Neden ? [Beyin Fırtınası]

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Neden biz yaşıyoruz ? Neden bir işte çalışıp para kazanıp, üremeyi amaçlıyoruz sadece ?

Yaşamamızın amacı ne, kimsenin bize ihtiyacı yok ? Biz nasıl başladık ? Öldükten sonra neler olacak ?

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

cavabı, zâriyât sûresi'nin 56. âyet-i kerîmesinde verilmiş olan sorudur. allahu teâlâ zâriyât sûresi'nin 56. âyet-i kerîmesinde insanın yaratılış nedeninin kendisine (allah'a) kulluk etmek olduğunu belirtir.

Peki neden bize ihtiyacı olsun ki, Allah sonsuz güç ve rahman sahibidir bizim yartılışımızın asıl amaçları nelerdir çok düşünüyorum bu soruyu cıldırmak üzereyim, dinime karşı gelmem ve gelemem haşa. Fakat sizce bu sorumda haksız mıyım siz neler düşünüyorsunuz ?

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Neden Butür Konular Açıyoruz ?
Neden Değişik Düşünceleri Düşünerek Zaman Kaybediyoruz ?
Neden Para Var Hayatta Neden Forumda Özel Üyesin Sen ?
GG

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
GG
Her şeyin bir nedeni olmak zorunda mı acaba o da var ? Peki biz neden bu akdar iyi donanımda yaratılmış canlılarız ? Bunun tesadüf olmasına inanamam tabi ki fakat yaratılışın asıl amacı neydi bunu merak ediyorum ben ?

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yaşadığını ya da var olduğunu nereden biliyorsun ? Gerçek olduğundan, dokunduğun şeylerin gerçek olduğundan ne kadar eminsin ki bu var oluşu sorguluyorsun ?

Bkz.

Bkz.

Bkz.

Düşünmeden düşünün bence.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Yaşadığını ya da var olduğunu nereden biliyorsun ? Gerçek olduğundan, dokunduğun şeylerin gerçek olduğundan ne kadar eminsin ki bu var oluşu sorguluyorsun ?

Bkz.

Bkz.

Bkz.

Düşünmeden düşünün bence.
Kime göre gerçek neye göre gerçek o da var mesela ? Belki hepimiz rüyadayız bu da bir alternatif, teşekkürler. Bir sorum daha olacak, ''madem kaderimiz/hayatımız biz daha doğmadan önce yazılmış (ne yapacağımız, ne günah işleyeceğimiz ya da ne iyilik yapacağımız) neden yaşıyoruz?''

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
GG

Neden Kopyalanmamış Şeyleri Kötülüyorsun?
Neden Bir Şeyler Kopyalayarak Zaman Kaybediyorsun ?
GG

Evrenin düzeni saçmadır ve konuşmaya bile değmez. Her insan Mahmut Tuncer kadar iyi halay çekebilmek için dünyaya gelmiştir. Bu yüzden boş zamanlarımızda ''Kar gördüm kaydım'' türküsünü dinleyip kendimizi yerden yere atmalıyız.
Not: Ateist ve Absürdist beyanı

Önemli Dipnot: Tabii ki bu yaşamda Mahmut Tuncer kadar iyi halay çekmeyi amaç edinmeyin. Birilerine faydanızın dokunmasını amaç edin. Hiç değilse siz gebermeden önce insanlar sizden faydalanmış olur.
Dipnot: Beyin fırtınası sonradan geyik muhabbetine döndüğünden önerilmez.

Daha da dipnot: ''Bu tarihte insanlar düşünmeye başladığı zaman dinler yok olmaya veya değişmeye başladı''
Cehennemin dibindeki dipnot: Şu videoyu mu izledin:

Son düzenleme:

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Dün gece bende yatarken düsündüm bi, bu konularda cok derine inmeyi severim. Dedim icimden ulan biz ölücez ya yokluk olucak sleep mode yada su birçok kisinin inandığı cennet cehennem olayı. Eğer gercektende öyle cıkarsa yandım ben burada zaten sürünüyoruz oraya gidicez bide haslıcaklar ohoo. Yaratıcı birde bizim yerimize gecsin baska bir varlık onu yönetsin bakalım nasılmıs. İsim gücüm yok birde kulluk edicem öylemi. Her varlık esittir.
Not: Deist beyanı

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Dün gece bende yatarken düsündüm bi, bu konularda cok derine inmeyi severim. Dedim icimden ulan biz ölücez ya yokluk olucak sleep mode yada su birçok kisinin inandığı cennet cehennem olayı. Eğer gercektende öyle cıkarsa yandım ben burada zaten sürünüyoruz oraya gidicez bide haslıcaklar ohoo. Yaratıcı birde bizim yerimize gecsin baska bir varlık onu yönetsin bakalım nasılmıs. İsim gücüm yok birde kulluk edicem öylemi. Her varlık esittir.
Not: Deist beyanı
Bir de şöyle bir olay var öldükten sonra ne bekliyor bizi ? Yaşamak yerine hepimiz direk ölsek mesela? Belki daha iyi bir son var belki de hayat diye bir kavram da yok ?

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Her şeyden bir neden yada bir beklentiniz oldu mu yaşam çok çekilmez olur. Beyin fırtınasına gerek yok. Yormayın beyin soğancıklarınızı :ayran:

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Neden Kopyalanmamış Şeyleri Kötülüyorsun?
Neden Bir Şeyler Kopyalayarak Zaman Kaybediyorsun ?
GG

Evrenin düzeni saçmadır ve konuşmaya bile değmez. Her insan Mahmut Tuncer kadar iyi halay çekebilmek için dünyaya gelmiştir. Bu yüzden boş zamanlarımızda ''Kar gördüm kaydım'' türküsünü dinleyip kendimizi yerden yere atmalıyız.
Not: Ateist ve Absürdist beyanı

Dipnot: Beyin fırtınası sonradan geyik muhabbetine döndüğünden önerilmez.

Daha da dipnot: ''Bu tarihte insanlar düşünmeye başladığı zaman dinler yok olmaya veya değişmeye başladı''
Cehennemin dibindeki dipnot: Şu videoyu mu izledin:
Oturdum hayatı sorguluyorum mutlu musun

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0