Linüx - Sevimli Penguen TUX

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0

Linüx işletim sistemi
Helsinki Üniversitesi'nin parlak bir öğrencisi olan Linus Torvalds, 1991 yılında yeni bir işletim sisteminin ilk sürümünü geliştirmeyi başardı. Ancak Linux adını verdiği bu işletim sisteminin 13 yıl sonra Microsoft'un Windows sürümlerine karşı önemli bir alternatif olabileceğini herhalde kendisi bile düşünmemişti. Şimdi gelin, bilgisayar kullanıcılarının büyük ilgi gösterdikleri Linux'u daha yakından tanımaya başlayalım.

Peki ya Linüx Nedir ?
Linux, serbestçe dağıtılabilen, çokgörevli, çok kullanıcılı UNIX işletim sistemi türevidir. Linux, İnternet üzerinde ilgili ve meraklı birçok kişi tarafından ortak olarak geliştirilmekte olan ve başta IBM-PC uyumlu kişisel bilgisayarlar olmak üzere birçok platformda çalışabilen ve herhangi bir maliyeti olmayan bir işletim sistemidir.
UNIX 70'li yılların ortalarında büyük bilgisayarlar üzerinde çok kullanıcılı bir işletim sistemi olarak geliştirilmiştir. Zaman içerisinde yayılmış ve birçok türevi ortaya çıkmıştır. UNIX ismi UNIX Research Laboratories INC şirketinin tescilli markası olduğundan dolayı birçok şirket, aynı temele dayanan işletim sistemleri için değişik isimler kullanagelmişlerdir. Örnek olarak
  • Hewlett-Packard HP-UX
  • IBM AIX
  • Sun Microsystems SunOS

Peki ya linüx nereden temin edilir ?

Eğer hızlı bir internet bağlantısına sahipseniz, Linux'u internet üzerinden rahatlıkla indirebilirsiniz. Fakat bu işletim sistemine ilgi duyanlar, işe koyulmadan önce karşılarında pek çok değişik Linux sürümü bulacaklarını da bilmelidirler. Farklı siteleri dolaştıkça farklı sürümleri bulabilirsiniz; ama unutmamanız gereken önemli bir detay var... Bu web siteleri kurulum konusunda yol gösterseler de, bundan öte bir destek sağlamıyorlar.
Linux işletim sistemi, pek çok yazılımı kendi bünyesinde barındırmaktadır ve tüm bu yazılımlar da ücretsiz olarak hizmete sunulurlar. Ancak dilerseniz, işletim sisteminiz için ücretli programlar satın alma şansına da sahip olabilirsiniz. Üstelik bu tip programları satın aldığınızda teknik servis garantisini de elde etmiş olursunuz.

Linüx Windows'daki programları destekler mi ?
Windows İşletim sistemleri İle birlikte kullanılan pek çok farklı program bulabilirsiniz. Ancak aynı durum, ne yazık ki Linux İçin geçerli değil. Programlar çok çeşitli olmasa da merak etmeyin; tüm İhtiyaçlarınızı karşılayacak en az bir ya da İki program bulacaksınız. Daha çok alternatif İsteyen kullanıcılar İse, Linux'tan pek de memnun kalmayabilirler.

Son düzenleme:

Yaman

Yaman
En iyi cevaplar
0
"Peki ya Linüx Nedir ?
Unix ortamının üzerine kurulmuş, neredeyse tüm bilgisayarlar için uygun olan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Linus Torvalds, işletim sistemini yeni geliştirdiği günlerde ücretsiz dağıtım ve kaynak kodlarının açık olmasına büyük önem vermiştir. Bu sayede Linux'un kullanıcılar tarafından tekrar tekrar programlanabilmesi mümkün olabiliyordu. Zaten Linux'un kısa sürede bu kadar gelişmesinin altında yatan ana neden de, sayısız programcının işletim sistemi üzerinde çalışma fırsatını bulmuş olmasıdır."

Böle yazmışsınız fakat bence tam olarak acıklayamamışsınız şöle desek daha doğru olmazmı ?

Linux Nedir ?
Linux, serbestçe dağıtılabilen, çokgörevli, çok kullanıcılı UNIX işletim sistemi türevidir. Linux, İnternet üzerinde ilgili ve meraklı birçok kişi tarafından ortak olarak geliştirilmekte olan ve başta IBM-PC uyumlu kişisel bilgisayarlar olmak üzere birçok platformda çalışabilen ve herhangi bir maliyeti olmayan bir işletim sistemidir.

UNIX 70'li yılların ortalarında büyük bilgisayarlar üzerinde çok kullanıcılı bir işletim sistemi olarak geliştirilmiştir. Zaman içerisinde yayılmış ve birçok türevi ortaya çıkmıştır. UNIX ismi UNIX Research Laboratories INC şirketinin tescilli markası olduğundan dolayı birçok şirket, aynı temele dayanan işletim sistemleri için değişik isimler kullanagelmişlerdir. Örnek olarak

• Hewlett-Packard HP-UX
  • IBM AIX
  • Sun Microsystems SunOS

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0
"Peki ya Linüx Nedir ?
Unix ortamının üzerine kurulmuş, neredeyse tüm bilgisayarlar için uygun olan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Linus Torvalds, işletim sistemini yeni geliştirdiği günlerde ücretsiz dağıtım ve kaynak kodlarının açık olmasına büyük önem vermiştir. Bu sayede Linux'un kullanıcılar tarafından tekrar tekrar programlanabilmesi mümkün olabiliyordu. Zaten Linux'un kısa sürede bu kadar gelişmesinin altında yatan ana neden de, sayısız programcının işletim sistemi üzerinde çalışma fırsatını bulmuş olmasıdır.
"

Böle yazmışsınız fakat bence tam olarak acıklayamamışsınız şöle desek daha doğru olmazmı ?

Linux Nedir ?

• Hewlett-Packard HP-UX
  • IBM AIX
  • Sun Microsystems SunOS
detaya çokda gerek yok detaylı anlatım konusunu yarın açacam

BySteve

< Metin2 Tema %98 Loading ... >
En iyi cevaplar
0
Hocam linuxu adam akıllı tanımlayın küçük bir penguen değil o sizin aklınızın almıycak işler yapar :) .