Deney Yapmam Lazım

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0

Lise - Kimya - Proje ödevi - Kimyam 95'di - ama proje aldım - şekil şükül olsun.

Acil lazım. 1 Hafta içinde bir fikir bulup 1 ay'a kadar hazırlıkları bitirmem lazım. 1 ay sonra bilim şeysi olacak orada şey edecekmişiz.

Tüm deney malzemeleri (gözlük,önlük bile dahil.) bizden olacak. Yani ucuz ve kolay bulunan şeylerle yapılan bir deney olsun :(

sizce ne yapmalıyım ?

@kimyagerler

(Sordum patlayan kebap olmuyormuş.)​

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yapay gübre ve şekerden roket yakıtı imal edip model bir roket yapabilirsin. Nasıl yapılacağını anlatırım ilgini çekerse. Para vereceğin tek şey yapay gübre olur.

ya da termit yapımını anlatabilirim alt sınıfa delik açarsınız.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yapay gübre ve şekerden roket yakıtı imal edip model bir roket yapabilirsin. Nasıl yapılacağını anlatırım ilgini çekerse. Para vereceğin tek şey yapay gübre olur.

Roket ? Nasıl bir roket ?

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Roket ? Nasıl bir roket ?
Hatta kum ve benzeri şeyler kullanarak zamanlama ayarlayabilir, zamanlamalar ardından potasyum nitrat - şeker oranını değiştirip küçük çaplı bir patlamayla bir şeyleri tetikleyebilirsin, örnek verecek olursak bu paraşüt olabilir. Yapacağın şey ikisini karıştırıp karemelize etmek, elde ettiğin şey model roketlerde kullanabileceğin nitelikte bir katı yakıp olacak. İnternet üzerinde bolca detay bulabilirsin.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hatta kum ve benzeri şeyler kullanarak zamanlama ayarlayabilir, zamanlamalar ardından potasyum nitrat - şeker oranını değiştirip küçük çaplı bir patlamayla bir şeyleri tetikleyebilirsin, örnek verecek olursak bu paraşüt olabilir. Yapacağın şey ikisini karıştırıp karemelize etmek, elde ettiğin şey model roketlerde kullanabileceğin nitelikte bir katı yakıp olacak. İnternet üzerinde bolca detay bulabilirsin.

Ama saf potasyum nitrat elde etmesi lazım. Onun için de yapay gübreyi kristalize etmesi lazım. Gidip eczaneye potasyum nitrat sorarsan terör bombacısı muamelesi görüyorsun.

ss333

。◕‿◕。
En iyi cevaplar
0

Termite +1

Tuz ruhu ve alüminyum folyo ile ses bombası yap :D

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Ama saf potasyum nitrat elde etmesi lazım. Onun için de yapay gübreyi kristalize etmesi lazım. Gidip eczaneye potasyum nitrat sorarsan terör bombacısı muamelesi görüyorsun.
Çiftçi belgesi lazımdı galiba bir ara potasyum nitrat için. Şu an ne durumda bilmiyorum ama heveslenmiştim bende.
He vede internette biraz araştırdım, saf olarakta satıyorlar gübre niyetine
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.