Neler Oluyor Hayatta ?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cidden bir kaç gündür aklımı kurcalıyor :D. 2015 den 2016 ya geçtiğimizde nedense bilgisayar oyunları filmler falan bayağı bir gelişme gördüm :D. Sadece onlar değil forumumuz da öyle :D. Düşünceler bilgiler, yapılar, haritalar, komutlar, skriptler, üyeler ne istenirse. Biri geliyor biri daha gelişiyor saydıklarımdan :D. Bir arkadaşımız forum için "rönesans devrini yaşıyor" demişti. Aklıma takıldı ama hoşuma da gitti :D. Yalnız Rönesans olacaksa veya oluyorsa bir de ihtilal olması gerekir :D .

Hadi isyan edelim ._.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sevgili arkadaşım ilk önce "gelişme" kelimesini ele alalım. Sanırım gelişmeler iyi yönde olabileceği gibi kötü yönde de olabilir aslında hangi tarafta durduğun ve neyi tuttuğun ile alakalıdır "gelişme" mesela kanser hücresi gelişir ve daha güçlü bir hal alır bu kanser hücresi için iyidir fakat buna maruz kalan canlı için kötü bir durumdur. Ayrıca zaman sabit değildir bu yüzden hayatta bir ilerleme vardır ve hiç çaba harcamasanız bile her şey ilerler ve gelişir. Burada önemli olan iyi bir gelişme mi kötü bir gelişme mi ? Kime göre ve neye göre ?
İkinci olarak "Rönesans devrimini" ele alalım. Evet bu konuda haklı olabilirsiniz forum Rönesans devrimini yaşıyor olabilir. Ama Rönesans devri sanıldığı kadar da muhteşem değildir. Rönesans devrimi çökmüş ve karamsar bir toplumun daha önceden var olan "Eski Yunan" standartları ışığı altında bu ışığa yetişme ulaşma çabasıdır yani eskiden olan bir devri yaşamak isterken onun gölgesini yakalamaktır. Daha sonra bu devri yakalayıp geçebilirler tabii ama "gelişme" kelimesinde söylediğim gibi her şey ilerler ve bunun için bir çabaya gerek yoktur. Burada soracağımız soru ise ne kadar iyi bir devir yaşandığı ve yaşayanlara ne kadar özgürlükler tanındığı. Rönesans benzetmesini bu yüzden beğendim söyleyen arkadaş güzel söylemiş.
Son olarak forumdan bayağı bir zamandır uzak kaldım. Fakat biraz göz attıktan sonra eskisinden daha katı ve kast sistemine benzer bir sistem benimsendiğini gördüm. Tabii bu benim fikrim ama bu durumun foruma zarar vereceğini düşünüyorum. Eminim yetkili arkadaşlarım ellerinden gelen her şeyi yapıyorlardır ve onların yaptığı işe saygım var canı gönülden tebrik ediyorum onları.
Umarım Rönesans devrimini en iyi şekilde geçirir ve ulaşmak istediğiniz "Eski Yunan" devrine kısa sürede ulaşırsınız. Gerçi "Eski Yunan" döneminde yaşayanlar bilecektir, anlayacaktır farkı. Karşılıklı saygı ve hoşgörü olmadan zor bir dönem olur.
Saygılar, sevgiler ve İyi Forumlar.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sevgili arkadaşım ilk önce "gelişme" kelimesini ele alalım. Sanırım gelişmeler iyi yönde olabileceği gibi kötü yönde de olabilir aslında hangi tarafta durduğun ve neyi tuttuğun ile alakalıdır "gelişme" mesela kanser hücresi gelişir ve daha güçlü bir hal alır bu kanser hücresi için iyidir fakat buna maruz kalan canlı için kötü bir durumdur. Ayrıca zaman sabit değildir bu yüzden hayatta bir ilerleme vardır ve hiç çaba harcamasanız bile her şey ilerler ve gelişir. Burada önemli olan iyi bir gelişme mi kötü bir gelişme mi ? Kime göre ve neye göre ?
İkinci olarak "Rönesans devrimini" ele alalım. Evet bu konuda haklı olabilirsiniz forum Rönesans devrimini yaşıyor olabilir. Ama Rönesans devri sanıldığı kadar da muhteşem değildir. Rönesans devrimi çökmüş ve karamsar bir toplumun daha önceden var olan "Eski Yunan" standartları ışığı altında bu ışığa yetişme ulaşma çabasıdır yani eskiden olan bir devri yaşamak isterken onun gölgesini yakalamaktır. Daha sonra bu devri yakalayıp geçebilirler tabii ama "gelişme" kelimesinde söylediğim gibi her şey ilerler ve bunun için bir çabaya gerek yoktur. Burada soracağımız soru ise ne kadar iyi bir devir yaşandığı ve yaşayanlara ne kadar özgürlükler tanındığı. Rönesans benzetmesini bu yüzden beğendim söyleyen arkadaş güzel söylemiş.
Son olarak forumdan bayağı bir zamandır uzak kaldım. Fakat biraz göz attıktan sonra eskisinden daha katı ve kast sistemine benzer bir sistem benimsendiğini gördüm. Tabii bu benim fikrim ama bu durumun foruma zarar vereceğini düşünüyorum. Eminim yetkili arkadaşlarım ellerinden gelen her şeyi yapıyorlardır ve onların yaptığı işe saygım var canı gönülden tebrik ediyorum onları.
Umarım Rönesans devrimini en iyi şekilde geçirir ve ulaşmak istediğiniz "Eski Yunan" devrine kısa sürede ulaşırsınız. Gerçi "Eski Yunan" döneminde yaşayanlar bilecektir, anlayacaktır farkı. Karşılıklı saygı ve hoşgörü olmadan zor bir dönem olur.
Saygılar, sevgiler ve İyi Forumlar.
Tarih bilgisi için teşekkürler:şapka:
Gelişme kelimesini kötü bir manada kullanmadım aksine iyi manada kullandım.
"Rönesans" kelimesini dememin amacı avrupada ki fransız ihtilalinden sonra bilim sanat gibi dallarda gelişim gösterdiler. Zaten yazımda da belirttim "yapılar skriptler haritalar......" diye. :)
İyi forumlar.

Şakadan şuraya "Föşix hoşbeş bize füze atiy" yazacağım ve sonra da uyarı alacağım. Hazreti Hoşbeş moderatör arkadaşlarını konuşmaya davet edecek. Ben kendimi savunmaya çalışırken onlar konuşmaya gelmeyince trollemeye başlayacağım ve iki hafta "İyi tatiller" sebebiyle ban yiyeceğim o yüzden hiç kalkışmıyorum :(

Canım sucuk çekti :(

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
En son incide en/sest hikaye okuyodum ne ara geldim buraya :ha:
Neyse! Sana katılıyorum bu aralar forumdaki arkadaslarda bi ışık, bi girisimcilik var. Böyle fikirler kodlamalar şarıl şarıl akıyor.
https://forum.gamer.com.tr/konu/sk-istek-vip-hosgeldin.322577/
İyi iyi güzel. Herhalde bi tarikat var, ve bu insanların dış dünyayla bağlantısı yok. Bir sekilde foruma girebiliyorlar fakat google'danda haberleri yok, diye, tahmin, ediyorum. :huh: :rank: