Nedir bu ?

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Belki yeri yanlıştır. Tüm tanıdıklarım burada dolaşıyor konu dışında belki birisi cevaplar.

Sunucuda /lag yazdiğimizda çıkan TPS=(bir sayi) yeri var buradaki TPS nedir ? TPS ne olursa iyi olur kaç olursa iyi olur. Düşersemi iyidir yükselirsemi ? Daha iyi sonuç almak için ne yapılmalı Kısaca TPS nedir. İnternette araştırdım söyleyenler olursa araştır diye. Third Person Shotter (yanlış yazmış olabilirim.) oyunları hakkında bilgi çıkıyor. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
20.0 ın altındaysa sorun yok :) Bende tam olarak bilmiyorum birisi çıkıp anlatırsa iyi olur gerçekten :)

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
20.0 ın altındaysa sorun yok :) Bende tam olarak bilmiyorum birisi çıkıp anlatırsa iyi olur gerçekten :)
Spigot ta gördüm sanırım. Az buçuk çevirdim (2 saatlık uyku ile duruyorum da) CPU kullanımı vs. yazıyordu. 20 Max olabiliyormuş ve eğer hiçbirşey yapmaz isen 20 Sabit oluyormuş kısaca 20 En iyisi. 15 Ve altına iner ise laglar çıkmaya başlıyormuş. Peki tps neden düşer ? Sunucunda dünya kaydetme dediğimiz "Save world" , world edit kullanımı vb. TPS yi düsürebilir. Bunun hakkında konu açsam sanırım iyi olabilir.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Eğer OpenGL yada DirectX ile oyun yapmayı araştırdıysan birkaç şeyi görmüşsündür
Her oyunun bir işlem döngüsü vardır, bu döngü her geldiğinde fizik motorunda nesnelerin sonraki halleri hesaplanıp render motoru ile gösterilir (genel olarak)
Minecraft standart ayarda 20 TPS(Ticks per second) ile çalışır yani her tick 0.05 saniyede bir oluşur
Her tickte değişik olaylar işlenir, örneğin suyun dağılması, fidanın ağaç olması, ateşin sönmesi yada yayılması, kum vb şeylerin düşmesi, tnt patlamaları ve aklına gelecek her şey tick geldiğinde hesaplanır
Tabi sistem herşeyi okadar hızlı hesaplayabilecek diye bir kaide olmadığından hesaplama sırasında sonraki tick tetiklenirse o tick atlanır (skipped tick mesajı*) ve sonraki tick hesaplanır
Bu TPS düşmesi ise yukarıda anlattığım tick atlama olayı ile oluyor

Ek bilgi olarak FPS ile TPS bir birinden ayrı şeylerdir
FPS 10.000 bile olabilir fakat TPS normal ayarlarda yine 20 kalıcaktır, çünkü her yeni kare üretilirken önceki tick ile hesaplanmış şeyler kullanılıyor görüntüleme için
160 FPS aldığınızı var sayarsak düz mantık bir hesapla 8 karede bir yeni olay hesaplanıyor

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Eğer OpenGL yada DirectX ile oyun yapmayı araştırdıysan birkaç şeyi görmüşsündür
Her oyunun bir işlem döngüsü vardır, bu döngü her geldiğinde fizik motorunda nesnelerin sonraki halleri hesaplanıp render motoru ile gösterilir (genel olarak)
Minecraft standart ayarda 20 TPS(Ticks per second) ile çalışır yani her tick 0.05 saniyede bir oluşur
Her tickte değişik olaylar işlenir, örneğin suyun dağılması, fidanın ağaç olması, ateşin sönmesi yada yayılması, kum vb şeylerin düşmesi, tnt patlamaları ve aklına gelecek her şey tick geldiğinde hesaplanır
Tabi sistem herşeyi okadar hızlı hesaplayabilecek diye bir kaide olmadığından hesaplama sırasında sonraki tick tetiklenirse o tick atlanır (skipped tick mesajı*) ve sonraki tick hesaplanır
Bu TPS düşmesi ise yukarıda anlattığım tick atlama olayı ile oluyor

Ek bilgi olarak FPS ile TPS bir birinden ayrı şeylerdir
FPS 10.000 bile olabilir fakat TPS normal ayarlarda yine 20 kalıcaktır, çünkü her yeni kare üretilirken önceki tick ile hesaplanmış şeyler kullanılıyor görüntüleme için
160 FPS aldığınızı var sayarsak düz mantık bir hesapla 8 karede bir yeni olay hesaplanıyor
Anladım , teşekkürler konuya ekleyeceğim.