Dantero
Elmas Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Diyorum ya bu dünya yalan..Onlar o şekilde sınanıyor fakat zengin olup da rahat bir hayat süren adam ile afrikada sürünüp de cennete girecek kadının ne sucu var mesela ?
Diyorum ya bu dünya yalan..Onlar o şekilde sınanıyor fakat zengin olup da rahat bir hayat süren adam ile afrikada sürünüp de cennete girecek kadının ne sucu var mesela ?
Düşünme eğilimi genç yaşlarda başlar. Düşünme aktivitesi eğitilmelidir ki ileri yaşlarda beyin paslanmasın.
Soruna gelirsek, eğer işçi-patron ilişkileri Türkiye içindeyse hiçbir şey yapamazsın çünkü patron ilahi bir güçtür ve seni evine götürdüğün ekmekten edebilir.
Edirne'den çıkıp bir 1200 km batıya gidince işler değişiyor. Burada patron her zaman diken üstündedir çünkü sendikalar ve işçi kolektifleri işçiyi korur, siyasi ve ekonomik güç işçilerindir. İşçilere 3 dakika tuvalet izni verildiği için patronlarını rehin alan işçilerle alakalı bir film vardı. Bulursam yollarım.
Cennet'te onunla beraber olmamızı istemiştir. Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan
O cümleden sonra belirttim ben, okumadın galiba;Cennette onunla birlikte olmamızı isteseydi bizi direkt olarak cennette yaratırdı ve bu dünyaya getirmezdi
Tanrı hangi sorunla karşılaşacak da onu durduracak? Sonsuz güçte değil miydi hani? Üflese Şeytanı yok ediyor madem neden etmedi? Tanrı kullarının kötülüğünü mü düşünüyor?
Ancak bir sorunla karşılaşmıştır. Şeytan. Ona kulluk etmekten vazgeçip bizi kıskanan şeytan. Evet normalde Cehennem diye bir kavram olmayacaktı ve biz bilmeyecektik. Ancak şeytan Allah'a, yok olmadan önce sunmuştur; Sen beni öldürme, eğer yarattığın kullara güveniyorsan, beni öldürme demiştir. Şeytan, ben senin kullarını dininden soğutabilirim demiş, onları kendi yanıma çekebilirim demiş. Ve benim için Cehennemi var et buyurmuş. Allah kullarına güvendiğini belirtip ve onun için bu Evreni yaratıp Dünya'yı oluşturmuştur. Burayı bizi bir imtihana sokmak için yaratmıştır.
Bence İslam'a inanılmasa bile bir tanrı olduğu açık.Cennette onunla birlikte olmamızı isteseydi bizi direkt olarak cennette yaratırdı ve bu dünyaya getirmezdi
Tanrı hangi sorunla karşılaşacak da onu durduracak? Sonsuz güçte değil miydi hani? Üflese Şeytanı yok ediyor madem neden etmedi? Tanrı kullarının kötülüğünü mü düşünüyor?
Bu sınırlı beyinle sınırsız bir şeyi sorgulayınca fatal error vermesi normal tabi, şimdilik istenileni uygulamakla yetinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında yine düşüneceğiz tabi ama Allah'ın kararlarını onun size verdiği şeyle sorgulamak mümkün gözükmüyor.
Konunun özeti gibi bir şey oldu ellerine sağlık. Ben de katılıyorum sanırım aradığım cevap da tam olarak buydu. İnsan beyni kainattaki tüm varlıkları ve olayları kavrayacak genişliğe sahip değildir. İnsanevi sıfatlarla nitelendirilemeyecek, beynimizin ötesinde duran şeyleri asla keşfedemeyeceğimizi düşünüyorum. Tabi ki beyin size neden verildi düşünün diye ...Bu sınırlı beyinle sınırsız bir şeyi sorgulayınca fatal error vermesi normal tabi, şimdilik istenileni uygulamakla yetinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında yine düşüneceğiz tabi ama Allah'ın kararlarını onun size verdiği şeyle sorgulamak mümkün gözükmüyor.
Fizik açısından mesafe olarak varsayılan paradoxlar varsayım olarak yine çürütülüyor ki fizikte en küçük pozitif sayı 10^-34*Yaşadığını ya da var olduğunu nereden biliyorsun ? Gerçek olduğundan, dokunduğun şeylerin gerçek olduğundan ne kadar eminsin ki bu var oluşu sorguluyorsun ?
Bkz.Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Düşünmeden düşünün bence.
O cümleden sonra belirttim ben, okumadın galiba;
Eğer tekniken düşünecek olursak her insan cahildir yani düşünmenin sınırları vardır.
Kendin de belirtiyorsunOkudum. Eğer Allah şeytanı yok etmemişse ve bunu kullarına güvendiği için yapmışsa, ayrıca kullarının da kendisine ''ihanet'' edeceğini biliyorsa (Ki her şeyi biliyorsa onu da bilir) neden şeytana o şekilde bir söz vermiş ? (Söz verme derken cevap olarak da anlaşılabilir. Tanrı sonsuz güçte bir varlıksa her söylediği doğrudur ve sözdür, hatta insanların yemininden daha büyük bir yemindir.)