Beyin Fırtınası: Minecraft Kooperatifi

buracat

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Üzerinden biraz düşündüğüm bir konu var. Başlıktanda anlaşılacağı üzere bir topluluk fikri.
Fikrimin temeli küçük ve orta ölçekli sunucular için geçerli. Örneğin bir hub sunucu açıyoruz ve diğer sunucularımızı ona bağlıyoruz. Peki ya o lobi sunucu diğer serverlarda bağlanıp bir grup oluşturulsa?

Yani demem o ki hub server kurarken birden fazla serverimizi bir sunucuda birleştiriyoruz. Peki ya o birleştirdiğimiz sunucular başka birilerine ait serverlar olsa.

Bunu yapmakla sunucu sahiplerinin ne kazancı oluyor?
- DDOS ve BOT saldırılarından etkilenmiyor
- Ekstra olarak bir lobi için server maliyeti harcamıyor
- Kendine player kazanabiliyor.
- Üyelik; bu kooperatifin ortak websitesi olacağı için ekstra site masrafları yapılmıyor.

Player sunucuya bağlanıyor. Yan listede veyahut sanal menüde gözüken sunuculardan istediğine giriyor. Eğer serveri beğenmezse lobiye dönüp başka bir sunucu seçebiliyor.
Lobi; bir nevi sunucu listesi görevi üstleniyor.

Peki benim bu sistemi kurmamdaki kar ne?
şu an bir karım olmayacak evet fakat proje tutması dahilinde sadece masrafları karşılamak adına server sahiplerinden minimum düzeyde kira bedeli istenebilir.
Ancak şu an bu dediğim sistem için hiçbir ücret istenmeyecek yani bedava olacak.

Öneri, düşündüğüm sistem hakkında anlamadıklarınızı veyahut eklemek istediklerinizi konu altından iletebilirseniz sevinirm.
Böyle bir sistem kurulacağı vakit, dahil olmak isteyen server sahipleride yazarsa sevinirim.

Dediğim gibi, sadece bir fikir ve proje.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Bu denendi daha önce, sunucu sahipleri bir birlerine girdiler. Ortak bir isim altında toplanıp tek lobi ile sunucuları bağlayanların da iyi gitseler bile ömürleri kısa oldu. Ha fikir bakımından mantıklı, sonuçta avantajları var fakat bu ülkede ne kadar mümkün tartışılır. Peki sizin buradaki rolünüz nedir? Ara bulucu, garantör gibi mi?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğini çook uzun zaman önce bir servede gördü idim. 1 den fazla kişi server açmış mesela A serveri var tanımadığın birinin ve senin B serverin var. Senin serverindeki portal ile onun serverine onunki ile de seninkine gidilebiliyor :) Dediğin bu olsa gerek değilmi ?

buracat

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu denendi daha önce, sunucu sahipleri bir birlerine girdiler. Ortak bir isim altında toplanıp tek lobi ile sunucuları bağlayanların da iyi gitseler bile ömürleri kısa oldu. Ha fikir bakımından mantıklı, sonuçta avantajları var fakat bu ülkede ne kadar mümkün tartışılır. Peki sizin buradaki rolünüz nedir? Ara bulucu, garantör gibi mi?
Deneyenlerin forumda konusu var mı? Onların tecrübelerini paylaşmak isterim.
Ömrü kısa olmasının sebebi bence kurucu ortak kişilerde oluşması. Ben burda sistem yöneticisi olacağım ve herhangi bir ortağım olmayacak dolayı ben istemedikçe bu sistemde bozulma olmayacak.

Dediğini çook uzun zaman önce bir servede gördü idim. 1 den fazla kişi server açmış mesela A serveri var tanımadığın birinin ve senin B serverin var. Senin serverindeki portal ile onun serverine onunki ile de seninkine gidilebiliyor :) Dediğin bu olsa gerek değilmi ?
Evet fakat şöyle bir şey var. Portal değilde hani hubda elinde pusula ile seçim yapıyorsun o şekilde. Ayrıca yanda sunucuların kendi adları ve oyuncu kapasiteleri aynı şekilde olacak.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Ömrü kısa olmasının sebebi bence kurucu ortak kişilerde oluşması. Ben burda sistem yöneticisi olacağım ve herhangi bir ortağım olmayacak dolayı ben istemedikçe bu sistemde bozulma olmayacak.
Tebrikler, umarım istediğiniz gibi olur. İyi çalışmalar.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğiniz güzel olabilir :) Serverler arası köprü vaziyetinde bulunursun. Ancak o portallar fln için iyi bi lobi lazım :) hem önüne gelen server de orda olmayacaktır eminimki :D

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Daha yeni farkettim sen pusula ile olucak dediğin halde benim portal dediğimi :D. Yine de portal olsun portal candır ._.

Bişi değil :)

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
En iyi cevaplar
0
Ilerde bi projemi var bir kac arkadaş,planlarimizda buda var(daha gelişmiş bi hali)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tireman

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0

Evet fakat şöyle bir şey var. Portal değilde hani hubda elinde pusula ile seçim yapıyorsun o şekilde. Ayrıca yanda sunucuların kendi adları ve oyuncu kapasiteleri aynı şekilde olacak.
peki şeymi faction server sorumlusu creativ server sorumlusu bedwars server sorumlusu gibimi