyor pek. Elle lehim de biraz sıkıntılıPeki hocam mobil ekran kartı buldum diyelim bunlar da lehimli dediniz anakarta o zaman bizde lehimi keseriz ardından lehim teliyle tekrar lehimleriz olmaz mı![]()
Şimdi aklıma bir şey geldi bizim evde eski püskü bir masaüstü var.Acaba internetten parçaları falan satın alsam buna yerleştirsem laptop pc yi de tatile falan gideceğim zamn yanımda götürsem olur mu dersinizO lehimleri düzgünce söken cihazlar var, bazı teknik servislerde bulabilirsin fakat onlar genelde arıza durumunda kullanılıyor ve yine aynı chipset takılıyor. Ama bu yöntem sağlıklı olmuyor pek. Elle lehim de biraz sıkıntılıOrda birbirine çok yakın 1000den fazla bacak var
![]()
İstersen 0dan sistem topla upgtrade yerine bütçen ne kadar.Şimdi aklıma bir şey geldi bizim evde eski püskü bir masaüstü var.Acaba internetten parçaları falan satın alsam buna yerleştirsem laptop pc yi de tatile falan gideceğim zamn yanımda götürsem olur mu dersiniz![]()
Şuanlık bütçe tam olarak belirli değil zaten haziran yada temmuz aylarında değiştireceğim zaten temmuz ayın da da konu açarım merak etmeİstersen 0dan sistem topla upgtrade yerine bütçen ne kadar.
Tamam beni de etiketlersen sevinirim. Yardımcı olabilirim ben de topladım yeni sistem baya araştırdım öğrendimŞuanlık bütçe tam olarak belirli değil zaten haziran yada temmuz aylarında değiştireceğim zaten temmuz ayın da da konu açarım merak etme![]()