Neden ? [Beyin Fırtınası]

TimarliSipahi

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Düşünme eğilimi genç yaşlarda başlar. Düşünme aktivitesi eğitilmelidir ki ileri yaşlarda beyin paslanmasın.

Soruna gelirsek, eğer işçi-patron ilişkileri Türkiye içindeyse hiçbir şey yapamazsın çünkü patron ilahi bir güçtür ve seni evine götürdüğün ekmekten edebilir.

Edirne'den çıkıp bir 1200 km batıya gidince işler değişiyor. Burada patron her zaman diken üstündedir çünkü sendikalar ve işçi kolektifleri işçiyi korur, siyasi ve ekonomik güç işçilerindir. İşçilere 3 dakika tuvalet izni verildiği için patronlarını rehin alan işçilerle alakalı bir film vardı. Bulursam yollarım.

Altını çizeyim. Düşünmeyin demedim. Böyle konuları düşünmeyin dedim. Fakat benimkisi bir tavsiyeden ibarettir.

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cennet'te onunla beraber olmamızı istemiştir. Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan

Cennette onunla birlikte olmamızı isteseydi bizi direkt olarak cennette yaratırdı ve bu dünyaya getirmezdi
Tanrı hangi sorunla karşılaşacak da onu durduracak? Sonsuz güçte değil miydi hani? Üflese Şeytanı yok ediyor madem neden etmedi? Tanrı kullarının kötülüğünü mü düşünüyor?

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yalnız genel olarak hayvan veya herhangi bir canlıyı cansız varlıktan ayıran tek şey, yani üreme(türü devam ettirme) tek amaçtır*
Tek amacın üreme olduğu için bunların nedenini de bulamazsın*
Eğer ki soyun tükenmesini engelleyecekse bu neden, bütün tür bunu arar ama şu an bize lazım değil ki sadece işsizler arıyor*

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu sınırlı beyinle sınırsız bir şeyi sorgulayınca fatal error vermesi normal tabi, şimdilik istenileni uygulamakla yetinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında yine düşüneceğiz tabi ama Allah'ın kararlarını onun size verdiği şeyle sorgulamak mümkün gözükmüyor.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Cennette onunla birlikte olmamızı isteseydi bizi direkt olarak cennette yaratırdı ve bu dünyaya getirmezdi
Tanrı hangi sorunla karşılaşacak da onu durduracak? Sonsuz güçte değil miydi hani? Üflese Şeytanı yok ediyor madem neden etmedi? Tanrı kullarının kötülüğünü mü düşünüyor?
O cümleden sonra belirttim ben, okumadın galiba;
Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan. Evet normalde Cehennem diye bir kavram olmayacaktı ve biz bilmeyecektik. Ancak şeytan Allah'a, yok olmadan önce sunmuştur; Sen beni öldürme, eğer yarattığın kullara güveniyorsan, beni öldürme demiştir. Şeytan, ben senin kullarını dininden soğutabilirim demiş, onları kendi yanıma çekebilirim demiş. Ve benim için Cehennemi var et buyurmuş. Allah kullarına güvendiğini belirtip ve onun için bu Evreni yaratıp Dünya'yı oluşturmuştur. Burayı bizi bir imtihana sokmak için yaratmıştır.

zombiespaceman1

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence İslam'a inanılmasa bile bir tanrı olduğu açık.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Ya o değilde evren ne kadar muazzam hic hata yok benim onu aklım almıyor, biz blok oyununda bile bug bırakabilirken dünyayı bu duruma getiren varlık öyle bir yer yapmıs ki koca dünyanın herhangi bir yerinde chunkta falanda kalmıyoruz yani chunkfix olayı falanda yok zamanımızı kaybettiricek güzel yani.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu sınırlı beyinle sınırsız bir şeyi sorgulayınca fatal error vermesi normal tabi, şimdilik istenileni uygulamakla yetinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında yine düşüneceğiz tabi ama Allah'ın kararlarını onun size verdiği şeyle sorgulamak mümkün gözükmüyor.

Lan oğlum bazen çok mantıklı konuşuyorsun.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Konunun özeti gibi bir şey oldu ellerine sağlık. Ben de katılıyorum sanırım aradığım cevap da tam olarak buydu. İnsan beyni kainattaki tüm varlıkları ve olayları kavrayacak genişliğe sahip değildir. İnsanevi sıfatlarla nitelendirilemeyecek, beynimizin ötesinde duran şeyleri asla keşfedemeyeceğimizi düşünüyorum. Tabi ki beyin size neden verildi düşünün diye ... :)

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yaşadığını ya da var olduğunu nereden biliyorsun ? Gerçek olduğundan, dokunduğun şeylerin gerçek olduğundan ne kadar eminsin ki bu var oluşu sorguluyorsun ?

Bkz.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bkz.

Bkz.

Düşünmeden düşünün bence.
Fizik açısından mesafe olarak varsayılan paradoxlar varsayım olarak yine çürütülüyor ki fizikte en küçük pozitif sayı 10^-34*
Diğerkilerine bakmadım hiç .-.

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O cümleden sonra belirttim ben, okumadın galiba;

Okudum. Eğer Allah şeytanı yok etmemişse ve bunu kullarına güvendiği için yapmışsa, ayrıca kullarının da kendisine ''ihanet'' edeceğini biliyorsa (Ki her şeyi biliyorsa onu da bilir) neden şeytana o şekilde bir söz vermiş ? (Söz verme derken cevap olarak da anlaşılabilir. Tanrı sonsuz güçte bir varlıksa her söylediği doğrudur ve sözdür, hatta insanların yemininden daha büyük bir yemindir.)

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer tekniken düşünecek olursak her insan cahildir yani düşünmenin sınırları vardır.

Düşünmenin sınırları vardır. Ama zaman geçtikçe düşünme sınırı da genişler ve -Nikola Tesla abinize göre- böylece imkansız diye nitelendirilen bir şeye varar ve başka bir imkansız yaratır.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Okudum. Eğer Allah şeytanı yok etmemişse ve bunu kullarına güvendiği için yapmışsa, ayrıca kullarının da kendisine ''ihanet'' edeceğini biliyorsa (Ki her şeyi biliyorsa onu da bilir) neden şeytana o şekilde bir söz vermiş ? (Söz verme derken cevap olarak da anlaşılabilir. Tanrı sonsuz güçte bir varlıksa her söylediği doğrudur ve sözdür, hatta insanların yemininden daha büyük bir yemindir.)
Kendin de belirtiyorsun :D "İhanet"
İhaneti şeytanın kışkırtmasından dolayı ederiz biz. Yani Allah şeytana sana kıyamet gününe kadar müllet, eğer benim kullarımı dinden çıkartabiliyorsan, bana uymasını engelleyebiliyorsan, bana ihanet etmesini sağlayabiliyorsan, o kullarımı da seninle beraber cehenneme sokacağım ancak cehennem de sen olmayacaksın. Evet şeytan cehennem de olmayacak, şeytan yok olacak. Kıyamet günü.
Şimdi ben sana veya bir başkasına namaz kıl dediğimde içinizde bir kıprışma olur. Şeytan işte. Sana üşengeçlik verir. Bütün tembelliklerin anası şeytandır. Ancak şeytan olmasaydı rahat rahat giderdin ve namazını kılardın. Hadi diyelim namazı da kılabilme aşamasına geldin, şeytan bu sefer sana acele ettirir ve Allah bunu kabul etmez tamam bunu da geçtik şeytan senin burnuna üfler ve senin uykun gelir, Allah namazda çok esneyenleri sevmez. Yani bunlar şeytanın işleri. Mesela bir örnek vereyim. Hz.Cebrail(as) Allah için bizim zamanımıza göre milyonlarca yıl namaz kıldı ve Allah'a söyledi ki; Ben bu kadar namaz kılıyorum bana (atıyorum) 10 sevap yazıyorsun, bir kulun namaz kılıyor ona 1000 sevap yazıyorsun, Neden ? Diye sormuş. Allah ise ona şöyle cevap verdi; Benim kullarım şeytanı yenerek namaz kılıyor. Bu sebepten demiş. Yani biz bu dünya da ölçülüyoruz. En güçlümüz dinin hükümlerine en fazla uyan, Allah'a en fazla itahat edendir. En güçsüzümüz ise Allah'a itaat etmeyen, kötülük seven bir karekterdir. Şeytanın 70.000 çocuğu vardır. Ve bir kısmını bize musallat etmiştir. Ve şeytan (videoda da geçiyor) gençlerle çok iyi anlaştığını belirtir, çünkü en çok ateist gençlerden çıkar.